Nieuws

 • Continu Masterclass

  Op donderdagavond 22 maart 2018 vindt de Continu Masterclass plaats met onder andere DISC-expert Patrick Schriel en de Nederlands Kampioen Pitchen Jouri Schoemaker.

  Weet jij te ontsnappen uit onverwachte situaties?
  Tijdens de Continu Masterclass in de Koepelgevangenis in Breda leer jij op een ludieke manier wat nodig is om te presteren onder druk!

  Meer informatie en inschrijven:
  www.continu.nl/masterclass-2018

   

  Lees meer
 • The Building Talent Day

  Schrijf je in voor The Building Talent Day op 1 maart 2018!

  Het event waar je een goed beeld krijgt van je eigen kwaliteiten, je toekomstige werkveld en wellicht je potentiële werkgever.
  Het doel van de middag: de drempel voor jou richting de arbeidsmarkt verlagen.

  Door onze samenwerking met verschillende studieverenigingen is er speciaal voor jou een interactief programma gecreëerd; dus geen suffe bedrijvenmarkten of saaie bedrijfsbezoeken… Juist een out of the box programma!

  Hoe dan???

  Met een dag vol vette games, een lekkere lunch en complexe casussen strijd jij mee voor THE BUILDING TALENT CUP 2018!


  Je wordt opgehaald bij je opgegeven opstaplocatie. Tussen 13.00 u en 13.30 u kom je aan op onze vette industriële locatie in Utrecht: De Fabrique. Hier kun je ontspannen kennismaken met de aanwezige bedrijven (dit zullen infra en bouwbedrijven zijn; hier later meer over!), terwijl op een, al zeg ik het zelf, leuke manier de lunch uitgeserveerd wordt.

  Hierna volgt een gezamenlijke opening, waarna de groep verdeeld wordt in drieën. Er volgen drie rondes met: een casus in teamverband, een game die jouw cognitieve vaardigheden test en het spel 1 tegen 100 met interessante vragen van de aanwezige opdrachtgevers.

  Natuurlijk sluiten we af met een gezellige borrel waar de winnaars bekend gemaakt worden!

  Als mooi einde van The Building Talent Day stap je in de Kwibus (!!), die je weer terugbrengt naar je opstapplaats.

  Aan de dag zijn geen kosten verbonden, dus waar wacht je op? Schrijf je snel in op https://buildingheroes.nl/building-talent-day/!

  Lees meer
 • Gratis proefabonnement Bouwen met Staal

  Geef je op voor een jaar lang een gratis proefabonnement op het vaktijdschrift Bouwen met Staal. Ga naar de website http://www.vakbladbouwenmetstaal.nl en klik in de menubalk op ‘abonneren’ en vervolgens op ‘proefabonnement’. Vul daar de benodigde gegevens in. Je krijgt dan vanaf het eerstvolgende nummer een jaar lang zes edities in de brievenbus.

  Het abonnement stopt vanzelf. Daarna nemen wij contact met je op of je geïnteresseerd bent in verlenging tegen betaling. Gedurende je studie kun je slechts eenmaal gebruik maken van dit aanbod. Daarna ben je natuurlijk van harte welkom als student-lid tegen gereduceerd tarief.

  Meer informatie:
  Bouwen met Staal
  Louis Braillelaan 80
  2719 EK Zoetermeer
  tel 088 353 1212
  info@bouwenmetstaal.nl
  www.bouwenmetstaal.nl

  Lees meer
 • Inhousedag Arcadis 14 en 15 december

  Arcadis opent haar deuren!

  Wil jij weten hoe het is om bij Arcadis te werken of stage te lopen? Tijdens deze geheel verzorgde inhousedagen (inclusief overnachting) verwelkomen wij maximaal 25 deelnemers. Je krijgt gedurende de dag de kans om sfeer en cultuur te proeven bij Arcadis en een actueel thema te verkennen.

  Het programma duurt anderhalve dag en start op ons kantoor in Rotterdam en bestaat onder andere uit een presentatie, ontmoetingen met medewerkers, projectbezoeken naar het Centraal Station en 7 square-endeavour in Rotterdam. De inhousedag wordt afgesloten met een casus waarbij je met meerdere studenten kunt laten zien wat je in je mars hebt.

  Je kunt je inschrijven tot maandag 27 november (12.00 uur). Meer informatie én inschrijving:
  http://vacatures.werkenbijarcadis.nl/vacatures/details/arcadis-inhousedag-14-en-15-december-2017/

  Lees meer
 • Inhousedag Witteveen+Bos 29 november

  Op woensdag 29 november 2017 organiseert Witteveen+Bos voor wo-studenten de business course Oosterweelverbinding op ons kantoor in Amsterdam. Tijdens deze business course zul je met je team van studenten gaan nadenken over één van de grootste civiele projecten die we momenteel in Europa kennen. Wil jij een tijdens de business-course laten zien wat je in huis hebt? Schrijf je dan nu in via http://witteveenbos.com/nl/bc-oosterweelverbinding.

  Lees meer
 • Staalbouwdag op 10 oktober

  De Nationale Staalbouwdag op dinsdag 10 oktober heeft dit jaar een speciaal studentenplein. Met lezingen, de mogelijkheid om met bedrijven te spreken over stages en afstudeerplekken,  de verkiezing van de studentenSTAALprijs en een gratis borrel. In de ochtend zijn er projectbezoeken aan opvallende bouwprojecten zoals het IJsei en Pontsteiger.

  Geef je op via het intekenformulier bij Practische Studie of, als je op eigen gelegenheid gaat, via http://nationalestaalbouwdag.nl/

  Lees meer
 • Docent van het Jaar 2017

  Studenten Civiele Techniek hebben weer fanatiek gestemd op de Docent van het Jaar verkiezing georganiseerd door Het Gezelschap "Practische Studie". Meer dan 500 studenten hebben hun stem uitgebracht, een mooie toename ten opzicht van vorig jaar!

  De prijsuitreiking vond dit jaar plaats op de laatste periodieke borrel van PS op maandag 19 juni. Het was erg leuk om te zien dat zoveel studenten en docenten aanwezig waren. Door het grote aantal stemmen hebben we dit jaar voor het eerst een top 3 voor zowel de bachelor als voor iedere masterrichting kunnen benoemen. Meer dan 25 docenten zijn daarom het podium op geroepen om hun prijs in ontvangst te nemen. Nogmaals allemaal van harte gefeliciteerd! Kijk hier voor het volledige overzicht. 

  Ben jij ook benieuwd naar de foto's? Klik dan hier!

  PS wil de docenten, namens alle studenten Civiele Techniek, heel erg bedanken voor hun inzet binnen het onderwijs afgelopen jaar!

  Lees meer
 • Witteveen+Bos Business Course

  Witteveen+Bos Business course
  Oosterweelverbinding

  Datum: 29 mei 2017
  Locatie: kantoor Witteveen+Bos Amsterdam (reiskosten worden vergoed)


  Tijdens deze inhousedag zul je uitgebreid kennismaken met ons ingenieursbureau. In groepjes zul je onder begeleiding van Witteveen+Bos ingenieurs werken aan één van de grootste civiele projecten die we momenteel kennen in Europa: de Oosterweelverbinding in Antwerpen.

  Wat ga je doen?
  - een masterplan uitwerken voor de uitdagende bereikbaarheidsopgave van de stad Antwerpen
  - samenwerken in een multidisciplinair team
  - oplossingen bedenken voor uitdagingen op het gebied van waterbouw, verkeer, mobiliteit, constructieve en geotechnische infrastructuur, stedenbouwkundige inpassing én milieu
  - innovatie en duurzaamheid toepassen in een miljardenproject
  - sfeer proeven op ons kantoor in Amsterdam
  - dineren met ervaren Witteveen+Bos-collega’s
  - kortom: ervaar hoe het is om bij ons te werken!

  Bedenk jij de winnende oplossing? Schrijf je dan in via de Witteveen+Bos website (www.witteveenbos.nl/nl/business-courses), de deadline voor aanmelding is 24 mei 2017.

  Voor nadere informatie en/of vragen kun je contact opnemen met het gezelschap Practische Studie of met Linda Cornelissen (Linda.Cornelissen@witteveenbos.com).

  Lees meer
 • TBI Traineeship

  Ben jij een technische student of young professional en droom jij ervan om met jouw ideeen de toekomst vorm te geven? Meld je dan t/m 7 mei aan voor ons acmdy traineeship!

  Traineeship met innovatieve bouwprojecten? Het kan bij TBI!
  Ben jij ambitieus, leergierig en ondernemend? In voor een ontdekkingsreis in de wereld van techniek,
  bouw en infra? Wil jij in twee jaar tijd een stevige basis leggen voor jouw carrière? Samenwerken
  met enthousiaste collega’s aan complexe en toonaangevende projecten? Dan is het traineeship van TBI iets voor jou!

  Het traineeship
  Als trainee werk je drie projectperiodes van acht maanden bij drie verschillende TBI-ondernemingen. Zo werk je in diverse technische disciplines, aan wisselende – vaak spraakmakende - projecten en bouw je aan je netwerk. Bij ons staat persoonlijke ontwikkeling centraal zodat je ontdekt waar jouw talenten en kwaliteiten liggen. Na het traineeship ben je dan ook goed in staat om te kiezen voor een volgende stap in je loopbaan: een uitdagende baan binnen één van onze 19 ondernemingen.

  Ben jij onze nieuwe trainee?
  In september starten we met 10 ambitieuze trainees. Heb jij interesse en ben je (bijna) afgestudeerd in de richting van Bouwkunde, Civiele Techniek, Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek of aanverwante studies? Klik dan hier voor meer informatie en om te solliciteren. De aanmelddeadline is 7 mei.

  Klik hier voor meer informatie!

  Lees meer
 • Flow Traders Business Course

  PR

  Always wondered what it’s like to work at Flow Traders? Apply for our Business Course before the 24th of April!

  Learn from the best during our master classes, interesting lectures and competitive games on the trading floor, which are followed by action-packed outdoor activities, relaxing drinks and dinner with our traders. Ready for the ultimate trading experience?

  Lees meer

Realisatie: verenigingenweb