Nieuws

 • Staalbouwdag op 10 oktober

  De Nationale Staalbouwdag op dinsdag 10 oktober heeft dit jaar een speciaal studentenplein. Met lezingen, de mogelijkheid om met bedrijven te spreken over stages en afstudeerplekken,  de verkiezing van de studentenSTAALprijs en een gratis borrel. In de ochtend zijn er projectbezoeken aan opvallende bouwprojecten zoals het IJsei en Pontsteiger.

  Geef je op via het intekenformulier bij Practische Studie of, als je op eigen gelegenheid gaat, via http://nationalestaalbouwdag.nl/

  Lees meer
 • Docent van het Jaar 2017

  Studenten Civiele Techniek hebben weer fanatiek gestemd op de Docent van het Jaar verkiezing georganiseerd door Het Gezelschap "Practische Studie". Meer dan 500 studenten hebben hun stem uitgebracht, een mooie toename ten opzicht van vorig jaar!

  De prijsuitreiking vond dit jaar plaats op de laatste periodieke borrel van PS op maandag 19 juni. Het was erg leuk om te zien dat zoveel studenten en docenten aanwezig waren. Door het grote aantal stemmen hebben we dit jaar voor het eerst een top 3 voor zowel de bachelor als voor iedere masterrichting kunnen benoemen. Meer dan 25 docenten zijn daarom het podium op geroepen om hun prijs in ontvangst te nemen. Nogmaals allemaal van harte gefeliciteerd! Kijk hier voor het volledige overzicht. 

  Ben jij ook benieuwd naar de foto's? Klik dan hier!

  PS wil de docenten, namens alle studenten Civiele Techniek, heel erg bedanken voor hun inzet binnen het onderwijs afgelopen jaar!

  Lees meer
 • Witteveen+Bos Business Course

  Witteveen+Bos Business course
  Oosterweelverbinding

  Datum: 29 mei 2017
  Locatie: kantoor Witteveen+Bos Amsterdam (reiskosten worden vergoed)


  Tijdens deze inhousedag zul je uitgebreid kennismaken met ons ingenieursbureau. In groepjes zul je onder begeleiding van Witteveen+Bos ingenieurs werken aan één van de grootste civiele projecten die we momenteel kennen in Europa: de Oosterweelverbinding in Antwerpen.

  Wat ga je doen?
  - een masterplan uitwerken voor de uitdagende bereikbaarheidsopgave van de stad Antwerpen
  - samenwerken in een multidisciplinair team
  - oplossingen bedenken voor uitdagingen op het gebied van waterbouw, verkeer, mobiliteit, constructieve en geotechnische infrastructuur, stedenbouwkundige inpassing én milieu
  - innovatie en duurzaamheid toepassen in een miljardenproject
  - sfeer proeven op ons kantoor in Amsterdam
  - dineren met ervaren Witteveen+Bos-collega’s
  - kortom: ervaar hoe het is om bij ons te werken!

  Bedenk jij de winnende oplossing? Schrijf je dan in via de Witteveen+Bos website (www.witteveenbos.nl/nl/business-courses), de deadline voor aanmelding is 24 mei 2017.

  Voor nadere informatie en/of vragen kun je contact opnemen met het gezelschap Practische Studie of met Linda Cornelissen (Linda.Cornelissen@witteveenbos.com).

  Lees meer
 • TBI Traineeship

  Ben jij een technische student of young professional en droom jij ervan om met jouw ideeen de toekomst vorm te geven? Meld je dan t/m 7 mei aan voor ons acmdy traineeship!

  Traineeship met innovatieve bouwprojecten? Het kan bij TBI!
  Ben jij ambitieus, leergierig en ondernemend? In voor een ontdekkingsreis in de wereld van techniek,
  bouw en infra? Wil jij in twee jaar tijd een stevige basis leggen voor jouw carrière? Samenwerken
  met enthousiaste collega’s aan complexe en toonaangevende projecten? Dan is het traineeship van TBI iets voor jou!

  Het traineeship
  Als trainee werk je drie projectperiodes van acht maanden bij drie verschillende TBI-ondernemingen. Zo werk je in diverse technische disciplines, aan wisselende – vaak spraakmakende - projecten en bouw je aan je netwerk. Bij ons staat persoonlijke ontwikkeling centraal zodat je ontdekt waar jouw talenten en kwaliteiten liggen. Na het traineeship ben je dan ook goed in staat om te kiezen voor een volgende stap in je loopbaan: een uitdagende baan binnen één van onze 19 ondernemingen.

  Ben jij onze nieuwe trainee?
  In september starten we met 10 ambitieuze trainees. Heb jij interesse en ben je (bijna) afgestudeerd in de richting van Bouwkunde, Civiele Techniek, Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek of aanverwante studies? Klik dan hier voor meer informatie en om te solliciteren. De aanmelddeadline is 7 mei.

  Klik hier voor meer informatie!

  Lees meer
 • Flow Traders Business Course

  PR

  Always wondered what it’s like to work at Flow Traders? Apply for our Business Course before the 24th of April!

  Learn from the best during our master classes, interesting lectures and competitive games on the trading floor, which are followed by action-packed outdoor activities, relaxing drinks and dinner with our traders. Ready for the ultimate trading experience?

  Lees meer
 • Onderwijsdebat

  Sjoerd Gnodde

  Afgelopen dinsdag heeft PS een onderwijsdebat georganiseerd. Studenten gingen in debat met Jan Rots van de TU Delft en Sergei Miller van University of Twente. Er kwamen interessante disucssies aan bod over onder andere de rol van het bedrijfsleven in de opleiding, Engels in de Bachelor en in hoeverre studenten zich eerder moeten specialiseren. Ook de aandacht voor duurzaamheid en milieu binnen het curriculum werd uitgebreid besproken. Het was een succes door het grote enthousiaste aantal studenten dat was gekomen om haar mening te laten horen.

   

  Lees meer
 • Diesweek 2017

  Sjoerd Gnodde

  Vorige week vierde Het Gezelschap "Practische Studie" haar 123e dies natalis. Om dit te vieren werden tal van activiteiten georganiseerd. Maandag werd er begonnen met een openingswoord door het erelid Han Vrijling.

  Dinsdag was er een lunchlezing van BAM Infra over Project Blyth, een windmolenpark waarbij gravity based foundations worden toegepast. Inmiddels had de Stunt'Cie een kunstwerk in de faculteit neergezet die het thema "Verbinding" verbeeldde.

  Woensdag werd er gelasergamed in de kelders van de faculteit. Dit jaarlijks terugkerende evenement was weer een groot succes.
  Donderdagmiddag is een groep studenten naar de Rotterdamsebaan vertrokken. Hier legt BAM een tunnel aan door Den Haag. Het was heel interessant om een project te zien dat aan het begin van de bouw is. We eindigden de week met een groot feest.

  Lees meer
 • Business Course Blankenburg Verbinding

  PR

  Meld je hier aan! Heb je altijd al willen weten hoe het is om bij een ingenieursbureau te werken en mee te denken over een van de meest veelzijdige infrastructurele projecten die we momenteel in Nederland kennen? Waarbij je in een multidisciplinair team eerst met behulp van systems engineering een variantenstudie maakt voor het traject tussen de A15 en de A20 en daarna voor zowel verkeerskundige, constructieve én geotechnische uitdagingen komen te staan?

  Schrijf je dan nu in voor onze business course Blankenburgverbinding op woensdag 30 november a.s. die plaatsvindt in Amsterdam. Met een team bestaande uit studenten van diverse richtingen ga je aan de slag met dit complexe vraagstuk. Daarnaast maak je direct kennis met ons met het oog op bijvoorbeeld je stage, afstudeeropdracht of baan.

  Programma woensdag 30 november 2016, locatie: Amsterdam
  09.00 uur ontvangst en introductie Witteveen+Bos
   09.45 uur toelichting project en opdracht
  10.15 uur start opdracht in projectteams
  12.30 uur lunchpauze
  13.30 uur vervolg uitwerking opdracht
  16.00 uur presentaties
  17.15 uur toelichting project in de praktijk
  17.45 uur bekendmaking winnend team
  18.00 uur borrel en diner

  Wie zoeken we?
  Ben je in de eindfase van je academische studie civiele techniek, civil engineering and management, Construction management and engineering, systems engineering, policy analysis & management of transport, infrastructure & logistics of heb je affiniteit met één van deze vakgebieden én ben je daarnaast ondernemend, creatief, enthousiast en vind je het leuk om samen te werken met anderen, meld je dan nu aan! Schrijf je in voor 23 november via www.witteveenbos.nl/nl/business-course-blankenburgverbinding

  Wij zien jouw aanmelding graag tegemoet!

  Met vriendelijke groet,
  Mireille ten Broek
  Personeel en organisatie
  Witteveen+Bos
  Postbus 233
  7400 AE Deventer
  0570 69 74 39 / 0570 69 72 59
  mireille.ten.broek@witteveenbos.com
  www.witteveenbos.nl

   

   

  Lees meer
 • Symposium: Het verslag

  Maarten Kroll

  Al tijden is er vanuit de maatschappij een steeds grotere vraag naar duurzaamheid, zo ook binnen de civiele techniek. Maar wat is dat begrip ‘duurzaamheid’, en wat zegt civiele bedrijven dat? Het groots Civiel symposium heeft daar dit jaar antwoorden op gegeven, in het Delfts Museum Prinsenhof.

  Omdat duurzaamheid binnen de civiele techniek niet alleen maar Nederland aangaat, maar ook de rest van de wereld, wilden we er een internationale tint aan geven. Toen de week van de ACCESS vaststond, gold dat ook voor de datum van het symposium: dinsdag 11 oktober. Naast enthousiaste TU studenten zou ook een groep studenten uit allerlei landen deelnemen aan het symposium. Een jaar lang had de Symposiumcommissie de tijd om naar deze dag toe te werken. Voor het kiezen van het thema werd er (zoals gebruikelijk) gekeken naar de meest recente ontwikkelingen. Het klimaatakkoord van Parijs eind 2015 leek een mooie opstap. In tegenstelling tot vorige akkoorden leek dit een doorbraak. Maar al vrij snel bleek dat veel afspraken lastig na te komen zijn. Want sectoren als de vliegtuigindustrie, scheepvaart en de civiele techniek blijven
  conservatief. ‘Hoe past de civiele sector zich aan in een wereld waar duurzaamheid een vereiste is?’ werd dan ook de hoofdvraag. Een eerste antwoord op deze vraag probeerden we te verkrijgen bij de kick-offlezing een week ervoor.  [lees de rest van dit artikel in de aankomende ExtraCT].

  Lees meer
 • Tentamenbundels

  Amber van Hamel

  De eerste tentamens komen er alweer aan! Hoog tijd dus om de boeken weer in te duiken. Vind jij het fijn om aan de hand van oude tentamens te oefenen? Dan hebben wij voor jou tentamenbundels klaar liggen.

  Deze periode hebben we tentamenbundels van de volgende vakken beschikbaar:

  • CTB1110 Constructiemechanica 1
  • CTB2100 Differentiaalvergelijkingen
  • CTB2110 Vloeistofmechanica

  Tegen de printkosten kan je deze tentamenbundels bij de balie van PS komen halen. Werk je liever vanaf je computer? Je kan de tentamenbundels ook downloaden van de site.

  Heel veel succes met het studeren! Voor vragen en opmerkingen kan je natuurlijk ook altijd aan de balie terecht.

  Let wel: oefenen met alleen oude tentamenopgaven geen garantie voor een goed begrip van de lesstof.

  Lees meer

Realisatie: verenigingenweb