Het Gezelschap "Practische Studie"
U bent hier:

Partners

Hieronder zijn alle civiele bedrijven te vinden waar Het Gezelschap "Practische Studie" mee samenwerkt. Een groot deel van deze bedrijven is ook te vinden op de Civiele Bedrijvendagen. Daarnaast kan je ook van een aantal onderstaande bedrijven vacatures vinden op het Delft Career Platform.

Allseas

Allseas, met het engineering- en projectleidingkantoor in Delft, is een toonaangevende aannemer in de offshore energiemarkt. Wij verleggen voortdurend de bestaande grenzen van techniek en zijn experts in het ontwerp en de uitvoering van grote en complexe offshore projecten. Onze veelzijdige vloot van gespecialiseerde schepen die we zelf ontworpen hebben werkt wereldwijd en is voorzien van de meest geavanceerde apparatuur en systemen. Kijk op allseas.com/careers voor de carrière mogelijkheden.

Antea Group

 

Antea Group is het thuis van 1500 trotse ingenieurs en adviseurs. Samen bouwen wij elke dag aan een veilige, gezonde en toekomstbestendige leefomgeving. Je vindt bij ons de allerbeste vakspecialisten van Nederland, maar ook innovatieve oplossingen op het gebied van data, sensoring en IT. Hiermee dragen wij bij aan de ontwikkeling van infra, woonwijken of waterwerken. Maar ook aan vraagstukken rondom klimaatadaptatie, energietransitie en de vervangingsopgave. Van onderzoek tot ontwerp, van realisatie tot beheer: voor elke opgave brengen wij de juiste kennis aan tafel. Wij denken kritisch mee en altijd vanuit de mindset om samen voor het beste resultaat te gaan. Op deze manier anticiperen wij op de vragen van vandaag en de oplossingen voor morgen. Al bijna 70 jaar.

Arcadis

 

Arcadis is de leidende wereldwijd opererende ontwerp- en consultancy-organisatie op het gebied van de natuurlijke en gebouwde omgeving. Met de toepassing van onze marktsectorkennis gecombineerd met ontwerp, consultancy, engineering, project- en managementdiensten werken we samen met onze klanten aan uitzonderlijke resultaten. Onze missie daarin is: Improving quality of life. Daarbij staan duurzaamheid en inclusiviteit & diversiteit hoog in het vaandel.

Ballast Nedam

 
Ballast Nedam heeft een leidende positie in de bouw en infrastructuur, waarbij de projecten de kern van het bedrijf vormen. Wij breiden de capaciteit van havens uit, bouwen bruggen, offshore windparken, leggen tunnels aan en verbreden wegen. Van ontwerp tot onderhoud. Met oog voor de toekomst en de omgeving. Onze grootste kracht zit in de integrale benadering en creatieve aanpak.

BAM

 

Koninklijke BAM Groep: de ondernemende bouwer, met aandacht voor professionele, innovatieve en duurzame oplossingen. Van tunnels en ziekenhuizen in Nederland tot steigers in Australië en voetbalstadions in Abu Dhabi, BAM staat aan de basis van vele toonaangevende projecten. BAM is actief in de business lines Bouw en vastgoed en Infra, alsmede op het gebied van Publiekprivate samenwerking. Je komt BAM tegen in elke fase van het bouwproces: van projectontwikkeling en ontwerp tot bouw, exploitatie en onderhoud.

Boskalis

 

Koninklijke Boskalis Westminster N.V. is een toonaangevende expert op het gebied van baggeren en maritieme dienstverlening en creëert nieuwe horizons voor al haar stakeholders. Werken bij Boskalis betekent nieuwe horizons creëren en duurzame oplossingen realiseren. In een wereld waar bevolkingsgroei, toenemende wereldhandel, vraag naar (nieuwe) energie en klimaatverandering drijvende krachten zijn, dagen we jou uit om je stempel te drukken op innovatieve en zo duurzaam mogelijke oplossingen.

Deltares

  

Deltares is een onafhankelijk toegepast kennisinstituut op het gebied van water, ondergrond en infrastructuur. Wereldwijd werken we aan slimme innovaties, oplossingen en toepassingen voor mens, milieu en maatschappij. We richten ons voornamelijk op delta’s, kustregio’s en riviergebieden. Omdat het beheer van deze dichtbevolkte en kwetsbare gebieden complex is, werken we nauw samen met overheden, ondernemingen, kennisinstellingen en universiteiten in binnen- en buitenland.

DEME

DEME heeft de ambitie te werken aan een duurzame toekomst door oplossingen te bieden voor wereldwijde uitdagingen: de stijgende zeespiegel, de groei van de wereldbevolking, de vermindering van CO2-uitstoot, vervuilde rivieren en bodem, en de schaarste aan grondstoffen. Hoewel de activiteiten van DEME begonnen met de kernactiviteit baggeren is de portfolio in de afgelopen decennia aanzienlijk gediversifieerd, met ondermeer baggeren en landwinning, oplossingen voor de offshore-energiemarkt, maritiem civiele werken en milieuoplossingen.

Dura Vermeer

Dura Vermeer is actief in bouw, infrastructuur, engineering en dienstverlening. Elke dag bouwen we samen aan de meest spraakmakende projecten. Dat doen we al 165 jaar. We zijn een familiebedrijf, waar we trots zijn op onze menselijke maat. Vanuit onze integrale werkwijze streven we allemaal hetzelfde doel na, namelijk plezier hebben in je werk en het behouden van tevreden klanten.

Enginear

Ben jij een student in het vakgebied van de gebouwde omgeving? Dan ben je bij Enginear aan het juiste adres! Enginear is een innovatieve speler in de arbeidsbemiddelingsmarkt die is ontstaan vanuit de kennis, ervaring en het netwerk van meer dan 15 jaar specialistische matching en loopbaanbegeleiding. Wij creëren carrières voor technische studenten en jonge ingenieurs met maximaal vier jaar werkervaring. Enginear is specialist in het vakgebied van de Civiele Techniek, Bouwkunde en Geo-Informatie, ook wel aangeduid als het vakgebied van de Gebouwde Omgeving.

Fugro

Fugro is met 10.000 medewerkers in 57 landen wereldwijd de toonaangevende Geo-data specialist. We verzamelen en analyseren uitgebreide informatie over de aarde en de daarop gebouwde constructies. Door geïntegreerde data-acquisitie, analyse en advies maken we inzichtelijk wat nodig is om onze klanten te helpen hun assets op een veilige, duurzame en efficiënte manier te ontwerpen, bouwen en exploiteren.

Together we create a safe and liveable world

Gemeente Amsterdam

 

De gemeente Amsterdam is eigenaar van de inrichting en infrastructuur van de stad, met  een waarde van miljarden euro's. Jaarlijks investeert de gemeente ruim een half miljard euro in de instandhouding en vernieuwing daarvan en in nieuwbouw. Aansprekende projecten? Twee bruggen over het IJ, het Zuidasdok, de afbouw van de Noord/Zuidlijn en grote gebiedsontwikkelingen zoals Houthavens, Amstelkwartier, Overhoeks en IJburg II. We werken aan infrastructuur voor elektrisch rijden, een energie neutrale wijk en het klimaatbestendig maken van Amsterdam. En aan de vervanging van 200 km historische walmuren en honderden bruggen. We bouwen de komende jaren tien grote (fiets-)parkeergarages onder de drukste pleinen en de grachten van de stad.

Heijmans

Meer dan ooit is bouwen een vak dat kennis en kunde vereist; een vak dat niet alleen wordt bepaald door het 'maken', maar vooral ook door het 'bedenken'. Heijmans is steeds vaker betrokken bij de hele keten van ontwerp via uitvoering tot en met onderhoud en beheer. Dat maakt projecten groter en complexer, maar ook uitdagender. Heijmans is dan ook een integraal opererend bedrijf, waarin de grenzen tussen disciplines vervagen en samenwerking en transparantie centraal staan. Verandering, creativiteit en de integratie van systemen zien wij als noodzaak in een wereld die wordt bepaald door het schaarser worden van ruimte, grondstoffen en andere hulpbronnen. Het maakt werken voor Heijmans interessant en afwisselend, of het nu gaat om kleine, kortlopende of om grote, meerjarige projecten.

Iv-Groep


Iv-Groep is een wereldwijd opererend multidisciplinair ingenieursbureau. Al sinds 1949 bedenkt Iv technische oplossingen voor vraagstukken van iedere omvang en complexiteit. Dit doen wij binnen de sectoren Industrie, Infra & Verkeer, Bouw & Installaties, Handling, Maritiem, Offshore & Energie en Water. Geen uitdaging is ons te moeilijk. We zijn een club mensen met échte passie voor het vak: met onze kennis van techniek bereiken we het uiterste voor onze klant. 

KIVI

 

KIVI is de beroepsvereniging van ingenieurs in Nederland. Wij zetten ons in voor het ondersteunen van ingenieurs in hun beroepsuitoefening en de erkenning van de waarde van hun werk. Wij helpen ingenieurs met het leggen van verbindingen met onderzoek, onderwijs, de samenleving en uiteraard ook met elkaar. Ook helpen wij de kwaliteit van onderwijs en onderzoek te waarborgen, het werk en de kennis van ingenieurs in te zetten ten dienste van maatschappelijke vraagstukken en de impact van technologie op de samenleving zichtbaar te maken. Met dit doel werken wij samen met het technisch bedrijfsleven, kennisinstellingen, het hoger onderwijs, de overheid en buitenlandse partners.

Max Bögl

 

Max Bögl Nederland heeft de dynamiek van een jong bedrijf en tegelijkertijd de specialistische kennis en ervaring van een gevestigd concern. Met rond de 6.500 medewerkers en een jaaromzet van meer dan 1,7 miljard Euro behoort Max Bögl tot de grootste bouw-, technologie- en dienstverlenende bedrijven van de Duitse bouwsector. Met toekomstgerichte eigen ontwikkelingen met betrekking tot de thema’s van onze tijd zoals duurzame energie, urbanisatie, mobiliteit en infrastructuur, verwezenlijkt Max Bögl vandaag al oplossingen voor de megatrends van onze geglobaliseerde wereld. Gebaseerd op jarenlange ervaring en competenties positioneert Max Bögl zich bovendien als belangrijke impulsgever in de ontwikkeling van innovatieve producten, technologieën en bouwprocessen.

Mourik Infra

Mourik houdt zich bezig met infrastructuur in de breedste zin van het woord. Dit betreft wegenbouw, verkeersmanagement, onderhoud van sluizen, stuwen, bruggen en ondergrondse leidingen. Samenwerking, ruimte voor ondernemerschap, innovatie en vertrouwen zijn onze sterke kanten. Voor de komende jaren liggen onze uitdagingen vooral op het gebied van duurzaam bouwen en onderhouden, mobiliteit, klimaatverandering en energie.

 

Rijkswaterstaat


Bij Rijkswaterstaat werken we aan verbindingen. Over weg en water. Met de politiek, met aannemers en (vaar)weggebruikers. Tussen maatschappelijke dilemma’s en effectieve oplossingen. En natuurlijk met onze medewerkers, want verbinden begint bij je eigen mensen.

Royal Haskoning DHV

Royal HaskoningDHV is een wereldwijd ingenieurs, projectmanagement en consultancy bedrijf, met 6.000 collega's verspreid over 140 landen. Wij werken samen met onze klanten en partners aan projecten die een positieve impact hebben op mensen, onze leefomgeving en de economie. Royal HaskoningDHV is een geweldige plek om je carrière een kickstart te geven. Of je nu werkervaring wilt opdoen tijdens je studie, of net afgestudeerd bent en op zoek bent naar je eerste baan, wij hebben volop mogelijkheden voor jou! Laat je inspireren op onze studenten starters pagina.

Strukton

Strukton heeft een passie voor technologie en focust op rail- en civiel gerelateerde werkzaamheden en door technologie gedreven specialismen. Onderhoud en beheer, met gebruik van hoogwaardige technologie, domeinkennis en vakmanschap, vormen de basis van de onderneming. Vanuit die basis draagt Strukton bij aan een sector die instaat voor veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid van spoorvervoer, weginfrastructuur en technische installaties en gebouwen.

Sweco

Werken bij Sweco betekent dat je je nieuwsgierigheid combineert met jouw talent voor techniek en ontwerp. Samen met onze klanten ontwerp en ontwikkel je de samenlevingen en steden van de toekomst. En maken we Nederland, Europa en de wereld veiliger, aantrekkelijker en klimaatbestendiger.

Temporary Works Design

TWD

Making an impact on accelerating the energy transition and key infrastructures worldwide

We are TWD – an innovative engineering company where we love to create construction methods and design installation tools. We achieve creative, simple, and efficient solutions through committed teamwork. Thanks to our main pillars – fun, development, and happy clients – we grow at a rapid pace with over 250 talented people in four locations: Rotterdam, London, Athens, and Taipei.

Every day we contribute to the energy transition and key infrastructure projects worldwide. We do this by offering innovative design solutions to our clients, mainly in the offshore wind and heavy civil industries. Simplicity is in our DNA. We have developed an effective design method to maximize construction workability through customized solutions. An example is the unique installation equipment (i.e. monopile gripper, upend tool and sea fastening structures) we created for Belgium’s largest offshore wind farm – SeaMade. Thanks to the simple and optimized design, our client was able to install the SeaMade foundations at record speed.”

Tensar

Tensar is wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering van geogridproducten en -systemen, voor het wapenen van funderingen, asfaltlagen en grond. Het technisch team van Tensar verzorgt uitgekiende ontwerpen, praktische adviezen, begeleiding en installatie instructie ter plaatse, om het gebruik van de Tensar producten en systemen in de diverse project te ondersteunen. Zo werken wij voor verschillende opdrachten van alle grote en kleine aannemers en ingenieursbureaus. Op deze manier zijn wij betrokken bij een veelvoud aan projecten die uitgevoerd worden. Tensar investeert voortdurend in onderzoek en ontwikkeling van geogridproducten en ontwikkeling van theoretische en praktische modellen in de wegenbouw en geotechniek.

Van Oord 

Van Oord is een familiebedrijf dat wereldwijd actief is als toonaangevende aannemer van bagger-, waterbouwkundige en offshore energieprojecten (olie, gas en wind) met innovatieve oplossingen voor maritieme uitdagingen. Marine ingenuity, daar draait het om bij Van Oord. Met slechts twee woorden geven we kort en krachtig weer wat we doen, hoe we het doen en waarin wij ons onderscheiden.

VolkerWessels

Samen (be)leven, werken en ontwikkelen: dát kenmerkt VolkerWessels. Met zo’n 16.000 medewerkers, verspreid over 120 ondernemingen, kunnen we hele gebieden ontwerpen, beheren en onderhouden. Ook al werken we in verschillende ondernemingen, we bouwen samen aan een duurzame, innovatieve toekomst.

Witteveen+Bos

 

Witteveen+Bos levert met ruim 1.200 medewerkers adviezen en ontwerpen op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Daarmee behoren we tot de top 10 van de Nederlandse ingenieursbureaus. We zetten onze topexpertise in om complexe vraagstukken op te lossen en zijn een betrokken partner voor onze opdrachtgevers.

WSP

 

WSP is een wereldwijd opererend advies- en ingenieursbureau met het hoofdkantoor in Montreal, Canada. WSP biedt technische expertise en strategisch advies aan klanten in de sectoren Milieu, Vastgoed & Gebouwen, Transport & Infrastructuur, Water, Industrie, Grondstoffen en Energie. In Nederland zijn 400 medewerkers werkzaam op 10 locaties verspreid over het land. Zij bieden een integraal dienstenpakket op gebied van Bouw, Infra, Energie, Water en Milieu.

Partners