Het Gezelschap "Practische Studie"
U bent hier:

Ambassadeurs van Civiel

Ambassadeurs van Civiel is een kleine groep met mensen die een uitgebreid netwerk hebben in de civiele sector. Deze mensen hebben een passie voor civiele techniek en vinden het belangrijk dat studenten hiermee in aanraking komen. Zij zijn daarom bereid de studievereniging te helpen met hele unieke, maar wel concrete vragen waarbij zij met een uitgebreid netwerk relatief snel mee kunnen helpen.

Ambassadeurs

 

Hans Ramler (Ambassadeur sinds 13-07-2015)
De heer Ramler is in 1988 afgestudeerd als ingenieur Civiele Techniek aan de TU Delft. Na zijn carrière gestart te hebben bij Ballast Nedam treedt hij in 2001 toe bij de Koninklijke BAM groep als directeur van BAM infraconsult, het advies- en ingenieursbureau van BAM Infra Nederland. Verder is de heer Ramler actief als voorzitter van de Betonvereniging en was hij tussen 2009 en 2023 voorzitter van de stichting OCIB, Stichting Opleiding Civiel-Ingenieur voor werk in het Buitenland. 

Koene Talsma (Ambassadeur sinds 31-08-2015)
De heer Talsma is in 1980 afgestudeerd als ingenieur Civiele Techniek aan de TU Delft. Na zijn afstuderen is hij actief geweest bij diverse Civieltechnische bedrijven, waarna hij in 2008 is toegetreden tot de Raad van Bestuur van Dura Vermeer. De heer Talsma is sinds december 2015 afgetreden als lid van de Raad van Bestuur, maar nog steeds betrokken als adviseur bij Dura Vermeer.

Harrie Kuijper (Ambassadeur sinds 30-09-2015)
De heer Kuijper is in 1992 afgestudeerd als ingenieur Civiele Techniek aan de TU Delft. Na zijn afstuderen is de heer Kuijper direct aan de slag gegaan bij ontwerp- en adviesbureau Arcadis. Na diverse functies binnen Arcadis bekleed te hebben is de heer Kuijper sinds 2016 aangesteld als Director Infrastructure Europe North.

Bas Jonkman (Ambassadeur sinds 05-10-2015)
De heer Jonkman is in 2001 afgestudeerd als ingenieur Civiele Techniek aan de TU Delft. Hierna heeft hij zijn PhD behaald in 2007, en hij is in de tussentijd ook actief geweest als Advisor bij Rijkswaterstaat. Na zijn PhD te hebben behaald is de heer Jonkman werkzaam geweest bij Royal HaskoningDHV als Flood risk management advisor. Vanaf 2012 is de heer Jonkman aangesteld als Professor bij Hydraulic Engineering bij de TU Delft.

Edward Heerema (Ambassadeur sinds 20-10-2015)
De heer Heerema is in 1974 afgestudeerd in Civiele Techniek aan de TU Delft. Na werkzaamheden bij Heerema richt hij in 1985 Allseas op, waar hij tot 2022 directeur blijft. Heerema blijft zeer betrokken bij Allseas als voorzitter van de Raad van Advies.

Aad van der Horst (Ambassadeur sinds 29-10-2015)
De heer Van der Horst is in 1971 afgestudeerd als ingenieur Civiele Techniek aan de TU Delft. Momenteel is de heer Van der Horst actief als directeur van BAM Infraconsult, het advies- en ingenieursbureau van BAM Infra Nederland. Naast zijn functie binnen BAM is hij sinds 2005 ook actief als deeltijdhoogleraar op het vakgebied Uitvoering van Civieltechnische Constructies.

Maurice de Kok (Ambassadeur sinds 26-01-2016)
De heer De Kok is in 1989 afgestudeerd als ingenieur Civiele Techniek aan de TU Delft. Na een korte carrière bij Ballast Nedam is de heer De Kok in 2004 toegetreden bij Van Oord. Bij Van Oord heeft de heer De Kok diverse functies bekleed, waarna hij tussen 2015 en 2020 actief was als Director Strategic Business Development. Sindsdien is de heer De Kok Manager Engineering Department bij Van Oord.

Jack Amesz (Ambassadeur sinds 13-12-2016)
De heer Amesz is in 1989 afgestudeerd als ingenieur Civiele Techniek aan de TU Delft. Na zijn afstuderen is hij begonnen bij Royal Haskoning waar hij in 2003 Executive Director werd in Thailand en Vicepresident voor Azië. Daarna is hij directeur geweest bij het Nederlands kenniscentrum voor ondergronds bouwen en ondergronds ruimtegebruik COB. Later in 2008 werd hij directeur van het ingenieursbureau van de gemeente Den Haag, waar hij nu een strategisch adviserende rol heeft, onder meer voor innovatie.

Dirk-Jan Walstra (Ambassadeur sinds 03-02-2021)
De heer Walstra is in 1994 afgestudeerd aan de TU Delft als ingenieur Civiele Techniek. In de jaren hierna heeft hij meegeholpen aan meerdere grote projecten voor CSIR in Zuid-Afrika, gespecialiseerd op kustgebieden. In 1996 is hij begonnen bij Delft Hydraulics (nu onderdeel van Deltares) als kust morfoloog, waar hij nu nog steeds werkzaam is, eerst als directeur van de afdeling Hydraulic Engineering en sinds 2023 als directeur. Naast zijn werk is de heer Walstra ook nog gepromoveerd aan de Technische Universiteit Twente en geeft hij zowel daar als op Universiteit Utrecht les. 

 

 

Partners