Het Gezelschap "Practische Studie"
U bent hier:

Ereleden

Ereleden zijn (oud-)hoogleraren die warm hart hebben voor Het Gezelschap "Practische Studie" en onze vereniging altijd veel hebben geholpen en dit nog steeds doen. Hieronder staan onze twaalf ereleden.

Prof. dr. ir. Bas Jonkman 

De heer Jonkman is erelid sinds 2022 en is hoogleraar Waterbouwkunde. Zijn onderzoeksinteresses omvatten waterveiligheid, landaanwinning en het integrale ontwerp van waterbouwkundige infrastructuur, zoals waterkeringen en stormvloedkeringen. De heer Jonkman heeft onder andere deelgenomen aan verschillende symposia, is meegeweest op de Europese reis en heeft bijgedragen aan de dialoog over de toekomst van Nederlandse delta. 

Prof. Dr. Ir. Luuk Rietveld

De heer Rietveld is erelid sinds 2019 en is hoogleraar Watermanagement. Hij heeft gewerkt als hoogleraar aan een universiteit in Mozambique en heeft veel onderzoek gedaan naar Urban Water Cycle Technology. De heer Rietveld is meegeweest op studiereis, heeft geholpen bij meerdere Ouderdagen en heeft meerdere jaren op het Civiel Ontvangst Weekend geholpen met het organiseren van spellen.

Prof. Dr. Ir. Jan Rots

De heer Rots is erelid sinds 2018 en is Hoogleraar Constructiemechanica. Iets waar hij zich onder andere mee bezig houdt, zijn 3D computer modellen. De heer Rots is bij PS spreker geweest bij een onderwijsdebat en heeft grote bijdrages geleverd aan meerdere symposia.

Prof. Dr. Ir. Huub Savenije

De heer Savenije is erelid sinds 2013 en is Hoogleraar Hydrologie. Iets waar hij zich onder andere mee bezig houdt, is zoutindringing in delta's. De heer Savenije is met PS meegeweest op studiereis, heeft de 126e diesweek geopend en is altijd bereid om te helpen.

Prof. Dr. Ir. Wim Uijttewaal

De heer Uijttewaal is erelid sinds 2013 en is Hoogleraar Vloeistof Mechanica. Dingen waar hij zich onder ander mee bezig houdt, zijn turbulentie, sedimenttransport en experimentele technieken in de vloeistofmechanica. De heer Uijttewaal is bij PS spreker geweest op ouderdagen en is meegeweest op meerdere studiereizen.

Prof. Ir. Louis de Quelerij

De heer de Quelerij is erelid sinds 2009 en is Voormalig decaan Civiele Techniek en Geowetenschappen. Een project waar hij onder andere betrokken bij is geweest, is de Oosterscheldekering. De heer de Quelerij heeft PS advies gegeven over het 23e lustrum, is meegeweest op studiereis en was presentator bij de Pontifex krattenbrug.

Prof. Dr. Ir. Hennes de Ridder

De heer de Ridder is erelid sinds 2005 en is Emeritus Hoogleraar Bouwprocessen. Projecten waar hij onder andere betrokken bij is geweest, zijn de Oosterscheldekering, de Maeslantkering, Lac Nord de Tunis en Ekofisk Protective Barrier in Noorwegen. De heer de Ridder is met PS meegegaan op studiereis en heeft meegewerkt aan symposia, lezingen en de Civiele Ouderdagen.

Prof. Dipl.-ing. Jan Vambersky

De heer Vambersky is erelid sinds 2003 en is Emeritus Hoogleraar Utiliteitsbouw. Projecten waar hij onder andere betrokken bij is geweest, zijn De Belvedère in Rotterdam, de Mondriaantoren in Amsterdam, de Haagsche Zwaan in Den Haag en het Bouwhuis in Zoetermeer. De heer Vambersky heeft bij PS geholpen met meerdere excursies, studiereizen en workshops. Ook is hij meegeweest met een studiereis. 

Prof. Drs. Ir. Han Vrijling

De heer Vrijling is erelid sinds 2003 en is Emeritus Hoogleraar Waterbouwkunde. Projecten waar hij onder andere betrokken bij is geweest, zijn Jubail Commercial Portproject, de Oosterscheldekering en de Noord-Zuidlijn in Amsterdam. De heer Vrijling is Meegeweest met studiereizen, was voorvechter van PS binnen KIVI NIRIA en is dagvoorzitter en spreker geweest op diverse symposia.

Prof. Ir. Leo Wagemans

De heer Wagemans is erelid sinds 2000 en is Emeritus Hoogleraar Constructieleer. Projecten waar hij onder andere betrokken bij is geweest, zijn de resauratie van de stad Lamu en diverse projecten in Indonesië. De heer Wagemans heeft bij PS geholpen met krattenstunts, advies gegeven over symposia en studiereizen en dagvoorzitter geweest van meerdere workshops. Ook heeft hij geholpen met de spaghettibruggenwedstrijd en spaghettitorenbouwwedstrijd.

Prof. Ir. Kees d'Angremond

De heer d'Angremond is erelid sinds 1994 en is Voormalig Decaan en Emeritus Hoogleraar Kustwaterbouwkunde. Projecten waar hij onder andere betrokken bij is geweest, zijn een irrigatie en ontziltingsproject in India en het ontwerp van de Oosterschelde kering. De heer d'Angremond is betrokken geweest bij diverse symposia van PS, heeft geholpen met contact met bedrijven en is altijd bereid om met van alles te helpen. 

Prof. Ir. Peter Hakkesteegt

De heer Hakkesteegt is erelid sinds 1992 en is Voormalig Conrector en Emeritus Hoogleraar Verkeerskunde. Projecten waar hij onder betrokken is geweest, zijn de Zuidwal in Delft, de tram door de Overtoom in Amsterdam en de eerste woonerven in Delft. De heer Hakkesteegt is altijd zeer behulpzaam geweest voor PS. Voor meer informatie over het Civiel Technisch verhaal van het werkzamel leven van de heer Hakkesteegt, klikt u hier

Partners