Het Gezelschap "Practische Studie"
U bent hier:

Bargilde

Het BarGilde is de tapgroep van Het Gezelschap "Practische Studie". Ze zijn te vinden op verschillende evenementen en Algemene Vergaderingen van PS en staan altijd klaar om je van je favoriete drankje te voorzien. 

De Preasus van het BarGilde beschrijft het BarGilde met de volgende woorden. 

Om de impact van het Bargilde te illustreren voor de leken onder u, zou ik graag mijn voorganger K.H. Brandt willen citeren: “Zoals mijn voorganger S.P. Hildering het ooit formuleerde: “Het bieden van perfect getapt bier, fantastische borrels en continuïteit is van aller tijden””. Want dat zijn wij, van aller tijden. Elk jaar krijgen een aantal zorgvuldig geselecteerde hopende zielen de kans om voor eens en voor altijd het Bargilde vestje te mogen dragen. Dit resulteert al bijna twee decennia lang in een hechte vriendengroep die niet alleen voor elkaar maar ook voor u klaar staat. Mede om u van het perfect getapte biertje te voorzien.

“Maar wat maakt een biertje getapt door het Bargilde zo perfect?”, hoor ik u denken. Wanneer u een biertje drinkt, dan drinkt u gewoon een biertje. Echter kan menig ervaringsdeskundige beamen dat ditzelfde biertje, getapt door het juiste testosteron, een sensatie genereerd die het meeste iets weg heeft van een engeltje die op de tong urineert. Het gevoel van het zachte witte schuim op de lippen legt de bevoorrechte drinker weer terug in de kinderwieg. De eerste goudgele druppel levert een aroma waar de doorsnee smaakpapillen alleen maar naar kunnen smachten. Maar het belangrijkste aspect van dit perfect getapte pilsje is misschien nog wel de ongeëvenaarde lach die het op uw gezicht tovert. U zal worden overspoeld door een wanhopig euforisch gevoel waardoor u spontaan een kreet zal uitkramen in de trant van: ‘SUUUU!’.

Dit fenomeen, beter bekent als de Bargilde-impact, is direct verwant met de Gilde-ratio.

Volgens de Gilde-ratio staat één biertje garant aan één unit vreugde (lees: hitsigheid). Deze pils-party of fust-fissa verhouding dient ten alle tijden in balans te zijn. Een verstoring van deze verhouding kan leiden tot grimmige taferelen. Onze heren en ons nieuwe bloed, de heren: Jonker, de Man, Bottelier en Visser, zullen er alles aan doen om deze verhouding tot een optimum te waarborgen.

Namens alle heren van het bargilde zie ik u graag eens verschijnen bij ons aan de bar waar een perfect getapt biertje voor u klaar zal staan. Want de Bargilde-impact moet u gewoon zelf ervaren.

Lichting 12:

J.P. van Wessem

Lichting 13:

K.H.J. van Duurling

Lichting 14:

S.W. van Wierst, F. Huijgens, B.R. Tijhof

Lichting 15:

S.M.P. Gnodde, M. Grund, J. van Overeem, T. Veldt

Lichting 16:

G.G. Hendrickx, T.A. Eijkelkamp, W. Hoek, T.T. Grolleman

Lichting 17:

K.H. Brandt, O.L.A.B. Middeldorp, D.H.B.R. Jansen, R.T.S. Sutarto Hardjosusono

Lichting 18:

V.R. Gallardo Torres, M. Berning, B.J.S. Bravenboer, G. Van de Wakker

Lichting 19:

M. de Man, J. Bottelier, R. Jonker, L.J. Visser

Lichting 20:

S.W.Q.S. Blanken, A.J. Timmermans, O.R. Schultze, J. Pyfferoen

Lichting 21: 

T.R.A. van Binsbergen, J.P. Gortemaker, N. Visser

Lichting 22:

S. Notenboom, M.A.S. Schaap, H.D.D. Seisener, T.S. Dekker

Lichting 23:

T.J. Mollink, Q.T.S. De Roos, G.J.J. Overboom, A.J. Jongen

Lichting 24:

A.J. Grootegoed, ⁠P.J.R. Blaazer, M.H. Magielse, B. Verlaat

Lichting 1:

H.L. Werner, L.Y.M. Korteweg, E.P. van Thiel, A.R. Dekker

Lichting 2:

P. Schouten, V.E.P. van Daalen, I. Elands, R.E. Bosma

Partners