Nieuws

 • Kick-off lezing Ballast Nedam

  De inschrijvingen van het Kick Off Event dat dinsdag 2 oktober zal plaatsvinden in de lunchpauze zijn open. Onno Dwars zal namens Ballast Nedam komen praten over de interessante stelling of de gebouwde omgeving kan bijdragen aan een langer leven:

  Onno Dwars, oud student Civiele Techniek TU Delft en directeur Ballast Nedam Development, schreef ooit: ‘Elk gebouw is een milieu delict’. Onno vertelt tijdens zijn lezing hoe Ballast Nedam kijkt naar en inspeelt op de kansen om de gebouwde omgeving te transformeren van milieudelict naar de motor van Nederland. Door het verbinden en huisvesten van mensen. En hij vertelt hoe het bijdraagt aan een gegarandeerd langer én gezonder leven!

  De lezing en het daarbij horende broodje Leo zijn gratis. Wacht niet langer en schrijf je morgen in voor de evenementen! Tickets zijn hier te vinden.

  Lees meer
 • Nieuw: College Tour

  Een nieuw onderdeel van het symposium dit jaar is de College Tour. Naar het concept van het gelijknamige programma van Twan Huys zal dagvoorzitter Tjerk Zitman in de bioscoopzaal van Pathé samen met de deelnemende studenten onze gast, Patrick Buck, interviewen. Wat beweegt hem om bepaalde dingen wel of niet mee te nemen in beslissingen die gevoelig liggen? Hoe gaat hij om met ethische dilemma's?

  Buck heeft zich zijn hele carrière persoonlijk sterk gemaakt voor duurzaam bouwen. In 2007 werd hij voor zijn inzet bij de Betuweroute beloond met een koninklijke onderscheiding (Ridder in de Orde van Oranje-Nassau). Na de afronding van de Betuweroute besloot Buck dat de opgedane kennis over dit soort overheidsprojecten niet verloren mocht gaan. Hij richtte de voorgangers van Neerlands Diep op (de Rijksprojectacademie en Kennis in het Groot), waar les wordt gegeven in, en kennis wordt gedeeld over projectmanagement. In 2010 ontving Buck uit handen van prinses Laurentien de Klimaatpenning voor ProRails CO2-Prestatieladder, een instrument dat bedrijven stimuleert hun eigen CO2-productie te reduceren.

  Wil jij Patrick Buck ook een vraag stellen of luisteren naar zijn verhaal? Schrijf je hier in voor het Symposium!

  Lees meer
 • Thema Lustrum Symposium bekend

  Afgelopen maandag 23 april is het thema bekendgemaakt van het Lustrum Symposium 2018:

  Civieler in Conflict
  Hoe breng jij tegenstrijdige belangen in evenwicht

  Voor informatie over het thema klik hier.

  Lees meer

Sponsoren

  Realisatie: verenigingenweb