Het Gezelschap "Practische Studie"
U bent hier:

Dagvoorzitter

De dagvoorzitter voor het symposium zal niemand minder zijn dan Serge Hoogendoorn. TU Delft Antonie van Leeuwenhoek professor Traffic Operations & Management. Voorzitter van het Transport en Planning afdeling sinds 2018.

Serge Hoogendoorn is Distinguished Professor Smart Urban Mobility aan de TU Delft. Hij is directeur van het Transport Instituut en is voorzitter van de afdeling Transport & Planning van de Faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen. Hij studeerde in 1995 af als Wiskundig Ingenieur, waarna hij in 1999 promoveerde bij CiTG, waar hij sindsdien werkzaam is. Gedurende zijn loopbaan heeft hij zich verdiept in verschillende onderwerpen binnen de verkeerskunde en vervoerswetenschappen. Zo ontving hij diverse persoonlijke beurzen voor onderzoek op het gebied van loopgedrag in publieksruimte en voor het modelleren en managen van evacuaties. In 2014 ontving hij een prestigieuze ERC Advanced Grant.

Naast zijn wetenschappelijk werk, heeft Serge met zijn team tal van innovaties op het gebied van verkeers- en crowdmanagment in de praktijk gebracht (bijvoorbeeld in het kader van de Praktijkproef Amsterdam, SAIL 2015 of de Crowd Safety Manager Scheveningen). De gedachte daarbij is steeds dat we met deze innovaties niet alleen verkeer en vervoer veiliger, schoner, inclusiever en efficiënter maken, maar ook dat we nieuwe wetenschappelijke inzichten opdoen door onze ideeën in de praktijk te brengen. Mede vanuit die gedachte speelt in het werk van Serge ‘meten’ een belangrijke rol. Sinds 2021 is Serge lid van de KNAW.