Het Gezelschap "Practische Studie"
U bent hier:

Bedrijven 2022

Dit symposium in 2022 zou niet mogelijk zijn zonder de vele partners. De bedrijven die deze dag mede mogelijk maken, staan op deze pagina beschreven, dus kijk snel verder en ontdek meer over de interessante projecten en bezigheden van deze partners.

Royal HaskoningDHV

Royal HaskoningDHV is een onafhankelijk internationaal advies-en ingenieursbureau. We combineren 140 jaar engineering-en ontwerpexpertise met consultancy, software en technology diensten. We leveren hiermee toegevoegde waarde voor klanten en hebben een positieve impact op mensen en onze leefomgeving. Dat is onze drijfveer: Enhancing Society Together.

Gesteund door de kennis en ervaring van 6.000 collega’s werken we vanuit kantoren in meer dan 25 landen. In projecten en initiatieven werken we actief samen met overheden en het bedrijfsleven, partners en stakeholders. We zien een belangrijke rol voor onszelf in innovatieve duurzame ontwikkeling en willen bijdragen aan een betere leefomgeving, nu en in de toekomst. Ons hoofkantoor is gevestigd in Nederland en we hebben kantoren in Europa, Azië, Afrika, Australië en Amerika.

Of het nu gaat om de energietransitie, circulariteit of veerkrachtige luchthavens, wij zijn de vertrouwde adviseurs van onze klanten om hen te helpen duurzamer te worden. Van de mobiliteitstransitie, het ontwerpen van het digitale spoor en de adaptieve infrastructuur van de toekomst, onze breedte en diepte van expertise omspant een grote variëteit aan continenten en marktsectoren.

 

Gemeente Amsterdam

Amsterdam staat als technisch werkgever voor ingewikkelde, grootstedelijke uitdagingen. De stad groeit en ondernemers en bewoners spelen in op deze groei en bloei van de stad. Dat maakt het werkveld dynamisch en gevoelig, want de druk op de openbare ruimte neemt toe.

Wij hebben expertise op het gebied van inkoop, civiele constructies, water en deltatechnologie, infrastructuur en verkeersadvies, stedelijke inrichting en milieu en project- en contractmanagement. Met grote ambitie voor de stad adviseren en sturen wij projecten van idee tot en met de uitvoering. De gemeenschappelijke deler daarbij is stedelijke problematiek. Ingewikkeld dus, technisch of procesmatig, of beide. Maar ook bestuurlijk complex en soms politiek gevoelig. In dat krachtenveld zijn onze mensen op hun best. Dan ook bewijzen we onze toegevoegde waarde met slimme, economische oplossingen. Nooit als doel, maar altijd als middel. Voor een duurzame, veilige stad voor vandaag én morgen.

 

NS International responsive website passagewijzer

NS International

NS International werkt in partnership met Thalys, Eurostar, DB, NMBS en ÖBB aan beide zijden van de grens aan treinreizen die zij afgestemd op de wensen van de klant. Meer dan 3000 bestemmingen in Europa zijn te boeken via nsinternational.com. Reizen met de internationale trein is schoon, comfortabel, gemakkelijk en steeds vaker sneller dan vliegen op bestemmingen tot ongeveer 700 kilometer. Steeds meer reizigers ontdekken de internationale trein. Dat is goed voor milieu en economie.

Om de internationale reiziger aantrekkelijke alternatieven te bieden, is samenwerking tussen spoorwegmaatschappijen, infrabeheerders, overheden en luchtvaartmaatschappijen noodzakelijk. De internationale reiziger vraagt om een kwalitatief hoogwaardig aanbod: aantrekkelijke frequenties, concurrerende reistijden en prijzen en hoog comfort. Zo zorgt NS International ervoor dat de internationale trein niet alleen een aantrekkelijk alternatief is maar ook de eerste keus is.

Strukton Civiel

Strukton Civiel bouwt met partners aan veilige, comfortabele en duurzame infrastructuur.

De infrastructuur van de toekomst gaat niet alleen over bereikbaarheid en mobiliteit, of de beste technische oplossing. Het gaat steeds meer over leefbaarheid voor huidige en toekomstige generaties. Duurzame infrastructuur gaat bijvoorbeeld over circulair asfalt en slimme verkeerssystemen. De infrasector biedt enorme kansen voor verduurzaming. De impact van onder meer onze sector op de leefomgeving is onhoudbaar, zowel wat betreft grondstoffengebruik en afval, als uitstoot en biodiversiteit.

Duurzaam bouwen dus. Maar wat is duurzame bouw eigenlijk? Denk aan zo min mogelijk gebruik van primaire grondstoffen en zoveel mogelijk hergebruik van materialen. Daarom ontwikkelen we duurzaam beton en duurzaam asfalt. Duurzaam bouwen heeft ook betrekking op het verlengen van levensduur waardoor we sloop en nieuwbouw beperken, en het minimaliseren van afval en uitstoot. We zijn dan ook voortdurend bezig met innovatieve en circulaire oplossingen.