Het Gezelschap "Practische Studie"
U bent hier:

Expositie

Andere Tijden Civiel

Het Gezelschap “Practische Studie” organiseert van 31 mei t/m 11 juni een expositie over zowel de geschiedenis en toekomst van de Civiele Techniek, als van haar eigen vereniging. Dit evenement is dé plek voor iedereen die altijd al meer heeft willen weten over de historie van grote civiele werken of geïnteresseerd is in bekende civielers, zoals Cornelis Lely!

EXPO360

Vrijdag 11 juni zal om 13:00 de online expositie in een interactieve 360 graden omgeving live gaan! Loop door de Oude Bibliotheek, ontdek alle artefacten en bekijk toelichtingen en video's. Geniet van zes indrukwekkende thema's binnen de Civiele Techniek en de illustere geschiedenis van 'Practische Studie" via onderstaande link:

Bekijk de EXPO360

College Tour

Maandag 31 mei werd er afgetrapt met de College Tour. Deze bestaat uit een drieluik van interviews met gasten ieder met hun eigen expertise binnen de Civiele Techniek. Leer meer over de ontwikkelingen en uitdagingen binnen de Civiele Techniek van het verleden, heden en de toekomst. Historicus Willem van der Ham vertelt meer over de maatschappelijke betrokkenheid in de Civiele Techniek, CEO van Ballast Nedam Martijn Smitt vertelt je meer over de huidge en toekomstige uitdagingen binnen de Civiele Techniek en professor op het gebied van drinkwaterzuivering Doris van Halem vertelt meer over drinkwaterzuivering door de jaren heen. 

Kijk de College Tour terug!

Talkshow EXPOSED

Donderdag 3 juni om 12:30 startte de Talkshow EXPOSED. We gingen met de historische experts van de commissie in op de hoogtepunten van de expositie 'Andere Tijden Civiel'. Live vanuit de historische Oude Bibliotheek zijnfiguren als Cornelis Lely, Frans van Hasselt en Erelid en minister-president Wim Schermerhorn de revue gepasseerd. Kijk de talkshow terug via onderstaande link:

Kijk de Talkshow terug!

Bekijk het programma-filmpje!

Partners