Debat

Gedurende dag gaat er over het thema een lezing en verschillende casussen plaats vinden. Om de dag goed af te sluiten zal er over dit thema een debat gehouden worden. 

Ze zullen ingaan op vragen of stadsontwikkeling boven het welzijn van inwoners mag gaan, maar ook over landwinning in combinatie met behoud van ecosystemen. Aan het eind van het debat zullen de debatdeelnemers en het publiek de vraag beantwoorden die ten grond slag van dit symposium ligt. 

Is Singapore daadwerkelijk een blauwdruk voor de stad van de toekomst?

Wie zijn de debatdeelnemers?

Marten Klein

Marten Klein is directielid van het ingenieursbureau van de gemeente Amsterdam. Met circa 1000 collega’s werken wij aan onze missie: “De fysieke stad in topconditie”. Van het opspuiten van IJburg tweede fase, de ontwikkeling van nieuwe energie-infrastructuur, het regenbestendig en autoluw maken van de bestaande stad tot de levensduurverlenging van bruggen en kades.  Amsterdam ontwikkelt 7500 woningen per jaar plus de bijbehorende voorzieningen, steeds meer in de bestaande contouren van de stad, voor nieuwe doelgroepen. De stad internationaliseert, bewoners zijn hoger opgeleid en vaker alleenstaand. De openbare ruimte en publieke voorzieningen worden steeds drukker gebruikt. Gelijktijdig groeien de verschillen tussen arm en rijk, kansrijk en kansarm, worden middeninkomens de stad uitgedrukt. Hoe daar mee om te gaan is de opgave waar ik met mijn collega’s dagelijks aan werk.

David Blackmon

David Blackmon werkt sinds 2013 bij Heerema Marine Contractors en is als General Counsel en Director of Services verantwoordelijk voor de afdelingen HR, ICT, kwaliteit, facilitair bedrijf, juridische zaken en verzekeringen. Eerder werkte David 17 jaar bij Shell in Den Haag, Assen en Singapore.  Na zijn studie rechten in Leiden begon hij zijn carrière als advocaat in Amsterdam. David is rechter-plaatsvervanger geweest bij de Rechtbank van Assen alsook bestuursvoorzitter van Shell Todd Oil Services, destijds de grootste energieproducent van Nieuw Zeeland. David is getrouwd en heeft 3 volwassen zonen. “Ik voel mij bevoorrecht om bijna 10 jaar in Singapore gewoond te hebben en wij kunnen veel leren van deze unieke stad: dit maakt dit Civiel Symposium bijzonder relevant!”

Marcel Hertogh

Prof.dr.ir. Marcel Hertogh is hoogleraar ‘Infrastructure Design and Management’. Hij studeerde civiele techniek aan de TU Delft en bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit en promoveerde aan de Erasmus Universiteit in samenwerking met ETH Zürich op het proefschrift: ‘Playing with Complexity’, Management and Organisation of Large Infrastructure Projects’. Marcel is voorzitter van TU Delft-DIMI: dat samen met alle acht faculteiten werkt aan integrale oplossingen voor urgente maatschappelijke vraagstukken op het gebied van delta’s, infrastructuur en mobiliteit. Grootschalige studies die DIMI initieert zijn ‘Stad van de Toekomst’, inpassing ringwegen in steden, station van de toekomst, living lab Rotterdam The Hague Airport en waterveiligheid Houston, Texas. DIMI heeft twee minoren opgestart: ‘Airport of the Future’ en ‘Integrated Infrastructure Design’. Naast zijn werk voor de TU Delft, adviseert Marcel Hertogh voor grootschalige infrastructurele en gebiedsontwikkelingsprogramma’s en projecten en was zelf projectdirecteur. Hij is mede-oprichter van Netlipse (www. netlipse.eu). Marcel is getrouwd, samen hebben ze vier kinderen en zijn hobby’s zijn hardlopen en reizen.

Arjan van der Weck

As Engineering Manager within Boskalis, I am involved in large and complex civil construction projects, recently working full time internationally in joint ventures. My responsibilities include client communication, strategy development, management of consultants and management of professionals. As Design & Innovation Manager of the Pulau Tekong Polder construction project (Singapore), I was responsible for the management of an international team of engineers working on design and engineering. Besides, I was overseeing a number of consultancy and research initiatives related to the development of the polder. In an earlier stage of the same project I was Tender Manager of the Boskalis / Penta-Ocean Construction Joint Venture.

Previously I was General Manager of Hydronamic (the in-house engineering consultant of Boskalis). In that role I was responsible for the day-to-day management of some 60 professionals working in areas like civil engineering, offshore engineering, environment and engineering management. Before that I worked for Delft Hydraulics (nowadays Deltares) and Rijkswaterstaat.

Sponsoren

    Realisatie: verenigingenweb