Het Gezelschap "Practische Studie"
U bent hier:

Practische informatie

Laptops

De aanschaf van een laptop is officieel niet verplicht. Echter is het in de praktijk lastig om bepaalde vakken te volgen zonder laptop. Het bezit van een laptop wordt dan ook sterk aangeraden. De laptops die worden aangeboden via het laptop project van de TU Delft zijn in staat om grote software programma's goed te draaien. Op de faculteit zijn ook vaste computers te vinden die deze software hebben. De laptops die worden aangeboden (laptop project) zijn goed genoeg voor je hele studententijd. Je kan ook zelf een laptop kopen die aan de eisen voldoet. Zie ook de website van de TU Delft.

Inschrijven tentamens

Voor elk tentamen dat je tijdens je studie maakt moet je je tot uiterlijk 6 kalenderdagen voor het tentamen via MyTUDelft (Osiris) inschrijven. Aanmelden doe je als volgt: log in via My.TUDelft.nl of via de MyTUDelft app en klik links in het menu op Inschrijven en vul je de vakcode van het betreffende vak in. Je krijgt een bevestiging via je studentenmail van MyTUDelft als de inschrijving is gelukt. Bij elk tentamen moet je inchecken met je collegekaart. Zorg dus dat je deze altijd meeneemt naar je tentamen. Check de Onderwijs- en Examenregeling voor de mogelijkheden indien je vergeten bent je in te schrijven voor een tentamen. 

Studenten die zich om een specifieke reden, zoals PhD'ers, niet kunnen aanmelden via My.TUDelft.nl kunnen zich registeren via ExamDesk@tudelft.nl. Het kan natuurlijk zijn dat je een goede reden hebt waardoor je je niet op tijd kon aanmelden voor een tentamen (vergeten in te schrijven is geen goede reden!). Een student, die zich wil beroepen op overmacht kan een overmachtsverklaring aanvragen bij de examencommissie van de opleiding.

Boeken

Studieboeken voor Civiele Techniek zijn te koop bij VSSD. De winkel is gelegen op de campus van de TU Delft te Leeghwaterstraat 42. Hier kun je naast boeken ook de tekenset halen voor CTB1000 Bouwplaats. Check de website voor actuele openingstijden. 

Daarnaast biedt PS ook een eigen boekenplatform aan. Hier kun je tweedehands studieboeken kopen van mede-civielers, of je eigen oude boeken verkopen.Check het hier!

Collegerama

Een deel van de colleges wordt opgenomen via Collegerama zodat je deze terug kunt kijken. Erg practisch als je een college hebt gemist of je een college nog een keer wilt zien.

Inmiddels zijn de meeste vakken van de bachelor al een keer opgenomen. Helaas wil niet elke docent dat zijn of haar colleges worden opgenomen. Als onderwijscommissarissen willen wij graag dat alle vakken beschikbaar zijn op Collegerama, en hiervoor pleiten wij ook bij de docenten.

Ringbanden, snelhechters en nietjes

Heb je een verslag geschreven? Bij ons kan je altijd nietjes halen. Als je meer pagina’s bij elkaar wilt houden verkopen we ook snelhechters en ringbandjes (voor 20 tot 240 pagina’s) inclusief voor- en achterpagina aan onze balie voor €0,40 per stuk. Vervolgens kan je zelf je verslag inbinden op ons entresol.

Vacatures Studentassistent

Wil jij Studentassistent worden bij een vak of organisatie van de faculteit? Check hier de actuele vacatures binnen onze faculteit. 

Partners