Offshore ingenieurs ontwerpen constructies zoals vaste en drijvende platforms voor de olie- en gasindustrie, onderzeese pijpleidingen en andere onderwater-apparatuur voor deze sector. Een ander belangrijk onderdeel is het ontwerp van bagger materieel voor landaanwinning, het onderhoud en het herstel van ingebedde delfstoffen in diepzee-locaties. Verder is ook het ontwerpen van offshore windparken onderdeel van offshore engineering. Deze duurzame tak binnen offshore komt steeds meer in opkomst. Offshore & Dredging Engineers zijn de mensen die faciliteiten ontwerpen voor de 70% van de het aardoppervlak dat geen land is.
De master Offshore & Dredging Engineering is een samenwerking tussen de faculteiten Civiele Techniek en Geowetenschappen (CiTG) en Werktuigbouwkunde, Maritieme Techniek & Technische Materiaalwetenschappen (3mE). Deze master is verdeeld in vier specialisaties:
- Bottom Founded Offshore Structures, Arctic & Wind
- Dredging Engineering. Trenching & Deepsea Mining
- Floating Offshore Structures
- Structural Analysis & Design
- Offshore Renewable Energy
Kijk voor de opbouw van het programma, de verschillende tracks en alle andere informatie op de officiele website van de TU Delft. Meer informatie over de inhoud van de vakken vind je in de studiegids.
Het Dispuut Offshore Technologie (DOT) is de studievereniging voor de MSc Offshore and Dredging Engineering. Zij organiseren lezingen, activiteiten en meer voor al hun leden.