Het Gezelschap "Practische Studie"
U bent hier:

Jaar 1

In het eerste jaar leg je de basis voor je technische kennis met wiskunde, mechanica en constructievakken. Je maakt kennis met de deelgebieden Bouw en Transport, vakgerelateerde software en soft skills als vergaderen en rapporteren. Ook start je met het ontwerpen van constructies en (technisch) tekenwerk.

In elk kwartaal krijg je een wiskundevak, een mechanica- of constructief ontwerpen vak, een toepassingsgericht vak en de bouwplaats. In een aantal vakken binnen de opleiding zit ook een ethiek onderdeel verwerkt. Hierbij wordt het maatschappelijke aspect bekeken en wordt goed duidelijk met wie en wat je allemaal rekening moet houden tijdens een bouwproces. Deze structuur is voor het 1e en 2e  jaar identiek. 

Gebruik onderstaande studieplanningstool van PS om een planning te maken voor de komende twee of drie jaar!

Studieplanningstool

BSA

In 2009/2010 is het Bindend Studie Advies (BSA) ingevoerd. Het BSA houdt in dat studenten 45 van de 60 studiepunten (ECTS) moeten halen in het eerste jaar om verder te mogen gaan met hun studie. Het doel van het BSA is om te voorkomen dat mensen de verkeerde studie kiezen en heel lang over hun studie doen. Wanneer je vanwege persoonlijke omstandigheden niet in staat bent om het BSA te halen, kan je contact opnemen met de studieadviseurs om te kijken of je recht hebt op BSA uitstel. Meer informatie is te vinden op deze website.

Let op: Vanwege corona is het BSA in 2021/2022 verlaagt van 45 naar 40 ECTS! Voor het jaar 2022/2023 wordt dit binnenkort bekend gemaakt!

Partners