Het Gezelschap "Practische Studie"
U bent hier:

Business Course Witteveen+Bos

24/05/2018

Wat houdt onze business course in?
De Witteveen+Bos business course (inhousedag) is een van onze activiteiten waarmee we je graag kennis laten maken met onze organisatie. In een multidisciplinair team van studenten werk je deze dag aan een integrale, veelzijdige opgave van een actueel project uit onze praktijk. Hierbij zul je door een Witteveen+Bos collega worden begeleid. Naast het werken aan de case kun je deze dag de sfeer bij ons op kantoor proeven en kennis maken met een groot aantal jonge en ervaren collega’s. Kortom; het biedt je een uitgelezen mogelijkheid om te ervaren hoe het is om bij ons ingenieursbureau te werken!

Business course Afsluitdijk 5 juni 2018
Op dinsdag 5 juni 2018 organiseren we voor wo studenten de business course Afsluitdijk op ons kantoor in Deventer. Tijdens deze business course zul je met een team van studenten gaan nadenken over dit unieke project, dat grote delen van Nederland al sinds 1932 tegen overstroming beschermt. De kennis over de technieken die wij vandaag kunnen toepassen was toen nog erg beperkt. Daarnaast lag de focus op het beschermen van achterland tegen overstromingen, waarbij de impact vanuit aspecten als stakeholders, duurzaamheid en ecologie zeer beperkt was. Hoe zou deze opgave vandaag de dag aangepakt kunnen worden?

Wat ga je doen?

  • Een visie uitwerken met maatregelen voor de Afsluitdijk die ervoor zorgen dat de waterveiligheid voor een groot deel van Nederland gewaarborgd wordt;
  • oplossingen bedenken voor uitdagingen op het gebied van geotechniek, waterbouw, waterveiligheid, landschappelijke inpassing én ecologie in een complexe omgeving, waarbij vervoersstromen gedurende het uitvoeren van de werkzaamheden doorgang moeten vinden;
  • nadenken hoe je met je team innovatieve technologieën én duurzaamheid (duurzaam bouwen en energieneutraliteit) op zijn best kunt toepassen in dit miljoenenproject;
  • de oplossing presenteren voor een deskundige jury die aan het eind van de dag het winnende team zal benoemen;
  • sfeer proeven bij ons op kantoor;
  • dineren met ervaren Witteveen+Bos collega's.


Voor wie organiseren we deze specifieke business course?

Deze business course is gericht op studenten in de Master fase van hun academische studie civiele techniek (richting hydraulic engineering, building engineering, geo-engineering, watermanagement, structural engineering, environmental engineering), construction management and engineering; bouwkunde; technische bestuurskunde (richting complex systems engineering and management, engineering and policy analysis, transport, infrastructure & logistics, data science and technology).

 

Hoe ziet het dagprogramma eruit?

Dinsdag 5 juni 2018
Locatie: Witteveen+Bos kantoor Deventer (eventuele vervoerskosten worden vergoed)

09.30 uur  inloop

10.00 uur  introductie Witteveen+Bos

10.15 uur  toelichting project en opdracht

10.45 uur  start opdracht in projectteams

12.45 uur  lunchpauze

13.30 uur  vervolg uitwerking opdracht

16.00 uur  presentaties

17.15 uur  toelichting project in de praktijk

17.45 uur  bekendmaking winnend team

18.00 uur  borrel en dinerInteresse?

Wil jij deelnemen aan deze business course? Schrijf je dan nu in via ons digitale inschrijfformulier. Naast je cv ontvangen we ook graag een korte motivatie. Je kunt hierbij denken aan de reden(en) waarom je graag wil deelnemen aan de business course, wat je wil leren tijdens deze dag en welke bijdrage je kunt leveren aan het projectteam. Voor vragen over de aanmelding voor de business course kun je contact opnemen met Linda Cornelissen MSc, 0570 69 72 63, of via linda.cornelissen@witteveenbos.com. Inschrijven kan tot uiterlijk maandag 28 mei.

 

Let op! Witteveen+Bos vergoedt de reiskosten.

Partners