Het Gezelschap "Practische Studie"
U bent hier:

Reglement

Om te zorgen dat alle recordpogingen volgens dezelfde randvoorwaarden beoordeeld worden is er in het verleden een regelement opgesteld voor het record krattenbrug. Dit leest u hieronder.

Het regelement wereldrecordpoging krattenbrug overspanning 

Doel
Het doel van de recordpoging is om door middel van het stapelen van standaard bierkratten een brug te bouwen met een zo groot mogelijke netto overspanning.

Record
De grootte van de netto overspanning van de brug ongeacht het aantal gebruikte kratjes.

Ondergrond
De brug wordt gebouwd op een vlakke ondergrond met stroefheid naar keuze.

Bouwmateriaal
Standaard bierkratjes voor 12 en 24 flesjes. Alleen de volgende combinaties zijn toegestaan:

  • lege kratjes
  • kratjes gevuld met lege flessen
  • kratjes gevuld met gevulde flessen (water of bier)

Tijd
De constructie moet minimaal één uur blijven staan zonder ondersteuning. Mocht de constructie bezwijken of zodanig vervormen dat doorgaan met de poging niet verantwoord is, zal er geen nieuw record behaald worden.

Overig
Het gebruik van andere middelen als: lijm, schroeven, spanbanden, kabels e.d. voor de uiteindelijke situatie is niet toegestaan. Deze en andere middelen als steigers e.d. mogen wel gebruikt worden voor tijdelijke hulpconstructies.

Veiligheid
Het bouwen van een krattenbrug brengt de nodige veiligheidsrisico’s met zich mee. Daarom moet overleg met brandweer of een constructeur van buiten de organiserende groepering plaats hebben gevonden. Voor elke te bouwen brug dient een veiligheidsplan opgesteld te worden. Niet alleen voor de eindfase, maar ook voor de bouwfase en sloopfase.

Partners