Dit jaar zal een brug worden gebouwd door een groep actieve leden van Het Gezelschap “Practische Studie”, de studievereniging voor studenten Civiele Techniek aan de TU Delft. Deze brug zal alleen bestaan uit de kratten. Door de gemakkelijke stabelbaarheid, de grote hoeveelheid die voorhanden is en de grote stressbestendigheid is de krat een uitstekend bouwmiddel.
Volgens het reglement moet de brug volledig op eigen krachten kunnen staan en mag er verder niks in verwerkt zijn van hulpmiddelen. De brug zal een overspanning krijgen van meer dan 30 meter, gemeten van fundering tot fundering.
Hiermee zal het wereldrecord weer terug in Delft worden gehaald. Het huidige record van 26,69 meter staat op naam van de TU Eindhoven.
Studie Civiele Techniek
De studie is met haar voorloper Weg- en Waterbouwkunde een van de oudste opleidingen aan de TU Delft. Het vakgebied binnen de universiteit is een van de breedste en bestrijkt een aantal facetten. Van grondmechanica tot waterbouw en van transport en planning tot utiliteitsbouw. Zo is het ook een van de meest veelzijdige opleidingen en is de uiteindelijke werkgever ook zeer divers bij de huidige studenten op de opleiding. Het is niet alleen zo dat bij de studie Civiele Techniek studenten geleerd wordt welke zaken bij het bouwen van bruggen in letterlijke zin komen kijken, maar ook in figuurlijke zin. Civielers (zo worden studenten en afgestudeerden ook wel genoemd) worden opgeleid om grote problemen op te lossen, ofwel om spreekwoordelijk ‘bruggen te slaan’.
Op dit moment onderzoeken we ook de mogelijkheden of we tijdens de bouw kunnen bijdragen aan onderzoek data binnen de TU Delft. Een bijzondere project als dit kan waardevolle informatie opleveren voor verschillende partijen.