Het Gezelschap "Practische Studie"
U bent hier:

Civiele Bedrijvendagen 2023

Rijkswaterstaat

Overheid

Rijkswaterstaat

Bij Rijkswaterstaat werken we aan verbindingen. Over weg en water. Met de politiek, met aannemers en (vaar)weggebruikers. Tussen maatschappelijke dilemma's en effectieve oplossingen. En natuurlijk met onze medewerkers, want verbinden begint bij je eigen mensen.

Ruim 3.200 kilometer rijkswegen, 1.600 kilometer vaarwegen en meer dan 65.000 km2 oppervlaktewater. Dat is het werkterrein van Rijkswaterstaat, een uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Onze missie is het beheren en ontwikkelen van deze rijkswegen, -vaarwegen en -wateren en we zetten in op een duurzame leefomgeving. Samen met anderen werken we aan een land dat beschermd is tegen overstromingen, waar voldoende en schoon water is en verkeer vlot en veilig over weg en water kan. Taken die van levensbelang zijn voor een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland.

Rijkswaterstaat werkt hierin samen met marktpartijen, die namens ons wegen, vaarwegen, bruggen en dijken ontwerpen, aanleggen en onderhouden. Die rol van regisseur is een complexe, kent veel verantwoordelijkheden en zit vol uitdagingen. De komende jaren neemt het verkeer op weg en water sterk toe. Stijgt de zeespiegel, daalt de bodem. Om Nederland leefbaar, bereikbaar en veilig te houden zijn innovatieve oplossingen nodig. Rijkswaterstaat is daarom op zoek naar technisch specialisten die in een probleem een uitdaging zien.

Werken bij Rijkswaterstaat betekent werken aan bijzondere en uitdagende projecten in heel Nederland. Samen met collega's in een innovatieve omgeving werken aan projecten die er echt toe doen, projecten die de veiligheid, leefbaarheid en bereikbaarheid van Nederland dienen. Geef je carrière een kickstart bij Rijkswaterstaat. De uitdagingen zijn groot. Daarom zoeken we de beste technici om ons hierbij te helpen. Bij Rijkswaterstaat hebben we verschillende mogelijkheden voor jou als starter. Zo kan je meerdere keren per jaar instromen middels ons traineeship, waar je voor een generalistisch of een specialistisch programma kan kiezen.

Samen met meer dan 9000 collega’s werken we in een innovatieve omgeving aan projecten die er echt toe doen. Kleine, grote en hele grote projecten die de veiligheid, leefbaarheid en bereikbaarheid van Nederland verbeteren.

Algemene Informatie:

Specialisaties -
Werkgebied Nationaal
Aantal vestigingen -
Aantal werknemers 9.500
Omzet -
Mogelijkheden voor Afstudeerders
Bijbanen
Starters
Stages

Meer interesse? Neem contact op:

Bijbehorende activiteiten

Partners