Stunt Commissie

StuntCie ‘16
"Instabiel zei de krat"

In een ver verleden is er binnen het Gezelschap ‘Practische Studie’ ooit besloten om een commissie op te richten die zich bezig zou houden met het onder de aandacht brengen van de studie Civiele Techniek en de studievereniging. En de beste manier om die aandacht te trekken is natuurlijk het neerzetten van opvallende bouwwerken! De commissie die zich hiermee bezighoudt is de StuntCie, en omdat bouwen natuurlijk een mannending is, bestaat deze commissie van oudsher louter en alleen uit mannen. Wij zijn de StuntCie ’16 en zijn dit jaar verantwoordelijk voor het bedenken, ontwerpen en bouwen van de mooiste, lompste, grootste, opvallendste, stevigste en origineelste stunts!

Nu vraagt iedereen zich natuurlijk af, hoe het bouwen van een stunt nou in zijn werk gaat. Om dit uit te leggen zou ik graag de vergelijking trekken met kamperen. Kamperen is de meest mannelijke activiteit die er bestaat. Buiten zijn, korte broeken, viezigheid, bier, barbecues, vlees, lichamelijk ongemak en smerige toiletten zijn vooral een mannen ding. Maar buiten dat komt er behoorlijk veel bij kijken.

Voordat een man gaat kamperen, zoekt men eerst de plek uit waar hij zijn tentje neer gaat zetten. Je belt naar de camping en die zegt of je mag komen of niet. Zo werkt het ook met een stunt. Voor dit contact hebben wij onze commissaris Evenementen (en tevens commissiepanda), Yannick Steenman. Yannick zorgt ervoor dat evenementen gecontacteerd worden en dat dit contact onderhouden wordt.

Nu we de camping hebben gevonden, en het ja-woord is er, komen er wat nieuwe zaken kijken. Is deze camping financieel wel haalbaar? Of doen ze heel moeilijk met rare kosten voor muntjes voor een douche bijvoorbeeld? Voor het beheren van de portemonnee is de penningmeester in leven geroepen, en die functie bekleedt Timo Eijkelkamp. Deze behoudt het overzicht op de kosten en zorgt ervoor dat het budget nooit wordt overschreden. Leuke bijkomstigheid is dat hij tevens de barman is en dus iedereen kan voorzien van de nodige hoeveelheid alcohol. Ook dat laatste kan namelijk niet ontbreken op een camping.

Bovendien vraagt de doorsnee man zich natuurlijk af wat hij mee zal nemen. Hoe zet hij de ideale campingsituatie neer? Hiervoor hebben we 2 commissarissen ontwerp, commissaris ontwerp A, Oscar Ophof, en commissaris ontwerp 1, Yuri Groeneveld. Samen zorgen deze mannen altijd voor de beste uitvoeringen van de ideeën. Ze denken tot in de puntjes door wat vet is, maar vooral ook wat veilig en wat haalbaar is.

Zodra de ontwerpers een feilloos plan hebben bedacht voor op locatie, schakelen ze commissaris Materialen Gerwin van de Wakker en commissaris logistiek Daniel Donkers in. Gerwin is verantwoordelijk voor de vele tiewraps die wij gebruiken, alsmede al het ducttape en andere constructiematerialen. Daniel zorgt ervoor dat alle materialen op het juiste moment op de juiste plek zijn. Dit gaat vooral om de bouwmaterialen (vaak kratten bier, weer een overeenkomst met kamperen).

Voordat een groep mannen op vakantie gaat, moeten deze mannen veel met elkaar overleggen. Hiervoor zijn verschillende afspraken nodig en wordt vaak bij elkaar gekomen. Bovendien moet een vriendengroep wel af en toe bij elkaar komen alvorens op vakantie gegaan wordt. Voor al deze zaken is onze secretaris aangesteld, Karel Brandt. Hij zorgt ervoor dat het contact binnen de commissie en de studievereniging wordt onderhouden.

Binnen een groep mannen die gaat kamperen, heb je altijd een man die ‘de papa’ speelt. Hij zit iedereen achter de broek, wil altijd alles weten en zorgt ervoor dat uiteindelijk alles vlekkeloos verloopt, zonder echt een taak op zich te nemen. Hij is daarom onmisbaar. Hiermee kan je onze voorzitter Jan van Overeem vergelijken. Deze kleine Braziliaan leidt ons tot nu toe overal prima doorheen.

En natuurlijk kan in een vriendengroep de man niet ontbreken die altijd goedkeuring moet vragen aan zijn irritante vrouw die zijn vrienden niet mag en altijd ongerust is. Niet met die man, maar met deze vrouw zou je onze QQ’er kunnen vergelijken. Mathijs van Dijk zit in het bestuur van het Gezelschap ‘Practische Studie’ en zorgt dat de gang van zaken ook de goedkeuring heeft door het bestuur.

Op deze manier hopen we je enthousiast te hebben gemaakt voor de mooiste commissie van PS, de StuntCie ’16! Onze voorbereidingen voor de stunts van dit jaar zijn nog in volle gang, en we zullen jullie zeker op de hoogte houden zodra we grootse dingen hebben staan. Jullie kunnen erop rekenen dat we druk in overleg zijn met verscheidene grote events!

Sponsoren

  • Bouwend Nederland
  • Allseas
  • Lievense
  • Tensar
  • Dura Vermeer
  • JELMER
  • Fugro NL
  • KIVI

Realisatie: verenigingenweb