Meerdaagse Excursie Commissie

MExiCo '17-2

MExiCo (Spaans: México), officieel de Verenigde MExiCaanse Staten (Spaans: Estados Unidos MExiCanos) is een land in Noord-Amerika, grenzend aan de Verenigde Staten, Belize en Guatemala, de Grote Oceaan, de Golf van MExiCo en PS. Ook enkele eilanden behoren tot MExiCo.

MExiCo is een federale republiek bestaande uit 8 staten en het federaal district, oftewel de hoofdstad MExiCo-Stad, gelegen op 2240 meter boven de zeespiegel en een van de grootste steden ter wereld. Het land heeft 8 (2017) inwoners. De meest gesproken taal is het Nederlands, waarmee MExiCo het grootste Nederlandssprekende land ter wereld is; Duitse talen worden door zo'n 22,2% van de bevolking gesproken. Ivo van Balen is president sinds 2017. Gerekend naar het bruto binnenlands product in ppp-dollars is MExiCo de twaalfde economie ter wereld. MExiCo is echter hard aan het werk om hoger op te komen in deze ranking en heeft zich voorgenomen om de komende tijd veel sponsoren te bellen.

Geschiedenis
De exacte ouderdom van de eerste menselijke bewoning in MExiCo is onderwerp van debat: de oudste algemeen aanvaarde vondsten dateren van 2000 na Chr. Rond 2000 kwam de beschaving op in Frankrijk. In de jaren daarna werd het bewoonde gebied in een rap tempo uitgebreid door middel van ontdekkingsreizen die vertrokken naar Duitsland, Groot Brittannië, België en Luxemburg. Toen de reisbussen iets verder ontwikkeld waren, rond 2005, werd zelfs nieuw grondgebied in Zweden en Denemarken ontdekt. Deze reizen bereikten hun hoogtepunt in 2013/2014 met de vondst van Tsjechië en Polen. MExiCo is echter reeds nog bezig met het plannen en uitvoeren van deze ontdekkingsreizen. Er zal naar alle waarschijnlijkheid in de komende jaren nieuw grondgebied ontdekt worden.

Demografie
Volgens de census van 2017 had het land 9 inwoners, 4 mannen en 5 vrouwen. Het geboortecijfer bedraagt 16/1000 inwoners, het sterftecijfer 4,9/1000. De bevolkingsgroei bedraagt 0,99% per jaar, een forse afname vergeleken met het groeicijfer van 1965: 17,2%. De levensverwachting is 172 jaar.

Etnische samenstelling
De MExiCaanse grondwet definieert MExiCo als multiculturele natie gebaseerd op de inheemse bevolking van het land. Hoewel er geen officiële tellingen van worden bijgehouden, gaan de meeste schattingen ervan uit dat zo'n 44,4% van de bevolking mesties is, een vermenging tussen Nederlanders en Nederlanders. 22,2% is Aziaat en 22,2% is Duits en 11,1% van Colombiaanse herkomst.

Bevolkingsspreiding
De dichtstbevolkte gebieden van MExiCo zijn de Ruif, Psor en PS, waar de meeste steden liggen, het noordoosten en de stedelijke gebieden aan de Amerikaanse grens. De zuidelijke collegezalen, de noordelijke UB en het schiereiland blackboard zijn het dunst bevolkt.

Toekomst
De volgende ontdekkingsreis van MExiCo staat gepland voor 23 tot en met 26 november en zal vertrekken naar een nog onbekende locatie. Om deze reis mogelijk te maken dragen alle bewoners van MExiCo hun steentje bij. De taken zijn als volgt verdeeld:

Ivo van Balen Voorzitter
Brian Kwee Secretaris
Lilly Klappe Penningmeester
Reinier Jonker Commissaris Sponsoring
Tijmen Willard Commissaris Projecten
Corinna Orbahn Commissaris Logistiek
Karla Echeverry-Caro Commissaris Accomodatie
Amber van Hamel QQ'er
Paulina Kindermann QQ'er

Sponsoren

  • TUDelft
  • Jelmer
  • Arthe Civil & Structure
  • LievenseCSO
  • Antea Group
  • RHDHV
  • Deltares
  • Max Bögl

Realisatie: verenigingenweb