IACES LC Delft

IACES
IACES, International Association of Civil Engineering Students, is een internationaal netwerk van studenten civiele techniek, bedoeld om het contact tussen studenten zowel binnen Europa, als wereldwijd te versterken. IACES bestaat uit Local Committees (LC’s), vaak verbonden aan lokale studieverenigingen, en uit een overkoepelende General Board (GB).

IACES is in 1989 door studenten in Delft opgericht. Ondanks het feit dat de oprichting al wat jaren geleden is, groeit het netwerk nog steeds en jaarlijks komen er nieuwe LC’s bij waardoor het netwerk zich nu wereldwijd uitstrekt van Iran tot Mexico, en van Zweden tot Sudan.

Binnen IACES worden momenteel verschillende activiteiten georganiseerd, waaronder deelname aan activiteiten van Local Committees. Uitwisselingen tussen Local Committees zijn hier een goed voorbeeld van. Bij een uitwisseling bezoek je voor een lang weekend of een week met een kleine groep een buitenlandse LC. Doordat de groepen niet erg groot zijn leer je de buitenlandse civiele techniek studenten goed leert kennen. Naast het ontmoeten van nieuwe mensen, leer je ook meer over hoe civiele techniek daar gegeven en toegepast wordt. Naast de uitwisselingen zijn er ook IACES overkoepelende activiteiten, zoals de ACCESS georganiseerd. Dit is het grootste IACES activiteit waarbij bijna alle LCs een afgevaardigde naartoe sturen. Tijdens dit internationale congres ontmoet je studenten van over de hele wereld.

Naast uitwisseling van kennis, zijn deze events een mooie gelegenheid om internationale vrienden te maken en contacten te leggen, die in de toekomst nog waardevol kunnen zijn. En niet te vergeten zijn de vaak legendarische feesten.

Sinds 2014 is LC Delft opnieuw in het leven geroepen. Naast een uitwisseling in 2014, waarbij studenten uit Karlsruhe, Göteborg en Salerno bij ons op bezoek kwamen. Wordt er nu hard gewerkt aan een uitwisseling in Maart en de ACCESS in het najaar 2016.


Mocht je vragen hebben over IACES of meer informatie willen hebben over onze activiteiten kun je altijd kijken op www.practischestudie.nl/iaces of onze facebookpagina: www.facebook.nl/lcdelft.

Sponsoren

  • Tensar
  • Jelmer
  • Dura Vermeer
  • Fluor
  • Mourik
  • Antea Group
  • ZRI
  • Practische Studie

Realisatie: verenigingenweb