Het Gezelschap "Practische Studie"
U bent hier:

IACES

IACES

IACES, International Association of Civil Engineering Students, is een internationaal netwerk van studenten civiele techniek, bedoeld om het contact tussen studenten zowel binnen Europa, als wereldwijd te versterken. IACES bestaat uit Local Committees (LC’s), vaak verbonden aan lokale studieverenigingen, en uit een overkoepelende General Board (GB).

IACES is in 1989 door studenten in Delft opgericht. Ondanks het feit dat de oprichting al wat jaren geleden is, groeit het netwerk nog steeds en jaarlijks komen er nieuwe LC’s bij waardoor het netwerk zich nu wereldwijd uitstrekt van Iran tot Mexico, en van Zweden tot Sudan.

Binnen IACES worden momenteel verschillende activiteiten georganiseerd, waaronder deelname aan activiteiten van Local Committees. Uitwisselingen tussen Local Committees zijn hier een goed voorbeeld van. Bij een uitwisseling bezoek je voor een lang weekend of een week met een kleine groep een buitenlandse LC. Doordat de groepen niet erg groot zijn leer je de buitenlandse civiele techniek studenten goed kennen. Naast het ontmoeten van nieuwe mensen, leer je ook meer over hoe civiele techniek daar gegeven en toegepast wordt. Naast de uitwisselingen zijn er ook IACES overkoepelende activiteiten, zoals de ACCESS georganiseerd. Dit is het grootste IACES activiteit waarbij bijna alle LCs een afgevaardigde naartoe sturen. Tijdens dit internationale congres ontmoet je studenten van over de hele wereld.

Naast uitwisseling van kennis, zijn deze events een mooie gelegenheid om internationale vrienden te maken en contacten te leggen, die in de toekomst nog waardevol kunnen zijn. Ook worden er vaak legendarische feesten georganiseerd door de verschillende LC’s. Vele plekken zijn al bezocht door de IACES en veel studenten uit Europa hebben al kennis mogen maken met civiele techniek in Nederland en de Nederlandse cultuur. Afgelopen jaar heeft de IACES bijvoorbeeld Lissabon en Karlsruhe bezocht en kwamen er studenten uit Turkije, Portugal, Roemenië en Frankrijk hier een weekje langs. Dit jaar is er de mogelijkheid om je als PS-lid in te schrijven voor een van de uitwisselingen met bijvoorbeeld: Xanthi, Lyon of Karlsruhe. Zo kun je op een unieke manier het land en de stad te leren kennen en in contact te komen met studenten civiele techniek uit het buitenland.

Mocht je vragen hebben over IACES of meer informatie willen hebben over onze activiteiten kun je altijd kijken op onze facebookpagina: www.facebook.nl/lcdelft.

Leden

Partners