Keynote Bernard Wientjes

Bernard Wientjes is tegenwoordig actief als voorzitter van de Bouwagenda en is daarbij vooral van mening dat er een revolutie nodig is in de bouw. De Bouwagenda is ontwikkeld in opdracht van de overheid en wordt aangeboden aan het nieuwe kabinet om een gepaste toekomstige visie voor de bouw te vormen. In de Bouwagenda worden diverse aspecten besproken   betreffende woningbouw en infrastructurele (vervangings)opgaven. Er is verandering nodig om de toekomstige uitdagingen in de bouw aan te kunnen. Daarvoor is innovatie en verduurzaming noodzakelijk.

Een belangrijke boodschap, ook voor studenten, vindt de heer Wientjes. Dit is namelijk het toekomstige werkveld voor de civiele techniek studenten van nu. Er zijn zoveel uitdagingen de komende jaren in verband met de verouderde infrastructuur, dat het onmogelijk is om op dezelfde manier door te gaan. De klassieke manier van denken is daarentegen erg lastig te veranderen.

Deze keynote zal vooral ingaan op wat de Bouwagenda precies inhoudt, de uitdagingen en benodigde innovatie voor de komende jaren en de rol van de toekomstig civiel ingenieur in het werkveld van infrastructurele bouw.

Ben je benieuwd naar de toekomst van onze infrastructuur? Schrijf je dan vooral hier in voor het symposium op 17 oktober!

Sponsoren

    Realisatie: verenigingenweb