Kick- off lezing Ballast Nedam

Kan de gebouwde omgeving bijdragen aan een langer leven?

Civieler in conflict. Ja, dat ben ik: in conflict.

Mijn naam is Onno Dwars directeur Ballast Nedam Development en in 2004 afgestudeerd aan de TU Delft Civiele Techniek. Als civieler ben je breed onderlegt en krijg je een breed inzicht. En juist dat inzicht maakt het elke dag moeilijker. Hoe meer kennis je hebt, hoe meer bedreigingen je gaat zien. Maar ook hoe meer kansen je ziet. En juist deze kansen maken het zo moeilijk!

Minder slecht

Duurzaam bouwen is al jaren een synoniem voor minder slecht bouwen. Een gebouw dat 10% energie zuiniger is, is namelijk nog steeds 90% slechter. Alleen bekt dat niet lekker. We weten allang wat duurzaam is en dat gebouwen energie moeten gaan leveren in plaats van gebruiken.

Troetelkindje

En wat dacht je van alle tijd, geld en energie die we steken in het verhogen van dijken en ondertussen blijven we nog net zo veel CO2 uitstoten als in 1995. Of het aanleggen van vangrails? Kunnen we niet beter auto’s maken die niet van de weg af kunnen raken? Om het maar niet te hebben over dat diezelfde auto ons troetelkindje is, we daardoor amper nog lopen en bewegen.

Anders.

We moeten radicaal anders gaan denken. Wij civielers, wíj kunnen de wereld veranderen. Wij kunnen gebouwen maken waarin je gelukkiger wordt. Wij kunnen een leefomgeving creëren waarin gezond leven wordt gestimuleerd. Wij, ja wij civielers, kunnen een wereld creëren waarin de aarde wordt verrijkt in plaats van minder snel kapot wordt gemaakt.

Wij kunnen samen grensverleggend zijn!

Benieuwd? Schrijf je hier in voor de kick-off lezing met gratis broodje Leo!

Sponsoren

    Realisatie: verenigingenweb