Dagvoorzitter Prof.ir. Louis de Quelerij

Met trots presenteren wij de dagvoorzitter voor het civiel symposium 2017:

Em. prof. ir. Louis de Quelerij is een hele bekende in de wandelgangen van de faculteit. De voormalig decaan Civiele Techniek en Geowetenschappen (2002-2011) is onder andere erelid van PS (sinds 2009) en heeft een lange staat van dienst bij diverse civiel gerelateerde bedrijven met zijn specialisatie in Deltatechnologie. Prof. de Quelerij is een groot voorstander van de samenwerking tussen faculteit en bedrijfsleven en is als bestuurder bij Fugro en Rijkswaterstaat actief geweest. Over de kenniscentra ‘TrafficQuest’ en ‘InfraQuest’, waarbij Rijkswaterstaat samenwerkt met de TU Delft en TNO, is De Quelerij zeer te spreken. Dit draagt bij aan innovatie op het gebied van infrastructuur en bouw.

De Quelerij is daarbij ook ambassadeur en initiatiefnemer van Stichting de Bouwcampus, de locatie van het symposium van dit jaar. De bouwcampus staat voor het stimuleren van innovatie en dient als netwerk voor verschillende partijen in de bouw. Dit is een initiatief waar De Quelerij ook tijdens zijn jaren als decaan voorstander van is geweest.

Bij Fugro is De Quelerij jarenlang als directeur actief geweest en ook daarvoor bij de Deltadienst van Rijkswaterstaat heeft hij op de raakvlakken van vele vakgebieden gewerkt. De Quelerij heeft in het begin van zijn carrière als geotechnisch projectleider meegewerkt aan de Oosterschelde Stormvloedkering en heeft in de loop der jaren het ingenieurs vak nooit uit het oog verloren.

Tegenwoordig is De Quelerij vooral actief als adviseur en bestuurder, onder andere als eigenaar van zijn eigen bedrijf DeQuelerij Consultancy BV (sinds februari 2012).

Op 17 oktober 2017 zal Prof. Ir. Louis de Quelerij een thuiswedstrijd spelen als dagvoorzitter van het civiel symposium ‘De Wederopbouw met pensioen’ op de locatie van de Bouwcampus.

Sponsoren

    Realisatie: verenigingenweb