TBI

TBI-ondernemingen Mobilis, Croonwolter&dros en Nico de Bont voeren samen en in opdracht van de gemeente Rotterdam de renovatie en restauratie van de Maastunnel uit.

De Maastunnel was in 1942 de eerste moderne zinktunnel. Doordat de tunnel het bombardement heeft overleefd en tijdens de oorlog is afgebouwd, werd de tunnel het symbool van de wederopbouw van Rotterdam. De tunnel wordt grootschalig gerenoveerd omdat in 2011 is gebleken dat het beton van de Maastunnel in de loop der jaren is aangetast. De werkzaamheden zullen in 2019 worden afgerond.

De Maastunnel is 75 jaar en een rijksmonument. Er dienen aanpassingen gedaan te worden aan een bestaande constructie. Oude tekeningen komen niet altijd overeen met wat er gebouwd is, het kan dus zomaar gebeuren dat er tijdens de werkzaamheden onverwachte situaties ontstaan die passend moeten worden opgelost. Authentieke elementen mogen niet verloren gaan. Ook de uitdaging om zo min mogelijk (verkeers)overlast te veroorzaken alsook het perfect afstemmen van de onderlinge werkzaamheden, maken het complex. Dit alles maakt de renovatie een bijzonder en uniek project.

Tijdens de casus krijgen jullie een inkijkje in de constructieve uitdagingen, complexe randvoorwaarden en uitvoeringsaspecten. Al snel zullen jullie merken dat tijd de grootste vijand is van het project.

Nieuwsgierig naar wat de uitdagingen zijn bij dit project en zin om mee te denken? Schrijf je dan vooral hier in voor het symposium en kies als casus voor de tunnelrenovatie van TBI!

Meer informatie op https://www.maastunnel.nl.

Sponsoren

    Realisatie: verenigingenweb