Lievense

Wij zijn Lievense. Een multidisciplinair advies- en ingenieursbureau op gebied van bouw, infra, water en milieu.

Ruimte voor een sterkere dijk: kansen of conflicten?

In deze Workshop word je gevraagd vanuit je civiel-technische invalshoek mee te denken met het ontwerp van een versterking van een van de dijken in Nederland. Hier zijn natuurlijk verschillende traditionele en innovatieve technische oplossingen voor, maar technische haalbaarheid is slechts een van de onderwerpen waar wij in de dagelijkse praktijk mee te maken krijgen. Net als echte plannenmakers word je geconfronteerd met de conflicterende belangen die diverse gebruikers van de dijk hebben. Hoe veel ruimte krijg je voor je ontwerp?

De deelnemende studenten worden ingedeeld in groepen. Elke groep krijgt  de opdracht om aan de hand van een aantal inrichtingswensen en eisen te komen tot een goed ontwerp. Na afloop worden de verschillende uitwerkingen beoordeeld op effectiviteit en originaliteit.

Deze casus is uit de dagelijkse praktijk van Lievense gegrepen. Wij ontwerpen plannen voor natte infrastructurele werken, zoals de versterking van de Grebbedijk, Deltaprogramma-plannen, de nieuwe sluis bij Terneuzen. We doen hierbij zowel het technisch ontwerp, als de bepaling van milieueffecten, het omgevingsmanagement en projectmanagement. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in het ontwerp en planning van ondergrondse leidingtracés, bodemkwaliteit en saneringsonderzoeken.

Schrijf je hier in voor deze case!

Sponsoren

    Realisatie: verenigingenweb