InfraQuest

Infraquest is een samenwerking tussen Rijkswaterstaat, TNO en de TU delft en is opgezet met het oog op kennisontwikkeling op het gebied van infrastructuur.

De wederopbouw met flexibel pensioen…
Veel bruggen en viaducten uit de periode van de wederopbouw en eerder naderen hun pensioen. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Je kunt niet zomaar alles vervangen zonder dat dat invloed heeft op doorstroming, omgevingshinder etc. Bovendien investeer je in een nieuw object wat wellicht weer 80 jaar mee moet. Moet dat nog wel hetzelfde zijn? Hoe maak je nu die afweging?
Tegelijkertijd speelt de vraag: Wanneer moet een brug of viaduct nu eigenlijk met pensioen? Hoe ga je om met een oude brug? Kan een brug nog wat langer mee als ik hem monitor, renoveer en zonodig opwaardeer? Misschien gaat de ene brug wel eerder met pensioen dan de andere.
 
Aan de hand van een case gaan we in de workshop beleven wat er allemaal speelt rond een vervangingsvraagstuk.
De case is exemplarisch voor het soort problemen waar een modern civiel ingenieur mee geconfronteerd wordt. Immers: Nederland ligt vol met bestaande, verouderende infrastructuur en gebouwen.

 

Wat er precies gaat gebeuren tijdens deze interessante casus, is mee te maken op 17 oktober! Schrijf je daarom nu snel hier in!

Sponsoren

    Realisatie: verenigingenweb