BAM

 
Casus Antarctica – Uitbreiding bestaande kademuur
Dit is het coolste project dat je je kan voorstellen! Deze casus gaat namelijk over een project op Antarctica. Dit enorme continent is geografisch opgesplitst over meerdere landen. De Britse overheid is een van die landen en maakt dankbaar gebruik van de mogelijkheid om er onderzoek te verrichten. Onderzoeken op het gebied van ecologie, flora en klimaat. Op basis daarvan kunnen consequenties van opwarming van de aarde beter worden ingeschat.
 
De Britten beschikken onder meer over Adelaide Island, waar ook het ‘dorp’ Rothera ligt. Daar is een onderzoekscentrum opgezet, groot genoeg voor 100 personen, compleet met vliegveld, werkplaatsen, laboratoria en een kleine haven. Veel van deze faciliteiten staan er inmiddels 25 jaar. BAM heeft het contract gewonnen om de bestaande faciliteiten op te knappen of te vervangen. Onderdeel hiervan is ook een bestaande 60 meter brede kademuur, die aan het einde van zijn levensduur zit. Daarnaast is deze kademuur momenteel ook te smal om het nieuwe onderzoeksschip, de 129m lange RRS Sir David Attenborough, af te laten meren.
 
In deze casus zal je in korte tijd uitleg krijgen over de bestaande situatie en een blik werpen op logistiek en materiaalgebruik. Vervolgens krijg je zelf de kans om een oplossing te bedenken; ga je de kademuur vervangen, renoveren en uitbreiden of zet je er een compleet nieuwe neer op een andere plek? En hoe ga je al dat materiaal er naartoe brengen? Ook rekening houdend met aspecten zoals ecologie en kosten, want alleen een goed technisch ontwerp is niet voldoende om het contract binnen te slepen.

 

Op 9 oktober is het mogelijk deze boeiende casus bij te wonen. Geef een voorkeur voor deze casus op bij de inschrijving!

Sponsoren

    Realisatie: verenigingenweb