Het Gezelschap "Practische Studie"
U bent hier:

Wat houdt ons symposium in?

23/09/2019

Op 26 november zal het jaarlijkse symposium plaatsvinden. Maar wat houdt dit eigenlijk in?

Volgens de Van Dale is een symposium het volgende:
sym·po·si·um (het; o; meervoud: symposia, symposiums)
1. wetenschappelijke bijeenkomst

Maar volgens ons houdt een symposium het volgende in:

In de collegezalen leer je vooral rekenen en mis je af en toe de connectie met de praktijk. 
Het symposium zal in het teken staan van een thema en de gehele middag duren. Tijdens de middag zal je door verschillende onderdelen een duidelijker beeld krijgen van de civiele wereld. 

Deze verschillende onderdelen zullen bestaan uit een lezing, een uitgebreide lunch, verschillende casussen, een interactief debat en een afsluitende borrel. Dit alles zal begeleid worden door een dagvoorzitter die deze onderdelen zal inleiden en begeleiden. "Wat houden deze onderdelen dan allemaal in?":

Lezing

Een lezing duurt vaak om en nabij drie kwartier. Hierbij zal een spreker een verhaal houden over een onderwerp dat gerelateerd is aan het thema. Vragen die opkomen tijdens het horen van de lezing kunnen aan de spreker op verschillende momenten gesteld worden. Hierdoor kan een lezing interactief zijn. 

Uitgebreide lunch

Tijdens de lunch is er gelegenheid om op een informele manier met personen uit het bedrijfsleven in gesprek te kunnen gaan. Ook zullen er stands zijn die je kan bezoeken om meer te weten te komen over bedrijven. 

Casus

Op ons symposium zijn er vier casusonderwerpen waar je een voorkeur naar kan uitspreken. Deze vier onderwerpen slaan op de verschillende onderdelen van de civiele techniek, denk hierbij aan bouw, transport en water. Vaak duurt een casus anderhalf uur en werk je op verschillende manieren samen met andere deelnemers. 
Tijdens een casus ga je aan de slag met een probleemstelling die voorgeleid wordt door iemand uit het bedrijfsleven. 

Debat

Het debat zal in teken staan van ons thema en worden begeleid door onze dagvoorzitter. Vanuit verschillende invalshoeken zal er gekeken worden naar de stellingen die de debatdeelnemers voor hun kiezen krijgen. De stellingen zullen uiteindelijk een antwoord geven op de vraag die voortkomt uit ons thema. Symposium deelnemers kunnen ook actief meedoen aan dit debat die anderhalf uur duurt. 

Afsluitende borrel

Nog niet helemaal eens met bepaalde meningen. Tijdens de borrel is er nog tijd om de dag rustig af te sluiten met elkaar onder het genot van een drankje. Bovendien is er nu ook nog tijd om je vragen te stellen aan de bedrijven. 

Wij hopen jullie genoeg geïnformeerd te hebben. Als dit niet zo is kan je ons altijd een berichtje sturen. Het thema en de locatie zullen bekend worden gemaakt op 30 september, tijdens een borrel van de studievereniging. 

Graag zien we jullie op het symposium! 

ArcadisThema