Het Gezelschap "Practische Studie"
U bent hier:

Schakelprogramma

Wat leuk dat jij naar Civiele Techniek wil schakelen! Op deze pagina kan je meer informatie vinden over het schakeljaar en de ondersteuning daarvan. Meer informatie over de toelating en aanmelding is te vinden op de website van de TU Delft. Voor vragen kan je ook altijd bij de schakelcoördinatoren terecht, op onze faculteit zijn dat de studieadviseurs: studyadvisors-ceg@tudelft.nl.

Schakelen met een bachelordiploma

Met een Nederlands universitair bachelordiploma van een vooropleiding die aansluit op de masteropleiding word je meestal direct toegelaten. Als de master niet helemaal aansluit op een standaardpakket komt het aan op maatwerk voor jouw specifieke situatie. Neem hiervoor contact op met de studieadviseurs.

Schakelen met een HBO-diploma

Een HBO-bachelor sluit niet rechtstreeks aan op een TU Delft masteropleiding. Om aan een masteropleiding te kunnen beginnen, moet je eerst een aanvullend vakkenpakket volgen om je kennis op het vereiste niveau te brengen. De inhoud van je vakkenpakket verschilt dus per master, de informatie over de vakken kan je vinden op de masterpagina’s.

Belangrijke informatie

Het schakelprogramma moet binnen twee jaar afgerond zijn. Schakelstudenten betalen geen collegegeld, maar betalen een vergoeding per te behalen studiepunt. Voor het tweede jaar worden geen extra kosten in rekening gebracht, aangezien de vergoeding voor de gehele schakelopleiding vooraf wordt betaald. Mocht je je schakelopleiding niet afronden of overstappen naar een andere schakelopleiding, dan volgt er geen restitutie.

Schakelcommissie

Het schakelprogramma is een hele overgang waarbij je geconfronteerd wordt met een andere manier van leren en (misschien) een nieuwe stad. Je staat er natuurlijk niet alleen voor: de schakelmentoren en de schakelcommissie (SchakelCie) bestaan om de schakelstudent te ondersteunen. Zij zullen zich op de introductiedag voorstellen zodat je weet bij wie je terecht kan.

De SchakelCie is een commissie binnen Het Gezelschap "Practische Studie" die zich inzet om de kwaliteit en studeerbaarheid van het schakelprogramma te verhogen. Iedere periode wordt er een schakelevaluatie georganiseerd i.s.m. de schakelmentoren, opleidingsdirecteur en studieadviseurs. Hier kan jij je opmerkingen kwijt die direct meegenomen worden. Heb je een vraag betreffende roosters of tentamens, of wil je je klachten of ideeën kwijt? Spreek ze aan of stuur een mail naar schakelcie-ps@tudelft.nl of vul het klachtenformulier in van PS.

Partners