Het Gezelschap "Practische Studie"
U bent hier:

Onderwijsnieuws 4.2

Vrijdag  = Onderwijsnieuws

Vandaag het onderwijsnieuws niet op donderdag, maar op vrijdag omdat er weer een nieuwe regeling bekend is gemaakt! Dit keer voor de eind bachelor studenten die van plan waren volgend jaar aan hun master te beginnen.

De zogenaamde harde knip is de wettelijke bepaling die zegt dat een student eerst de bacheloropleiding of het schakelprogramma moet afronden, voordat de student kan doorstromen naar een masteropleiding. Om mogelijke studievertraging met bijbehorende nadelige gevolgen vanwege COVID-19 te beperken, mogen universiteiten van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) een tijdelijke, zogenaamde zachte knip instellen voor de overgang van een bacheloropleiding naar een masteropleiding.

Voor bachelor- en schakelstudenten, die in het studiejaar 2019-2020 zijn ingeschreven bij de TU Delft, gelden de volgende uitgangspunten.

Voor bachelorstudenten:

  • Bachelorstudenten die op 31 augustus 2020 maximaal 15 EC aan bachelorvakken van hun examenprogramma tekort komen, mogen in het studiejaar 2020-2021 mastervakken volgen en deelnemen aan tentamens van mastervakken
  • Faculteiten kunnen per masteropleiding vakken als inhoudelijke ingangseis aanwijzen, bijvoorbeeld afronding van het BEP. Faculteiten informeren studenten van hun bacheloropleidingen vóór 15 mei 2020 welke inhoudelijke eisen zij stellen
  • De mogelijkheid om zonder afgeronde bacheloropleiding mastervakken te mogen volgen, vervalt op 31 augustus 2021

 

Voor schakelstudenten:

  • Schakelstudenten die op 31 augustus 2020 een tekort van maximaal 15 EC hebben in hun schakelprogramma mogen in het studiejaar 2020-2021 mastervakken volgen en deelnemen aan tentamens van mastervakken
  • De mogelijkheid om zonder afgerond schakelprogramma mastervakken te mogen volgen, vervalt op 31 augustus 2021

 

Bovenstaande regeling geldt voor de instroom van masterstudenten binnen de TU Delft. Mogelijk wordt de regeling via landelijke afspraken uitgebreid om studenten tussen universiteiten en enkele hbo-instellingen te laten doorstromen. Informatie daarover volgt uiterlijk 15 mei 2020.

When the student is ready, the master appears - Proverb

01 mei 2020 12:45

Partners