Nieuws

Nieuws

 • PS op Brightspace

  20 september 2018

  Donderdag = Onderwijsnieuws

  Sinds kort heeft PS ook een Brightspace pagina! Op deze pagina staan allerlei practische documenten die jouw studieleven een stuk makkelijker kunnen maken. Verder zullen er belangrijke mededelingen en deadlines op verschijnen. Hij wordt nog verder ontwikkeld, dus als je iets nog heel graag terug zou zien op deze pagina, laat vooral een reactie achter! Alle input wordt gewaardeerd!

  Je kan de Brightspace pagina tussen de Brightspace Courses vinden door “Practische Studie” in te tikken!

  Onderwijsquote van de week

   “Education is the most powerful weapon which you can use to change the world.” – Nelson Mandela

 • Boekenplatform en Lix

  06 september 2018

   

  Nu alle introductiedagen achter de rug zijn is het tijd om serieus aan de slag te gaan. Bij VSSD kun je gloednieuwe studieboeken kopen, maar er zijn ook goedkopere opties. PS heeft zijn eigen Boekenplatform waar ouderejaars studenten wat geld kunnen verdienen met hun oude boeken en andere studenten goedkope boeken kunnen kopen! Een andere mogelijkheid is om e-books te kopen bij Lix. Deze week krijg je extra korting door onze voucher te gebruiken: STUDIE25.

  De boekenplatform en Lix kan je hier vinden.

   

 • Nieuw Onderwijsduo

  30 augustus 2018

  Hey! Hopelijk hebben jullie allemaal een uitmuntende vakantie gehad. Komend jaar nemen wij, Koen en Laura, het stokje over van Paulina en Gijs. Wij worden de nieuwe commissarissen Onderwijs Bachelor en Onderwijs  Master van PS.  Deze functies bedragen het full time evalueren en verbeteren van de opleiding civiele techniek. Want ook de mening en kritiek van de student moeten de docenten bereiken. Wij kijken er naar uit om komend jaar veel met jullie te sparren over onderwijs zaken en daarmee de kwaliteit van het onderwijs op een hoog niveau te houden!

  Met vragen/opmerkingen of gewoon een goed verhaal kan je altijd langskomen of een mailtje sturen naar bachelor-ps@tudelft.nl  of master-ps@tudelft.nl 

  Voor klachten kun je terecht op de website en een klachtenformulier invullen.

 • Winners of the Teacher of the Year Elections

  21 juni 2018

  During the last Back-to-Books Drinks of the year, the award ceremony of the Teacher of the Year Elections took place. This year, almost 700 students voted for their favourite lecturer! Because of this high amount of students, it was possible to determine a Top 3 for the Bachelor, every Master Track and for Overall Civil Engineering. The winners for every category are listed below:

  Overall Civil Engineering:

  1. K.N. van Dalen
  2. A. Metrikine
  3. J.W. Welleman

  Bachelor Civil Engineering:

  1. K.N. van Dalen
  2. J. G. Rots
  3. J.W. Welleman

  MSc-CE Building Engineering:

  1. H.R. Schipper
  1. J.W. Welleman
  3. K.C. Terwel

  MSc-CE Environmental Engineering:

  1. B.J.H. van de Wiel
  2. D.G. Weissbrodt
  2. S. Basu

  MSc-CE Geo-Engineering:

  1. F. Pisano
  2. A. Askarinejad
  3. M.A. Hicks
  3. R.B.J. Brinkgreve

  MSc-CE Geosciences & Remote Sensing:

  1. S. Basu
  2. M.A. Schleiss
  3. A.A. Verhagen

  MSc-CE Hydraulic Engineering:

  1. S.G.J. Aarninkhof
  2. J.P. van den Bos
  3. M.F.S. Tissier

  MSc-CE Structural Engineering:

  1. A. Metrikine
  2. K.N. van Dalen
  3. J.W. Welleman

  MSc-CE Transport & Planning:

  1. R. van Nes
  2. V.L. Knoop
  3. A.J. van Binsbergen
  3. W. Daamen

  MSc-CE Watermanagement:

  1. H.H.G. Savenije
  2. M. Bakker
  3. R.J. Labeur
  3. T.A. Bogaard

  MSc: Construction Management & Engineering:

  1. M. Leijten
  2. M. van den Boomen
  2. M.G.C. Bosch-Rekveldt
  2. M.J.C.M. Hertogh

  MSc: Transport, Infrastructure & Logistics:

  1. J.A. Annema
  2. A. Verbraeck
  ​​​​​​​3. A.J. van Binsbergen

 • Studie-maaltijden

  21 juni 2018

  Nu de tentamens er weer aankomen, kan iedereen elke minuut wel gebruiken om te studeren. Een maaltijd koken kan dus al als te veel verspilde tijd gezien worden. Om ervoor te zorgen dat niet iedereen op een dieet van afhaalvoedsel gaat leven, verzorgd PS ook deze tentamenperiode een studie-diner. Deze zal plaatsvinden op woensdag 27 juni, 18:30 – 19:30 uur, in PSOR. Inschrijven kan door hier te klikken.

  Ben jij zo’n student die een hele goede reden nodig heeft om uit bed te komen en valt daar studeren niet onder? Dan kunnen wij wellicht helpen, want ook deze periode organiseert PS een studie-ontbijt. Om hierbij te zijn, moet je wel bijtijds je bed uit. Dit zal plaatsvinden op woensdag 4 juli, 8:30 – 9:30 uur, op PS. Hierna kan je gelijk aan de slag. Inschrijven kan door hier te klikken.

 • Prijsuitreiking Docent van het Jaar 2017/2018

  14 juni 2018

  Iedereen heel erg bedankt voor de vele stemmen die wij hebben binnengekregen tijdens de Docent van het Jaar verkiezing! Uiteindelijk is de teller bij bijna 700 stemmen gestopt. Na al het stemmen zijn voor verschillende categorieën een Top 3 bepaald. Wil jij weten of jouw favoriete docent meer stemmen heeft gekregen dan alleen de jouwe, kom dan aankomende maandag (18 juni) naar PSOR waar de prijsuitreiking zal plaatsvinden. De borrel zal starten om 16:30 uur en de prijsuitreiking rond 17:30 uur.

  Deze Back to Books-borrel zal voor een groot deel in het thema staan van de prijsuitreiking, maar er zullen nog meer festiviteiten plaatsvinden. Verder kan je ook pizza bestellen, zodat je niks hoeft te missen. Hiervoor moet je je inschrijven via deze link.

 • Hydrologie Deeltentamen 1

  07 juni 2018

  Wie afgelopen week de hydrologie deeltoets heeft gemaakt, weet dat er bij een paar vragen onduidelijkheden waren en dat het tentamen erg lang was. Uiteindelijk zijn de cijfers opgehoogd. Dit is een goede noodoplossing, maar natuurlijk geen ideale situatie. Naar aanleiding van veel klachten en vragen is PS in gesprek gegaan met de docenten. Uit dit gesprek zijn een aantal concrete verbeterpunten gekomen:

  • De tweede deeltoets zal uit minder vragen bestaan dan de eerste. 
  • In het laatste college van dit blok zullen het eerste deeltentamen en de practica besproken worden.Dit zal ook nog in een announcement aangekondigd worden op Brightspace. 
  • Komend jaar zal er worden gekeken of de tijd voor een evenlang tentamen kan verlengd worden naar 2 uur; de docent vindt het belangrijker dat je nauwkeurig kan werken dan dat je onder tijdsdruk moet presteren. 
  • Komend jaar zal het oefenmateriaal waarschijnlijk uitgebreid worden, bijvoorbeeld met een oefenvraag over een van de proeven.
  • Bij de lijst van tentamenstof op Brightspace zullen de practica toegevoegd worden, om miscommunicatie te vermijden. 
  • Komend jaar zal er gekeken worden of het niveau van de eerste colleges wat verhoogd kan worden; veel studenten haken namelijk vroeg in de periode af, omdat de collegestof erg voor de hand liggend lijkt. Later in de periode wordt de stof echter moeilijker en relevanter voor de tentamens. Helaas komen veel studenten op dat moment al niet meer naar college. 
  • Er al gekeken worden of het numeriek tentamen eerder in de tweede tentamenweek gepland kan worden, zodat er meer tijd is om voor de integrale toets van hydrologie te leren, indien je deze moet maken. Het is echter mogelijk dat dit niet gaat lukken, aangezien de planning van tentamens afhankelijk is van veel factoren en in eerste instantie gericht is op nominale studenten, die de integrale toets niet hoeven te maken. 

  Het is aan te raden om de tweede deeltoets ook te gaan maken als je de eerste niet hebt gehaald! Dit is een erg goede oefening! Ook is het belangrijk om de colleges te volgen, aangezien er dit jaar veel tentamenvragen wel zijn besproken tijdens de colleges en je daardoor beter voorbereid zult zijn op de toetsen!

  Bedankt aan de TJC en aan Koen voor de tijd en de moeite die ze hebben gestoken in de evaluaties. Als je nog vragen hebt, kan je altijd mailen naar tjc-ps@tudelft.nl

 • Ethiek in de Bachelor

  01 juni 2018

  Dit jaar is het tweede jaar dat er ethiek in de Bachelor wordt verwerkt. Het idee erachter is dat civiel studenten leren omgaan met ethische vraagstukken binnen hun vakgebied. In de uitvoering betekent dit dat er in elke periode een ethiek onderdeel verwerkt zit in een vak. Aan het einde van de bachelor moet een student dan zelf een ethiek portofolio hebben opgebouwd en moet hij/zij dit presenteren tijdens zijn BEP.

  De uitvoering hiervan is echter nog vrij nieuw. PS is nauw betrokken bij het evalueren van deze nieuwe ethiek leerlijn. Daarom zijn wij benieuwd wat studenten ervan vinden!

  Wat vind jij ervan en hoe zou jij dit verbeteren? Laat het weten door deze korte enquete in te vullen.

  Bedankt!!

 • Docent van het Jaar verkiezing

  24 mei 2018

  Zoals elk jaar kan er gestemd worden op de Docent van het Jaar halverwege de vierde periode, zo ook dit jaar! Breng snel je stem uit, want de verkiezing sluit maandag 11 juni! Een week later, maandag 18 juni, zal de uitslag bekend gemaakt worden door middel van een feestelijke prijsuitreiking in PSOR, 16:30 - 18:30 uur. Zet deze datum dus ook alvast in je agenda!

  Stemmen kan via deze link.

  Alvast bedankt voor jouw stem en tot maandag de 18e!

 • Verkiezingen SR en FSR

  17 mei 2018

  Is het jou ook al opgevallen, al dat groen-geel en blauw-wit? ORAS en Lijst Bèta lopen o.a. op onze faculteit rond om iedereen duidelijk te maken dat je volgende week kan stemmen op de Studentenraad (SR). Dit is een officieel orgaan dat in overleggen met het College van Bestuur (CvB) de belangen van studenten vertegenwoordigd. Jouw stem is daarom heel belangrijk, want hoe meer er gestemd wordt, hoe sterker de stem van de studenten zal zijn in de overlegvergaderingen tussen de SR en CvB.

  Ben je er nog niet uit op wie je zou willen stemmen, kijk dan vooral op de websites van beide partijen om te zien waar ze voor staan: ORAS; en Lijst Bèta.

  Verder zijn tegelijkertijd de verkiezingen van de Facultaire Studenten Raad (FSR). Ook hier is jouw stem van groot belang! De FSR doet hetzelfde als de SR, maar dan op facultair niveau; zij gaan in discussie met bijvoorbeeld de decaan.

  Voor jouw gemak, kan je in één keer voor zowel de SR als de FSR stemmen. Verder kan er zowel woensdag 23 mei als donderdag 24 mei gestemd worden. Stemmen kan thuis en op de faculteit. In beide gevallen gebeurt dit online.

 • Nieuw Onderwijsbord!

  03 mei 2018

  Misschien is het je al opgevallen, maar sinds kort is er een tweede onderwijsbord! Tegenover de PS balie kan je deze nieuwe aanwinst komen bewonderen. Op het nieuwe onderwijsbord is onder andere informatie te vinden over de flipover-resultaten van de afgelopen periode. Het doel van dit tweede bord is om ook studenten die niet zo vaak boven op het entresol komen, te betrekken bij het onderwijs en hen op de hoogte te stellen van het werk dat PS verricht op het gebied van onderwijs. Uiteraard zal het onderwijsbord boven op het entresol blijven bestaan.

 • Onderzoek naar studielast

  19 april 2018

  Momenteel wordt er een onderzoek gedaan door de Opleidingscommissie (OC) van Civiele Techniek naar de studielast van de specialisatievakken. Alle specialisatievakken in de bachelor zijn vier studiepunten waard. Echter gaan er geluiden rond dat niet alle vakken eenzelfde studielast hebben; de ene is zwaarder en dus meer waard dan vier punten, de andere is minder waard. Om erachter te komen om welke vakken dit gaat, is er een enquête opgesteld. Heb jij je specialisatievakken al gedaan, of ben je er nog mee bezig? Dan kan jij de OC een handje helpen door deze enquête in te vullen; het duurt ongeveer één minuutje! Alvast heel erg bedankt!

  Wil je meer weten wat de OC precies inhoudt, neem dan vooral hier een kijkje.

 • Minorkeuze

  05 april 2018

  Op 10 april 2018 vindt tussen 13.30 en 17.00 uur het TU Delft Minor Event 2018 plaats in de Aula. Als je hier naartoe wilt gaan, kan je je hier inschrijven voor bepaalde tijdsblokken.

  De minor registratie in Osiris is geopend van 1 tot 31 mei. Tot die tijd kan je dus nog even goed nadenken over je keuze. Voor de minor zijn er erg veel verschillende opties: een thematische minor (vastgesteld programma met een bepaald thema) of een individuele minor (de invulling grotendeels zelf bepalen). Maar ook binnen deze twee categorieën zijn er weer verschillende opties: een minor bij Civiele Techniek, een minor ergens anders op de TU, een schakelminor, aan een andere universiteit in Nederland, bij een bedrijf of zelfs in het buitenland.

  Meer informatie vind je hier.

 • Master EWEM

  29 maart 2018

  Ken je de EWEM “European Wind Energy Master” al? Oorspronkelijk is deze master van de Aerospace faculteit maar hij biedt bijvoorbeeld ook een Offshore Engineering track aan en is daarom ook interessant voor studenten Civiele Techniek. Het is een master vanuit 4 verschillende  Europese universiteiten.

  Let op, als je deze master wil doen vanaf collegejaar 2018-2019, moet je je voor 1 april inschrijven! Meer info vind je hier.

  Brochure European Wind Energy Master

   

 • Open Dag Wageningen 13 april

  29 maart 2018

  Wil jij komend jaar beginnen aan je master? Dan is het nu tijd om een keuze te maken!

  Niet alleen bij CiTG kan jij komend jaar aan de slag. Je kan bijvoorbeeld ook een master doen in Wageningen. Lijkt jou dit leuk? Kom dan naar de Master Open Dag van Wageningen University op vrijdag 13 april en vind de Master die bij jou past.

  Zo is er in Wageningen de master ‘Earth and Environment’. Als je geïnteresseerd bent in hoe je Civiele Techniek kan combineren met duurzaamheid en klimaatbestendigheid, dan is dit misschien iets voor jou! Deze master leert je met een natuurwetenschappelijke bril te kijken naar processen en structuren die de aarde en zijn milieu leefbaar maken. Dankzij jouw kennis van hydrologie, meteorologie, geologie en bodemkunde kun je een brug slaan tussen de verschillende sferen die mensen gebruiken. 

  Schrijf je hier in voor de Open Dag van Wageningen op 13 april.

  Voor meer informatie, check www.wur.nl/masteropenday

 • FSR

  22 maart 2018

  Deze donderdag zullen wij jullie wat meer vertellen over de FSR. Om te beginnen, de FSR staat voor Facultaire Studenten Raad.  Maar wat doet de FSR nu allemaal? De FSR zet zich in voor het verbeteren van de studie faciliteiten en het onderwijs van onze faculteit. Het is een groep studenten die hier naast hun studie tijd voor vrijmaakt. Ben jij ook geïnteresseerd in de ontwikkelingen van de faculteit? En vind jij het leuk om je in te zetten voor je medestudenten? Schrijf je dan in voor de FSR van komend collegejaar! Dit kan bij de PS-balie of door een mailtje te sturen naar fsr-citg@tudelft.nl.

 • Master Event

  08 maart 2018

  Binnenkort is er ook weer het Master Event, vooral als je geïnteresseerd bent in een master buiten civiele techniek. Deze zal plaatsvinden op donderdag 15 maart in de Aula. Schrijf je hier in.

 • Afgeschafte specialisatievakken Q1

  08 maart 2018

  Er is sinds deze week bekend dat de minor De Delta Denker: Water voor Later aangepast is. De vakken Introduction to Water Treatment en Water System Analysis (ook wel bekend als Water Control) worden vervangen. Hierdoor zullen deze vakken niet meer gevolgd kunnen worden als specialisatievakken in het eerste semester. Je kan ze nog wel in het derde kwartaal volgen en gelden daar dan nog steeds als specialisatievakken.

  Aangezien deze vakken geen onderdeel zijn van het vaste studieprogramma, zal er geen overgangsregeling zijn voor de mensen die het als keuzevak willen volgen in het eerste semester. Voor degenen die het vak in de minor niet gehaald hebben, kunnen deze vakken herkanst worden in het tweede semester, waar ze nog steeds als keuzevakken worden aangeboden. Als je deze vakken al gehaald hebt, hoef je je nergens zorgen om te maken; of het nu in Q1 of Q3 gedaan is.

  Deze veranderingen kunnen (grote) gevolgen hebben voor je studieplanning. Houd hier dus rekening mee. De studieplanningstool is inmiddels geüpdatet, dus deze kan nu ook voor je nieuwe planning gebruikt worden. Voor meer vragen, kom gerust langs de PS balie of loop langs de studieadviseurs.

 • BSA Stress?

  01 maart 2018

  Inmiddels wordt het voor eerstejaars steeds concreter hoe ze er voor staan met hun BSA. Sommigen zijn misschien al halverwege voor hun P, maar velen zullen nog hard moeten strijden voor de studiepunten. Maar wees niet getreurd, we hebben nog een half jaar!

  Heb jij het gevoel dat je moeite gaat hebben met het halen van je BSA? Ga dan langs bij de studieadviseurs! Zij kunnen jou dan helpen met een goede studieplanning etc. Ook kan het zo zijn dat er zich persoonlijke omstandigheden voordoen die je studieresultaten negatief beïnvloeden en waardoor jij misschien wel bang bent dat je je BSA niet te kan halen. Zodra dergelijke omstandigheden zich bij jou voordoen, moet je deze zo snel mogelijk melden bij de studieadviseur! De studieadviseur kijkt dan samen met jou of deze omstandigheden invloed hadden of gaan hebben op je studieresultaten en of het zinvol is om uitstel BSA aan te vragen bij de BSA-commissie. Een afspraak met de studieadviseurs maak je hier

  Uitstel Bindend studieadvies kan op basis van de volgende persoonlijke omstandigheden aangevraagd worden:

  a. Ziekte (incl. psychische problematiek)
  b. Handicap
  c. Bijzondere familieomstandigheden
  d. Zwangerschap
  e. Bestuurslidmaatschap FSR, SR of OC
  f. Late inschrijving studie (na 30 september)
  g. Sporters met een TUD-topsportstatus.

  Let op: persoonlijke omstandigheden leiden niet op voorhand al tot uitstel van het BSA!

  Uitstel BSA betekent dat je in het tweede studiejaar 45 EC uit de propedeutische fase moet behalen of de propedeutische fase moet afronden bovenop de reeds behaalde punten. Zodra je de propedeuse of propedeutische fase hebt behaald, voldoe je aan de BSA-norm.

  Je kunt gedurende het hele studiejaar een aanvraag indienen bij de BSA-commissie voor uitstel BSA op grond van persoonlijke omstandigheden. Vraag dus ook uitstel aan als de resultaten van kwartaal 4 nog niet bekend zijn! 

  Neem contact op met de studieadviseur over de procedure, de uiterlijke deadline en de stukken die van belang zijn! Houd ook rekening met een wachttijd voor het aanvragen van een verklaring bij de studentenarts of psycholoog.

  Meer informatie vind je hier

 • Curriculumkraskaarten

  22 februari 2018

  De tweede periode zit er weer op en dat betekent dat we alweer halverwege het jaar zitten. Voor eerstejaars is dit dan ook het moment om hard te gaan strijden voor je BSA, of voor je P-in-1. Weet namelijk dat als je nu je BSA niet haalt, dat je de komende vier jaar niet opnieuw mag beginnen aan civiel. En wist je dat de kans dat je naar het buitenland mag voor je minor groter is als je je P-in-1 hebt gehaald?

  Om je hier extra voor te motiveren en ook om even terug te blikken op je succesmomenten van het afgelopen half jaar, heeft PS een curriculumkraskaart gemaakt! Op deze kaart kan je alle vakken die je al gehaald hebt openkrassen en wie weet, misschien win je wel iets leuks!

  Kom langs de balie om je curriculumkraskaart op te halen!

  Ook bijvoorbeeld tweedejaars, die extra motivatie kunnen gebruiken om uit hun tweedejaarsdip te komen, kunnen een kraskaart ophalen.

 • Flipover resultaten

  15 februari 2018

  Afgelopen tentamenperiode heeft PS weer volop feedback verzamelt, direct na de tentamens. Om te beginnen, bedankt voor jouw turfjes op ons flipover-bord! Nu is het uiteraard fijn om je hart over een tentamen te luchten; of het nu verrassend goed ging, of slecht zoals verwacht. Naast dat wij jullie dat plezier uiteraard gunnen, hebben wij ook nog iets gedaan met deze data, namelijk overzichten gemaakt waar de docenten iets aan hebben; wat ging er goed, wat was onduidelijk, is er meer oefenmateriaal nodig, zaten er rare vragen tussen, etc. Deze overzichten zijn hieronder te vinden.

  Eerstejaars vakken:

  Tweedejaars vakken:

 • VSSD Stress-onderzoek

  09 februari 2018

  Was jij echt toe aan vakantie, omdat het allemaal wel heel erg veel studeren werd? Dan had je wellicht last van stress. Vanuit VSSD is er een commissie opgezet die nagaat of/hoeveel stress studenten aan de TU Delft ondervinden. Heb jij stress, nou juist helemaal niet, of weet je het niet, vul dan hun enquête in zodat zij hiermee aan de slag kunnen. Het invullen duurt maximaal drie minuten en is geheel anoniem.

  Alvast bedankt!

 • Vul de EvaSys Enquete in!

  25 januari 2018

  De periode, en daarmee de tentamens, zijn alweer bijna afgelopen. Dit betekent dat het tijd is om je feedback te geven! Aan het eind van elke periode ontvang jij via de mail de zogenaamde EvaSys enquête. Voor de verbetering van het onderwijs en het behouden van de kwaliteit is het super belangrijk dat zo veel mogelijk studenten deze invullen. Daarom willen we je vragen om deze enquête na elke periode serieus in te vullen. Misschien kan een gratis koekje bij de PS balie, als je ‘m hebt ingevuld, jou motiveren?  

  De resultaten van de EvaSys  enquêtes worden gepubliceerd op de Brightspace pagina “TUD Evaluations”. Hier vind je ook de belangrijkste conclusies uit nablokbesprekingen. Dus als je geïnteresseerd bent in wat er speelt bij jouw vakken, neem even een kijkje!

 • Studie-ontbijtje & Studie-diner

  18 januari 2018

  Ben jij hard aan het studeren voor je tentamens? PS wil jou dan zo goed mogelijk steunen de komende weken. Dit doen we onder andere met een lekker studie-ontbijtje en een studie-diner!  

  Op woensdag 24 januari bieden wij een gratis studie-ontbijt aan om 8:30 uur. Dus als jij nog op zoek bent naar motivatie om maandag lekker vroeg te beginnen met studeren, kom dan vooral langs. Het zou lief zijn als je die ochtend een kleine financiele bijdrage kan meenemen, zodat wij ook in toekomst dit studie-ontbijt kunnen doorzetten!

  Op dinsdag 30 januari zullen wij een heerlijke maaltijd klaarmaken en kan je bij PSOR komen avondeten, voor een slechts 2,50. Je hoeft je dus zelf geen zorgen te maken om koken en boodschappen en na het eten kan je meteen door met studeren op civiel!

  Als je aan het studie-ontbijt of studie-diner wilt deelnemen, schrijf je dan in!

  Heel veel succes met de tentamens!

 • Succes met het studeren!

  11 januari 2018

  Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen en iedereen is alweer de studieboeken in gedoken. Om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid begint aan de komende tentamenperiode, biedt PS weer tentamenbundels aan. Door het oefenen van oude tentamens kan je jezelf toetsen of je de stof genoeg beheerst. Maar zorg ervoor dat je eerst de theorie van het vak goed leert zodat je zeker weet dat je het echt begrijpt en je niet reproducerend studeert!
  De bundels zijn zowel online te vinden, als hard-copy te koop bij de PS-balie. De kosten voor de hard-copy versie zijn de printkosten. Dus mocht je dat fijner vinden werken, kom deze dan ophalen!

  Van de volgende vakken zijn er tentamenbundels beschikbaar:
  •    Dynamica & Modelvorming (CTB1210)
  •    Kansrekening & Statistiek (CTB2200)
  •    Constructiemechanica 3 (CTB2210)
  Voor de herkansingen:
  •    Constructiemechanica 1 (CTB1110)
  •    Vloeistofmechanica (CTB2110)
  •    Differentiaalvergelijkingen (CTB2100)

 • De EJC aan het werk

  21 december 2017

  Er zijn per week twee middagen begeleide zelfstudie. Studenten met onvoldoende bij Analyse (Q1) en Constructiemechanica (Q1) zijn verplicht in Q2 om minstens acht middagen deel te nemen aan de begeleide zelfstudie van Analyse en/of Dynamica. Als niet aan deze verplichting is voldaan worden deze studenten niet toegelaten tot de eerste tentamenmogelijkheid van zowel Analyse als Dynamica in Q2. Zelfstudie is essentieel voor deze vakken. Daarom geldt deze aanvullende eis om te zorgen dat alle studenten serieus werk maken van hun zelfstudie.

  De EJC is bezig met het verzamelen van feedback over het vak dynamica. Ze zijn namelijk benieuwd hoe de colleges worden ervaren door studenten. Volg jij dynamica en wil je helpen met het verbeteren van onderwijs? Vul dan de enquête van de EJC in!

  Naast het verbeteren van het onderwijs, organiseert de EJC de eerste maandag na de Kerstvakantie, maandag 8 januari, de EJC Pubquiz! Lijkt het je leuk om deel te nemen aan de EJC Pubquiz? Schrijf je dan hier in.

 • TJC verzamelt feedback

  14 december 2017

  Als tweedejaars ben je momenteel waarschijnlijk hard aan het werk: Matrix Frame is in volle gang en maandag was het eerste deeltentamen van Beton en Staal. Naast al het studeren houdt de Tweedejaarscommissie zich bezig met het evalueren en verbeteren van het onderwijs in het tweede jaar. Zo staan zij in nauw contact met de docenten van Beton en Staal om feedback te geven. Bijvoorbeeld zijn met name de betoncolleges dit jaar erg verbeterd ten opzichte van vorig jaar. En het lijkt erop dat het eerste deeltentamen ook beter is gemaakt dan afgelopen jaar en dat is erg mooi om te zien!

  Maar natuurlijk is er nog altijd veel ruimte voor verbetering en kan de TJC nog  meer goede dingen bereiken. 

  Hiervoor hebben we de mening nodig van zo veel mogelijk studenten! Dus als jij tweedejaars vakken volgt, vul dan graag de enquête in, als je dat nog niet gedaan hebt! 

  Heb jij nog andere opmerkingen of verbeterpunten over het tweede jaar, stuur dan een mail naar tjc-ps@tudelft.nl

  Met andere onderwijsklachten kan je altijd terecht bij de balie of via het klachtenformulier.

   

 • MDP Meet & Greet

  07 december 2017

  For English click here .

  Op woensdag 13 december wordt er vanuit het International Office een zogenaamde Speed Mate sessie georganiseerd. Het doel van deze avond is om in het kader van het Multidisciplinair Project groepjes en potentiele teamgenoten in contact te brengen.  Deze avond zal plaatsvinden in PSOR en begint om 18:00 uur.

  Ben jij van plan om hier heen te gaan? Meld je dan aan via de mail (internationaloffice-ceg@tudelft.nl). 

 • Online afspraken studieadviseurs

  30 november 2017

  Vanaf 1 december gaan de studieadviseurs over op een nieuw systeem waarbij afspraken met hen online gemaakt worden.  Dit maakt het voor studenten makkelijker om meteen te zien wanneer de studieadviseurs beschikbaar zijn en dit af te stemmen met je eigen agenda. Ook scheelt het veel heen en weer mailen.

  Afspraken kunnen worden gemaakt via de site van CiTG

 • MSc-Voorlichtingen CiTG

  23 november 2017

  Van 27 november t/m 13 december zullen er elke lunchpauze voorlichtingen plaatsvinden voor alle Mastertracks van Civiele Techniek. Dus ben jij van plan om komend jaar of het jaar erna te beginnen aan je Master Civil Engineering? Dan is dit jouw kans om meer te weten te komen over de verschillende track en om al je vragen te stellen.

  Ben je verhinderd om bij de voorlichtingen te zijn? Dan kun je op collegerama de opnames van afgelopen jaar vinden.

  Meer informatie over de verschillende mastertracks is hier te vinden.

Sponsoren

 • Arcadis
 • TUDelft
 • Van Oord
 • Ballast Nedam
 • Strukton Civiel
 • ZRI
 • Practische Studie
 • Arthe Civil & Structure

Realisatie: verenigingenweb