Nieuws

Nieuws

 • Onderwijsnieuws 2.2

  21 november 2019

  Donderdag = Onderwijsnieuws

  In de tweede periode bestaat de verplichte zelfstudie. Studenten met een onvoldoende (cijfer lager dan 5.75) bij zowel Analyse (Q1) als Constructiemechanica (Q1) zijn verplicht in Q2 minstens acht middagen actief deel te nemen aan de begeleide zelfstudie, 4x bij Analyse en 4x bij Dynamica & Modelvorming.

  De aanwezigheid en actieve deelname worden geregistreerd. Studenten die niet aan de eis voldoen, worden niet toegelaten tot de eerste tentamenmogelijkheid van Analyse (CB1001-16) en Dynamica & Modelvorming (CTB1210) in Q2.
  Studenten die ervoor kiezen om in periode 2 slechts 1 van beide tentamens te doen, zijn verplicht actief aan 4 zelfstudiemiddagen deel te nemen. De zelfstudiemiddagen moeten worden gevolgd bij het vak waar de student tentamen voor wil doen.
  Zwaarwegende redenen om niet aan de eis van de verplichte zelfstudie te kunnen voldoen, meld je tijdig bij de studieadviseur.

 • Onderwijsnieuws 2.1

  14 november 2019

  Donderdag = Onderwijsnieuws

  Een nieuw blok betekent nieuwe docenten! Wie zijn dit nou eigenlijk? Hoe zijn ze daar terecht gekomen en wat doen zij in hun vrije tijd? Om deze vragen te beantwoorden is er ook dit blok weer een voorstelrondje. Leer de mensen die jou de stof leren ook eens op een andere manier kennen.

 • Onderwijsnieuws 1.10

  07 november 2019

  Donderdag = Onderwijsnieuws

  Heb jij ons flipover bord al zien staan bij de tentamenzalen? Na ieder tentamen is het bestuur aanwezig om jouw mening over het tentamen te horen. Wij willen er graag voor zorgen dat elk tentamen van vergelijkbaar niveau is. Daarom proberen we zo veel mogelijk meningen te horen na het tentamen. Deze resultaten worden daarna naar de vakdocent gestuurd. Ben je zelf nieuwsgierig naar de resultaten? Loop dan eens langs de onderwijsborden tegenover de balie en op het entresol!

 • Onderwijsnieuws 1.9

  31 oktober 2019

  Donderdag = Onderwijsnieuws

  De faculteit CITG kent drie studieadviseurs, Karel, Anneloes en Pascal. Je kan contact met ze opnemen voor persoonlijke en studie gerelateerde vragen of problemen die van invloed kunnen zijn op je studiesucces. Het zijn hele lieve mensen die je graag helpen, dus voel je zeker niet bezwaard om langs te gaan!

  De studieadviseurs zijn te vinden op de tweede verdieping in de kamers 2.77, 2.77.1 en 2.79. Iedere lunchpauze is er een inloopspreekuur. Duurt je vraag langer dan 10 minuten? Maak dan online een afspraak via https://www.tudelft.nl/studenten/faculteiten/citg-studentenportal/organisatie/studieadviseurs-citg/

 • Onderwijsnieuws 1.8

  24 oktober 2019

  Donderdag = Onderwijsnieuws

  De tentamens komen eraan en dat betekent voor veel studenten dat de studiedagen wat worden verlengd. Om niet zomaar voor een dichte deur te staan of een gebouw uitgestuurd te worden, is het fijn om te weten welk gebouw wanneer open is. ORAS heeft hiervan een overzicht gemaakt om jou te helpen. Kies je favoriete studieplek en ga aan de slag. Dit overzicht is te vinden op de website: https://practischestudie.nl/onderwijs/tentamenbundels Heel veel succes met de tentamens!

 • Onderwijsnieuws 1.7

  17 oktober 2019

  Donderdag = Onderwijsnieuws

  Aangezien er regelmatig studenten zijn die zich te laat inschrijven voor bouwplaats, deze week het onderwijsnieuws over bouwplaats!

  Alle studenten die dit jaar het programmeeronderdeel van CTB2000-D1 met een voldoende afgerond hebben worden automatisch enrolled in CTB2000-D2. Mocht je echter niet deel willen nemen in Q2, stuur dan een email naar bouwplaats.registratie@gmail.com om je uit te schrijven, anders word je in een groepje ingedeeld.

  Andere studenten (bijvoorbeeld studenten die vorig jaar CTB2000-D1 gehaald hebben, maar niet D2), kunnen zich aanmelden door uiterlijk Donderdag 7 November het formulier in te vullen op: www.tinyurl.com/bouwplaats
  Vul het formulier volledig in en klik dan op [submit] onderaan het formulier. Nogmaals: Het wordt niet aangeraden om deel te nemen aan Q2 als je het programmeren van Q1 niet met een voldoende afgerond hebt. Al het programmeren van Q1 is vereiste voorkennis voor programmeren in Q2.

 • Onderwijsnieuws 1.6

  10 oktober 2019

  Donderdag = Onderwijsnieuws

  Afgelopen woensdag is de TU gestart met het ontwikkelen van een nieuw ‘Strategisch Kader voor toekomstig masteronderwijs’. Samen met andere studieverenigingen was Tom hierbij om samen met mensen als docenten van alle disciplines, onderwijsdirecteuren en zelfs onze decaan, te brainstormen over waar het master onderwijs van de toekomst aan moet voldoen. Een ontzettend waardevolle sessie waar ook de mening van de studenten erg serieus genomen werd.

  Dit was het startsein voor een traject dat ongeveer drie jaar gaat duren, want dit is niet iets wat je eventjes doet. Er zijn nu groepen gemaakt en elke groep gaat een advies uitbrengen over een nog te bepalen onderwerp. Ook hier is PS weer vertegenwoordigd! Gaaf dat we als vereniging hier aan mee mogen werken.

 • Onderwijsnieuws 1.5

  03 oktober 2019

  Donderdag = Onderwijsnieuws

  Ondertussen is de periode alweer halverwege. De eerste deeltentamens zijn geweest, vooral voor de eerstejaars studenten een spannend moment! Het zou kunnen dat jij ondertussen ergens tegenaan bent gelopen bij een vak. Zitten er veel fouten in de opgaves? Was het tentamen te lang? Of heb je ergens anders een klacht over? Vul dan het PS klachtenformulier in op https://practischestudie.nl/onderwijs/klachten of loop even langs PS en dan zullen wij ons best doen om de problemen aan te pakken.

 • Onderwijsnieuws 1.4

  26 september 2019

  Donderdag = Onderwijsnieuws

  Lijkt het jou gaaf om tijdens je studie een keer naar het buitenland te gaan? Van 7 tot 11 oktober is de study abroad week. Tijdens deze week kan je meer informatie krijgen over de mogelijkheden. Elke dag worden er tijdens de lunchpauze korte presentaties gegeven. Op maandag over stage en MDP, dinsdag over exchange, additional thesis en twee internationale programma’s en woensdag over overige informatie onderwerpen. Heb je verdere vragen? Loop dan gerust tijdens de lunchpauze langs international office in 2.73!

 • Onderwijsnieuws 1.3

  19 september 2019

  Donderdag = Onderwijsnieuws

  Vandaag stel ik jullie graag voor aan een belangrijke onderwijsraad van de faculteit CITG, de FSR! Deze raad bestaat uit een groep studenten die zich inzet voor de belangen van studenten Civiele Techniek en Geowetenschappen. Het geeft advies aan en heeft inspraak op de gang van zaken van verschillende organisaties en diensten van de faculteit. Heb je een opmerking, idee of klacht over hoe dingen lopen, studieplekken of koffieplekken? Mail dan naar fsr-citg@tudelft.nl

 • Onderwijsnieuws 1.2

  12 september 2019

  Donderdag = Onderwijsnieuws

  Om ervoor te zorgen dat jullie genoeg kennis hebben om te shinen tijdens je tentamen zijn er een hoop mensen in dienst bij de TU Delft. Vaak staat zo iemand alleen voor een volle collegezaal met soms wel 400 studenten. Hierdoor zal je niet vaak de kans krijgen om een gezellig praatje te maken. Hier is iets op bedacht! Met dit voorstelrondje leer je jouw leermeesters/leermeesteressen eens wat beter kennen en ook op een iets andere manier.

 • Onderwijsnieuws 1.1

  05 september 2019

  Donderdag = Onderwijsnieuws

  Het nieuwe jaar is weer begonnen, dus het is tijd voor een goede planning. Welke vakken ga je volgen? Hoe komt dit uit in andere periodes en hoeveel punten moet je nog? De studieplanner kan je helpen bij het beantwoorden van deze vragen en het inrichten van jou ideale collegejaar! Vooral als je nog wat vakken open hebt staan van de vorige jaren kan deze planner heel erg helpen.

  Je kunt hem hier vinden:  https://practischestudie.nl/onderwijs/studieplanning-maken

 • Onderwijsnieuws 1.0

  29 augustus 2019

  Donderdag = Onderwijsnieuws

  Nu de zomervakantie alweer bijna voorbij is, is het weer tijd voor onderwijsnieuws! Dit betekent ook dat het onderwijs volgend jaar niet meer van Koen en Laura komt, maar van Babette en Tom. Wij zullen volgend jaar de functies van commissaris Onderwijs Bachelor en Master op ons nemen. Bij ons kan je altijd terecht met alle vragen en klachten over onderwijs. Wij zijn te vinden op PS of te bereiken via bachelor-ps@tudelft.nl en master-ps@tudelft.nl. Wij hebben er onwijs veel zin en kijken uit naar een mooi onderwijs jaar!

 • Onderwijsnieuws 4.11

  04 juli 2019

  Het moment waar we allemaal voor vreesden is aangebroken… het laatste onderwijsnieuws van Bestuur 125.  Het onderwijsnieuws maken was de highlight van onze week en we hopen dat jullie er allemaal van hebben geleerd en van hebben genoten. Wij wensen onze opvolgers Babette en Tom heel veel succes, er liggen nog genoeg  uitdagingen binnen het onderwijs! Heel veel plezier op een verdiende vakantie. Het was ons een eer en een waar genoegen, Koen en Laura.

  “Mag ik een quote uitkiezen? – Sunar Sutarto Hardjososuno, hopend onderwijs

 • Onderwijsnieuws 4.10

  27 juni 2019

  De stemmen zijn binnen! Bestuur 125 heeft een avond lang alle stemmen geteld. Het moment van de waarheid is aangebroken. De Docent van het Jaar 2018/2019 is bekend. Jan Rots heeft de totale verkiezing gewonnen! De uitslag voor alle lossen categorieën kan je hieronder vinden.

  Wij willen jullie bedanken voor alle stemmen en opmerkingen. Tijdens de BTB was het erg mooi om te zien hoe fijn de docenten het vonden om eventjes in het zonnetje te worden gezet. Biertjes werden genuttigd, nootjes werden geconsumeerd en iedereen stond er met een glimlach op hun gezicht!

   

  “A winner never stops trying.”- Tom Landry

 • Onderwijsnieuws 4.5

  23 mei 2019

  Nu de studentenraad verkiezingen achter de rug zijn, is het tijd voor een nieuwe verkiezing… De Docent van het Jaar verkiezing! Welke docent gaf er goed college? Wie stond er altijd klaar om vragen te beantwoorden? Of wie was er gewoon altijd heel enthousiast? Dit is een mooi moment om hem/haar in het zonnetje te zetten.

  Hieronder kan je de Googleform vinden met alle docenten van CiTG (BSc, MSc CT, MSc TIL, MSc CME). De verkiezingen zijn open tot en met 10 juni.

  Stem hier: https://forms.gle/xR1gLby7Ukzq5F9S6

  “Kids don’t remember what you try to teach them. They remember what you are”- Jim Henson

 • Onderwijsnieuws 4.4

  16 mei 2019

  Volgende week dinsdag 21 mei en woensdag 22 mei zijn de studentenraad verkiezingen. Lees in het onderwijsnieuws van vandaag alles over de studentenraad.

  || Studentenraad ||

  De studentenraad van de TU Delft bestaat uit 10 studenten die zich een jaar lang full time inzetten om alle studenten te vertegenwoordigen. Ze verkondigen de mening van de student tegenover het College van Bestuur bij alle beslissingen die genomen moeten worden. Er zijn twee partijen waar je op kan stemmen: ORAS en Lijst Beta.

  || ORAS ||

  ORAS staat voor actieve en gemotiveerde studenten; studenten die meer uit hun studie willen halen. Ze hebben daarbij drie belangrijke pijlers:

  • Onderwijs van topkwaliteit
  • Goede ondersteunende faciliteiten
  • Ontplooiing binnen en buiten de studie

  || Lijst Beta ||

  Lijst Beta staat voor innovatief en duurzaam onderwijs. Onderwijs moet voor iedereen toegankelijk en passend zijn. Denk hierbij aan:

  • Progressief onderwijs
  • Voldoende en stimulerende onderwijsfaciliteiten
  • Duurzaamheid

  || Waarom moet jij op 21 en 22 mei stemmen? ||

  De studentenraad heeft wettelijk rechten tegen over het College van Bestuur.  Hoe meer stemmen de studentenraad krijgt, hoe groter hun draagvlak wordt. Dit maakt de mening van het student krachtiger tegen over het College van Bestuur.

   

  Wil je meer informatie over de verschillende partijen? Kijk dan op: https://oras.nl/en/home/ of https://lijstbeta.nl/. Of spreek iemand aan in een blauwe Lijst Beta shirt of gele ORAS shirt.

  “You’ve got to vote, vote, vote, vote. That’s is; that’s how we move forward.”- Michelle Obama

 • Onderwijsnieuws 4.3

  09 mei 2019

  Ben jij opzoek naar meer uitdaging bij je studie? Dan is het Honours Programme misschien wat voor jou! Met het Honours Programme krijg je de kans om jezelf of te verdiepen of te verbreden binnen je studie civiele techniek. Je krijgt daarnaast ook de kans om allerlei verschillende vaardigheden te ontwikkelen.

  Binnen de bachelor begin je in je tweede jaar met het Honours Programme. In totaal zal je 20 extra EC verdienen met vakken, cursussen en een eigen onderzoek.

  In de master kan je ook een Honours Programme volgen. Deze begint in de tweede semester van het eerste master jaar. Elke richting geeft zijn eigen draai een het Honours Programme, maar ze bestaan allemaal uit 20 EC waarvan 15 civiel gerelateerd en 5 gericht op overkoepelende vragen over technologie en samenleving.

  Voor meer informatie over het Honours Programs van Civiel en de toelatingseisen bekijken, neem een kijkje op: https://www.tudelft.nl/studenten/faculteiten/citg-studentenportal/onderwijs/onderwijsinformatie/honours-programme-citg/

  “No dream is too big. No challenge is too great. Nothing we want for our future is beyond our reach” – Donald Trump

 • Onderwijsnieuws 4.2

  02 mei 2019

  Alle eerstejaarsstudenten opgelet!

  Op dinsdag 11 juni wordt er een excursie georganiseerd vanuit OCF1. Hier krijgen jullie allemaal de kans om een middag lang op een bouwplaats rond te lopen en zien hoe alles wat je  in de collegebank leert er in werkelijkheid uitziet!

  Er zullen vier projecten worden bezocht namelijk: de rechtbank van Amsterdam, HAGA-terrein Den Haag, uitbreiding A9 Amsterdam en Hart van Zuid Rotterdam. Van de vier projecten moet je je er voor eentje inschrijven. Binnenkort zal een er op de OCF1 BrightSpace een inschrijflijst open gaan.

  Bekijk de onderstaande linkjes om jezelf alvast te verdiepen in de verschillende projecten.

  Rechtbank | https://www.heijmans.nl/nl/projecten/rechtbank-amsterdam-zuidas/

  HAGA-terrein | https://www.heijmans.nl/nl/projecten/haga-terrein/

  Uitbreiding A9 | https://www.heijmans.nl/nl/projecten/a9-gaasperdammerweg/

  Hart van Zuid | https://www.heijmans.nl/nl/projecten/hart-van-zuid-rotterdam/

  Tijdens OCF1 colleges zal er meer informatie komen over de precieze planning en invulling van de excursies.

  “Any fool can write a book and most of them are doing it, but it takes brains to build a house” – Charles Fletcher Lummis

 • Onderwijsnieuws 4.1

  25 april 2019

  Donderdag = Onderwijsnieuws

  De docenten van de 4e periode stellen zich voor! De meeste docenten van Q4 hebben weer een klein voorstelstukje geschreven. Weet jij wat bijvoorbeeld wat de hobby’s van Kees Vuik zijn? In welk jaar Miriam Coenders PS-bestuur gedaan heeft? Welke studentenvereniging Willem Luxemburgh lid van was? Dat kun je allemaal lezen in deze voorstelstukjes!

  “It takes a long time to become young” – Pablo Picasso

 • Onderwijsnieuws 3.10

  18 april 2019

  De laatste tentamens worden vanmiddag gemaakt en daarna kan iedereen genieten van een extra lang Paasweekend.   Maar voordat je je volledig op periode vier gaat focussen, moet je nog een erg belangrijk taak afvinken. De EvaSys enquête invullen!

  Elke periode wordt er na de tentamens een mail gestuurd waarin je je vakken kan evalueren. Heb je nog opmerkingen over je colleges? Of vond je je tentamen te lang? In de EvaSys enquête kan je al je opmerkingen achterlaten.

  Voor PS en de kwaliteit van het onderwijs, is het van groot belang dat de EvaSys goed wordt ingevuld. Want met een groot draagvlak kunnen er makkelijker verandering binnen het onderwijs plaatsvinden. Daarom willen we vanuit PS ons waardering laten blijken aan degenen die de tijd nemen om het onderwijs te verbeteren :)

  Laat daarom aan de balie een screenshot van de laatste EvaSys pagina zien en geniet van een heerlijke EvaSOES!

  Wees er snel bij want OP=OP!

  “Cake is the answer, who cares what the question is?” – Google images

 • Onderwijsnieuws 3.9

  11 april 2019

  Binnen de TU Delft zijn er 35 verschillende masters met meer dan 50 verschillende tracks die je na je bachelor kan volgen! Met een bachelor civiele techniek kan je drempelloos doorstromen naar 14 van deze masters. Voor 12 andere TU masters moet je een schakelprogramma volgen om toegelaten te worden.

  Kijk op http://doorstroommatrix.nl/doorstromen-met/Technische-Universiteit-Delft-bachelor/naar/Technische-Universiteit-Delft-master/ voor meer informatie over het doorstromen vanuit een bachelor naar een master.

  Wil je meer inhoudelijke informatie krijgen over de verschillende TU masters? Ga dan op 18 april naar de Master Event van de TU Delft in de aula.

  Voor meer informatie over de Master Event kijk op:  https://www.tudelft.nl/onderwijs/voorlichting-en-ervaren/master-event/.

  De deadline om je in te schrijven voor een TU master is 31 augustus. Wil je een master volgen aan een ander universiteit? Kijk dan op hun site wanneer de deadlines zijn, deze zullen waarschijnlijk eerder zijn!

  “You are always a student, never a master. You have to keep moving forward.” – Conrad Hall

 • Onderwijsnieuws 3.8

  04 april 2019

  In de tijd van de jagers en de boeren was er voor de boeren altijd een tijd van zaaien een tijd van oogsten. De zaadjes moet volgroeien tot bruikbare gewassen die vervolgens op precies het juiste moment geoogst moeten worden. De manier en aanpak van oogsten verschilt per gewas en is uiteindelijk essentieel voor het resultaat…

  Binnen een paar dagen komt ook de tijden van oogsten weer langs op de faculteit van civiele techniek. Er staan verschillende gewassen op het curriculum, maar voor alle tentamens geldt dat ze op een secure manier geoogst moeten worden. Om jullie wat energie en tijd te besparen zetten wij een maaltijd voor jullie neer. En onder het gezegde, wat een boer niet kent vreet hij niet, zal er ook dit diner weer couscous geserveerd worden.

  Het studiediner vind aanstaande maandag 8 april plaats en het ontbijt woensdag 17 april. Inschrijven kan via de site.

  “Wat de boer niet kent, vreet hij niet.” – Boer (4000 voor Christus)

 • Onderwijsnieuws 3.7

  28 maart 2019

  Met de eerste half jaar achter de rug is het tijd om te beginnen aan de eindsprint, met als eerste etappe: de tentamens van periode drie. Naast alle mentale steun wat PS jou kan geven, hebben we ook de gouden tool om al jouw tentamens te halen. Nee, ik heb het niet over de keuzevakkenboekjes en ook niet over de BEP-boekjes, maar ik heb het over de tentamenbundels! Bij de balie kan je een tentamenbundel kopen met alle tentamens en uitwerkingen van de afgelopen paar jaar.

  Ben jij een hippe haring en vind je papieren bundels ouderwets? Dan kan je de tentamenbundels GRATIS op de PS BrightSpace pagina downloaden of op de site: https://practischestudie.nl/onderwijs/tentamenbundels.

  Alvast veel succes met studeren!

  “I do not fear computers. I fear the lack of them.” – Isaac Asimov

 • Onderwijsnieuws 3.6

  21 maart 2019

  Donderdag = Onderwijsnieuws

  De 3e periode is alweer een eind op weg. De deeltentamens zijn net geweest en langzaam komen de afsluitende tentamenweken dichterbij. Ver vooruit plannen is vaak bevorderend voor de kwaliteit van je leerproces, maar in het geval van je Bachelor Eindproject (BEP) verdient dit nog wat extra aandacht. Wil je namelijk je BEP doen volgende periode, dan is het verstandig op hier nu al enkele voorbereidingen voor te doen. De deadline voor het inschrijven van je opdracht is namelijk al in week 3.9. In ons gloednieuwe BEP-boekje staat practische informatie over het BEP, dus lees deze vooral even goed door. Succes met de laatste lootjes van je bachelor en geniet er van!Het boekje is op te halen bij de balie of te downloaden van de BrightSpace

  “The way to get started is to quit talking and begin doing” – Walt Disney

 • Onderwijsnieuws 3.5

  14 maart 2019

  Met je minor kun je een half jaar van je eigen studie inrichten. Zo kun je je verdiepend of juist verbredend opstellen. Vanuit de TU Delft zijn er ongeveer 40 minors die je kan doen over alle faculteiten. Daarnaast kan je heel makkelijk een thematische minor doen in Leiden of Erasmus.

  Is Leiden toch nog niet ver genoeg? Dan kan je ook kijken naar de optie van een minor in het buitenland. Dit is niet meer mogelijk voor 2019-2020 omdat de aanmeldingsprocedure al in december begint. Voor studenten die wel in 2019-2020 op exchange gaan, vergeet niet dat er is op 21 maart een Meet & Greet in de aula.

  Voor meer informatie over alle minors neem een kijkje bij de Minor Event in de Aula op 25 maart!

  “Onderwijs is mooi” – Koen van Asselt

 • Studieadviseurs en BSA-uitstel

  28 februari 2019

  Donderdag = Onderwijsnieuws

  Het eerste half jaar van het collegejaar is achter de rug. Het is natuurlijk top als je ook de helft van je punten (30 EC) binnen hebt. Toch is het ook geen gekke gedachte dat het wat minder soepel is verlopen dan je van te voren had gehoopt. Maar niet getreurd! Er wacht nog een half jaar vol studiepunten op je. Dit kan aardig wat stress opleveren en het vergt een goede planning. Daarom adviseren we je om in dit geval zeker een afspraak te maken met de studieadviseurs. Zij kunnen jou helpen met het inrichten en plannen van je studie. Dit kan via deze link.

  Er kunnen zich persoonlijke omstandigheden voordoen die jouw studieresultaten negatief beïnvloeden. Zodra persoonlijke omstandigheden zich voordoen, moet je dit ook melden bij de studieadviseur van jouw opleiding. Samen met de studieadviseur bespreek je of deze omstandigheden mogelijk van invloed zijn op jouw studieresultaten in het eerste jaar. Je kan eventueel worden doorverwezen naar een studentenarts of studentenpsycholoog. De studieadviseur kan je ook adviseren bij je beslissing om uitstel van het bindend studieadvies aan te vragen bij de BSA-commissie van jouw faculteit.

  Uitstel van het bindend studieadvies kan op basis van de volgende persoonlijke omstandigheden aangevraagd worden (let op: persoonlijke omstandigheden leiden niet op voorhand tot uitstel van het bindend studieadvies!):

  • Ziekte (incl. psychische problematiek)
  • Handicap/Functiebeperking
  • Bijzondere familieomstandigheden
  • Zwangerschap
  • Bestuurslidmaatschap FSR, SR of OC
  • Late inschrijving studie (na 30 september)
  • Sporters met een TUD-topsportstatus

  Let goed op de deadlines voor het indienen van je aanvraag! Zowel voor het aanvragen van uitstel bij de BSA-commissie als voor het aanvragen van een verklaring van de studentenarts en/of studentenpsycholoog zijn er deadlines.

  Je kunt gedurende het hele collegejaar, maar uiterlijk 17 juni 2019, een aanvraag indienen bij de BSA-commissie van jouw faculteit voor uitstel van het bindend studieadvies op grond van persoonlijke omstandigheden.

  Kijk voor meer informatie op de website van de TU.

  “Two little mice fell in a bucket of cream. The first mouse quickly gave up and drowned. The second mouse, wouldn't quit. He struggled so hard that eventually he turned that cream into butter and crawled out. Gentlemen, as of this moment, I am that second mouse.”

   Frank Abagnale Jr. (Catch me if you can)

 • Onderwijsnieuws 3.2

  21 februari 2019

  In Q4 worden de collegezalen verbouwd. Hierdoor zullen colleges in deze periode grotendeels op externe locaties plaatsvinden. Dit heeft natuurlijk wat logistieke knelpunten, want de locaties liggen wat verder uit elkaar dan zaal A en B. De locaties van je colleges staan al op MyTimetable, dus neem hier vooral vast een kijkje! Maar deze verbouwingen hebben natuurlijk één groot voordeel, de collegezalen zullen volgend jaar een stukje beter functioneren dan ze nu doen. De plannen zijn in grote lijnen uitgewerkt, maar onze input zal zeker worden meegenomen! Dus laat in de reacties weten wat jij nou zou willen veranderen aan een collegezaal J

  “Have no fear of perfection, you’ll never reach it.” – Salvador Dali

 • Onderwijsnieuws 2.10

  31 januari 2019

  ALLE EERSTEJAARS STUDENTEN OPGELET!

  Op woensdag 20 februari gaat de Eerstejaarscommissie een episch event organiseren! Kom met al je vrienden karaoke zingen in PSOR. De hitjes variëren van 60’s, country tot 125%NL, dus er zit voor iedereen wat tussen. Kom gezellig een biertje drinken en met al je studiebuddy’s borrelen. Daarnaast kan je ook voor €5 een pizza bestellen.

  Aarzel niet en schijf je binnenkort in op de site!

  “The only thing better than singing is more singing.”- Ella Fitzgerald 

 • Onderwijsnieuws 2.9

  24 januari 2019

  Donderdag = Onderwijsnieuws

  Ga je binnenkort aan je BEP beginnen? Of moet je een ander wetenschappelijk artikel schrijven? Kom dan dinsdag 19 februari naar de LaTeX workshop van PS. Met LaTeX kan je al je wetenschappelijk artikelen perfectioneren door het een professionele uitstraling te geven. Schijf je snel in op de PS site en wordt de LaTeX expert die je altijd al had moeten zijn.

  “Everyone you will ever meet knows something you don’t.” - Bill Nye

Sponsoren

 • Strukton Civiel
 • Fugro
 • LievenseCSO
 • TUDelft
 • Tideway
 • RHDHV
 • Dura Vermeer
 • Deltares

Realisatie: verenigingenweb