Nieuws

Nieuws

 • Onderwijsnieuws 3.5

  14 maart 2019

  Met je minor kun je een half jaar van je eigen studie inrichten. Zo kun je je verdiepend of juist verbredend opstellen. Vanuit de TU Delft zijn er ongeveer 40 minors die je kan doen over alle faculteiten. Daarnaast kan je heel makkelijk een thematische minor doen in Leiden of Erasmus.

  Is Leiden toch nog niet ver genoeg? Dan kan je ook kijken naar de optie van een minor in het buitenland. Dit is niet meer mogelijk voor 2019-2020 omdat de aanmeldingsprocedure al in december begint. Voor studenten die wel in 2019-2020 op exchange gaan, vergeet niet dat er is op 21 maart een Meet & Greet in de aula.

  Voor meer informatie over alle minors neem een kijkje bij de Minor Event in de Aula op 25 maart!

  “Onderwijs is mooi” – Koen van Asselt

 • Studieadviseurs en BSA-uitstel

  28 februari 2019

  Donderdag = Onderwijsnieuws

  Het eerste half jaar van het collegejaar is achter de rug. Het is natuurlijk top als je ook de helft van je punten (30 EC) binnen hebt. Toch is het ook geen gekke gedachte dat het wat minder soepel is verlopen dan je van te voren had gehoopt. Maar niet getreurd! Er wacht nog een half jaar vol studiepunten op je. Dit kan aardig wat stress opleveren en het vergt een goede planning. Daarom adviseren we je om in dit geval zeker een afspraak te maken met de studieadviseurs. Zij kunnen jou helpen met het inrichten en plannen van je studie. Dit kan via deze link.

  Er kunnen zich persoonlijke omstandigheden voordoen die jouw studieresultaten negatief beïnvloeden. Zodra persoonlijke omstandigheden zich voordoen, moet je dit ook melden bij de studieadviseur van jouw opleiding. Samen met de studieadviseur bespreek je of deze omstandigheden mogelijk van invloed zijn op jouw studieresultaten in het eerste jaar. Je kan eventueel worden doorverwezen naar een studentenarts of studentenpsycholoog. De studieadviseur kan je ook adviseren bij je beslissing om uitstel van het bindend studieadvies aan te vragen bij de BSA-commissie van jouw faculteit.

  Uitstel van het bindend studieadvies kan op basis van de volgende persoonlijke omstandigheden aangevraagd worden (let op: persoonlijke omstandigheden leiden niet op voorhand tot uitstel van het bindend studieadvies!):

  • Ziekte (incl. psychische problematiek)
  • Handicap/Functiebeperking
  • Bijzondere familieomstandigheden
  • Zwangerschap
  • Bestuurslidmaatschap FSR, SR of OC
  • Late inschrijving studie (na 30 september)
  • Sporters met een TUD-topsportstatus

  Let goed op de deadlines voor het indienen van je aanvraag! Zowel voor het aanvragen van uitstel bij de BSA-commissie als voor het aanvragen van een verklaring van de studentenarts en/of studentenpsycholoog zijn er deadlines.

  Je kunt gedurende het hele collegejaar, maar uiterlijk 17 juni 2019, een aanvraag indienen bij de BSA-commissie van jouw faculteit voor uitstel van het bindend studieadvies op grond van persoonlijke omstandigheden.

  Kijk voor meer informatie op de website van de TU.

  “Two little mice fell in a bucket of cream. The first mouse quickly gave up and drowned. The second mouse, wouldn't quit. He struggled so hard that eventually he turned that cream into butter and crawled out. Gentlemen, as of this moment, I am that second mouse.”

   Frank Abagnale Jr. (Catch me if you can)

 • Onderwijsnieuws 3.2

  21 februari 2019

  In Q4 worden de collegezalen verbouwd. Hierdoor zullen colleges in deze periode grotendeels op externe locaties plaatsvinden. Dit heeft natuurlijk wat logistieke knelpunten, want de locaties liggen wat verder uit elkaar dan zaal A en B. De locaties van je colleges staan al op MyTimetable, dus neem hier vooral vast een kijkje! Maar deze verbouwingen hebben natuurlijk één groot voordeel, de collegezalen zullen volgend jaar een stukje beter functioneren dan ze nu doen. De plannen zijn in grote lijnen uitgewerkt, maar onze input zal zeker worden meegenomen! Dus laat in de reacties weten wat jij nou zou willen veranderen aan een collegezaal J

  “Have no fear of perfection, you’ll never reach it.” – Salvador Dali

 • Onderwijsnieuws 2.10

  31 januari 2019

  ALLE EERSTEJAARS STUDENTEN OPGELET!

  Op woensdag 20 februari gaat de Eerstejaarscommissie een episch event organiseren! Kom met al je vrienden karaoke zingen in PSOR. De hitjes variëren van 60’s, country tot 125%NL, dus er zit voor iedereen wat tussen. Kom gezellig een biertje drinken en met al je studiebuddy’s borrelen. Daarnaast kan je ook voor €5 een pizza bestellen.

  Aarzel niet en schijf je binnenkort in op de site!

  “The only thing better than singing is more singing.”- Ella Fitzgerald 

 • Onderwijsnieuws 2.9

  24 januari 2019

  Donderdag = Onderwijsnieuws

  Ga je binnenkort aan je BEP beginnen? Of moet je een ander wetenschappelijk artikel schrijven? Kom dan dinsdag 19 februari naar de LaTeX workshop van PS. Met LaTeX kan je al je wetenschappelijk artikelen perfectioneren door het een professionele uitstraling te geven. Schijf je snel in op de PS site en wordt de LaTeX expert die je altijd al had moeten zijn.

  “Everyone you will ever meet knows something you don’t.” - Bill Nye

 • Onderwijsnieuws 2.8

  17 januari 2019

  Nu dat de kerstvakantie helaas weer achter de rug is, betekent het dat de tentamens er snel aankomen! Als studievereniging, wilt PS er alles aan doen om ervoor te zorgen dat iedereen zijn tentamens zo goed mogelijk maakt. Daarom gaan we weer een lekker uitgebreid ontbijt en diner neerzetten voor jullie.

  Wat, wanneer, waar, hoeveel?

  Ontbijt | woensdag 23 januari om 8:30 | PS | €1
  Diner | maandag 28 januari om 18:30 | PSOR | €2.50

  Schijf je in op de site!

  “Education is what remains after one has forgotten what one has learned in school.” – Albert Einstein

 • Onderwijsnieuws 2.7

  10 januari 2019

  We zitten alweer bijna op de helft van het jaar wat betekent dat de oudste bachelor studenten een belangrijke studiekeuze moeten maken. Namelijk welke specialisatie vakken ze gaan volgen. Het is niet verplicht om specifieke vakken te kiezen om een mastertrack te mogen volgen, maar sommige vakken zijn practischer dan andere! In het specialisatieboekje staat een tabel met alle aanbevolen vakken per master track.

  Zorg ervoor dat je een goed overwogen beslissing maakt over je specialisatievakken!

  Weet je nog niet welke master je wilt gaan doen? Kom dan 12 februari naar de Masterforum van PS.

  Het specialisatieboekje kan je hier vinden en bij de balie.

  “You can never be overdressed or overeducated.” – Oscar Wilde

 • Onderwijsnieuws 2.6

  10 januari 2019

  Het is donderdag 20 december, de kerstvakantie is bijna aangebroken… Iedereen maakt zich op voor kerst en de jaarwisseling, toch is er nog één ding voordat je met een voldaan gevoel deze periode van samenhorigheid en liefde in kan gaan… Het onderwijsnieuws!


  Maar lieve dames en heren is kerst niet bijna hetzelfde als onderwijs? Zowel Kerst als onderwijs is er voor iedereen, zowel tijdens de kerstdagen als studiedagen kan het sneeuwen en een piek in een kerstboom heeft een (studie)punt. Daarom willen we jullie gewoon een fijne kerst en een mooie jaarwisseling wensen! Geniet van de vakantie en probeer niet te veel aan de tentamens te denken!

  “Fijne Kerst!" - Laura Nougues

 • Onderwijsnieuws 2.5

  13 december 2018

  Nu dat de tweede periode vol op gang is, is het tijd om de onderwijscommissies van PS voor te stellen. Elke jaarlaag binnen de bachelor heeft zijn eigen onderwijscommissie. Daarnaast representeert de SchakelCie alle schakelstudenten. De commissies evalueren alle vakken en organiseren leuke activiteiten voor al hun jaargenoten.

  De onderwijscommissies hebben sinds dit jaar ook hun eigen deel van de PS BrightSpace pagina. Blijf goed op de hoogte van alle onderwijszaken van jouw jaar door de pagina te volgen!

  Heb je een klacht of vraag over een vak? Je kan de onderwijscommissies bereiken via de mail op:

  ejc-ps@tudelft.nl / tjc-ps@tudelft.nl / djc-ps@tudelft.nl / schakelcie-ps@tudelft.nl

   “Education is the key to unlock the golden door of freedom” – George Washington Carver

 • Onderwijsnieuws 2.4

  06 december 2018

  Wekelijks wordt er een nieuwsbrief rondgestuurd naar alle studenten van CiTG: Het CE News. Hierin staat veel belangrijke informatie zoals deadlines, examencommissie vergaderingen en student-assistent bijbanen en nog veel meer relevante informatie.

  We zijn benieuwd naar jullie ervaring met het CE News. Daarom vragen wij jullie onze kleine poll in te vullen:

  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdxSvPabM0Syum23UKQUaOcDsmi-ugkxjrgepFnbb3F4JGKZA/viewform?usp=sf_link

  “Change is the end result of all true learning” – Leo Buscaglia

 • Onderwijsnieuws 2.3

  29 november 2018

  Donderdag = Onderwijsnieuws

  Ben je ouderejaars en weet je nog niet in welke civiele richting je jezelf wilt specialiseren? Of ben je gewoon heel nieuwsgierig? Neem dan een kijken bij de CiTG mastervoorlichtingen in zaal C. Vanaf 10 december zijn er bijna elke lunchpauzes presentaties van masterprofessoren en masterstudenten. Stel hier alle je brandende vragen en kom er op tijd achter welke master je wilt doen.

  Deze voorlichtingen zijn hartstikke fijn, maar wil je wat uitgebreide informatie? Loop dan langs het onderwijsbord op het entresol om de master flyers te bekijken.

   “The roots of education are bitter, but the fruit is sweet” - Aristotle

 • Onderwijsnieuws 2.2

  22 november 2018

  Ken je Karel, Anneloes en Pascal al? Dit zijn de drie studieadviseurs van CiTG. Je kan ze op de tweede verdieping vinden in 2.77, 2.77.1 en 2.79. Elke dag hebben ze een inloopspreekuur in de lunchpauze waar je terecht kan komen om korte vragen te stellen. Wil je wat langer met ze zitten? Maak dan online een afspraak op https://www.tudelft.nl/citg/over-faculteit/contact-en-bereikbaarheid/studieadviseurs/maak-een-afspraak/.

  “Nothing will work unless you do.” –Maya Angelou

 • Voorstelrondje Q2

  15 november 2018

  Donderdag = Onderwijsnieuws

  De 2e periode is begonnen! Dit betekent nieuwe borrels, een nieuw rooster, nieuwe vakken en dus ook nieuwe docenten! Deze docenten zijn hier natuurlijk niet zo maar terecht gekomen, maar zijn hier langzaam ingegroeid. Om een iets beter beeld te krijgen van het pad dat ze bewandeld hebben stellen ze zich even aan jullie voor. Veel leesplezier!

   “Knowing it and seeing it are two different things.” -  Suzanne Collins

  Klik hier voor het voorstelrondje

   

 • Onderwijsnieuws 1.10

  08 november 2018

  De tentamens zijn (zo goed als) klaar voor iedereen! Dat betekent dat je weer tijd hebt om tot rust te komen en maximaal te genieten van alles wat Delft nog meer te bieden heeft naast een uitstekende opleiding Civiele Techniek.

  Heb je toevallig al een voorgevoel dat je tentamens minder goed gingen dat gehoopt? Let dan goed op! Als blijkt dat je CM1 OF Analyse 1 niet hebt gehaald, moet je in Q2 verplicht 4 studie sessies bijwonen. Blijkt het dat je CM1 EN Analyse 1 niet hebt gehaald? Dan moet je bij 8 verplichte zelfstudie middagen zijn!  

  Hou hier goed rekening mee in de komende weken.

  “I have no special talent. I am only passionately curious.” – Albert Einstein

 • Onderwijsnieuws 1.9

  02 november 2018

  Jullie begonnen je misschien al zorgen te maken… Maar door omstandigheden kon het onderwijsnieuws er niet op donderdag zijn. Uiterst triest natuurlijk, maar soms is het even niet anders. Toch zal dit nieuws je niet teleurstellen, want we hebben weer een prachtig onderwerp gevonden!

  Want wil je graag in het buitenland studeren? Heb je zin om je grenzen te verleggen (letterlijk en figuurlijk)? Kom dan naar de Study Abroad Week in de eerste week van Q2! In de pauzes zullen er verschillende presentaties zijn over studeren in het buitenland (zie hier het programma). Verder kan het zeker geen kwaad om ook alvast een kijkje te nemen op de pagina van de International Office, hier staat veel belangrijke informatie op.

  Succes met de tentamens!

  BS International Office: https://brightspace-cc.tudelft.nl/…/student-and-internation…

  "Education costs money, but then so does ignorance." - Claus Moser

 • Onderwijsnieuws 1.8

  25 oktober 2018

  Donderdag = Onderwijsnieuws

  Om je drukke studie dagen net wat makkelijker te maken, gaan wij als PS extra goed voor je zorgen in de twee tentamen weken! Op dinsdag 30 oktober kan je op PS ontbijten vanaf 08:30 en op maandag 5 november zullen we in PSOR een heerlijk maaltijd voor jullie verzorgen.

  Wat vragen we hiervoor? Niet zo veel! Je kan gratis mee ontbijten op dinsdag. Wel zal er een fooienpot aanwezig zijn om eindelijk van je kleingeld af te zijn. Om op maandag mee te eten vragen we een kleine bijdrage van €2.50.

  Je kan je hier inschrijven voor het ontbijt

  Je kan je hier inschrijven voor het eten

  “The more that you read, the more things you will know, the more that you learn, the more places you’ll go."
  – Dr. Seuss

 • Tentamenbundels

  18 oktober 2018

  De eerste tentamenweek komt er aan! Het moment waarop je mag laten zien wat je kan. Waarschijnlijk is bijna alle stof doorgenomen en heb je de basis al geoefend. Nu kun je je gaan verdiepen en het geleerde toepassen. Daar kunnen de tentamenbundels je heel  erg bij helpen. In deze documenten staan de tentamens en uitwerkingen van de afgelopen jaren gestructureerd op een plek. Dit allemaal om jou de beste voorbereiding op je tentamen te bieden. Pas wel op dat je niet reproducerend gaat werken, dan zou op het echte tentamen bijzonder slecht uit kunnen pakken. Je kunt  de tentamenbundels bij de balie kopen of op BrightSpace downloaden.

  “Education is the passport to the future, for tomorrow belongs to those who prepare for it today.” – Malcom X

 • Flipoveren

  11 oktober 2018

  Donderdag = Onderwijsnieuws

  Misschien hebben je ons al zien staan na de tentamens, hier staan wij namelijk altijd te flipoveren. Op deze manier hopen wij de eerste ongenuanceerde reacties na het tentamen te ontvangen. Deze kunnen wij direct doorgeven aan de docent van het betreffende vak. Hij/zij kan dan voordat de resultaten van het tentamen gepresenteerd worden de mening van de student meenemen. Dus kom vooral na het tentamen een praatje met ons maken! De resultaten van het flipoveren kun je terugvinden op onze Brightspace of op het onderwijsbord.

  Enroll je hier voor de Brighspace: https://brightspace-cc.tudelft.nl/course/2935/practische-studie

  “A child educated only at school is an uneducated child” – George Santayana

 • Onderwijsnieuws 1.5

  04 oktober 2018

  De eerste deeltentamens zijn alweer geweest. Voor veel studenten blijft dit een spannend moment, vooral voor eerstejaars studenten, die hun eerste universiteitstentamen maken! Het kan voorkomen dat een tentamen tegenvalt. Was er een vraag gesteld over stof die niet getentamineerd zou worden? Is er iets storends gebeurt tijdens je tentamen? Of heb je een klacht over de vak zelf?  Vul dan het PS klachtenformulier in op https://practischestudie.nl/onderwijs/klachten en dan zullen wij ons best doen om de problemen aan te pakken.

  "Education is what remains after one has forgotten what one has learned in school." - Albert Einstein

 • Studieplanner

  27 september 2018

  4 weken achter de rug, dus de eerste deeltentamens komen er weer aan! Dit betekent ook dat het tijd is om je planning op orde te krijgen. Welke vakken ga jij doen deze periode? Welke punten mis je nog? Hoeveel punten tot je BSA? De studieplanner kan je helpen bij het beantwoorden van deze vragen en het inrichten van jou ideale collegejaar! Vooral als je nog wat vakken open hebt staan van de vorige jaren kan deze planner heel erg helpen.

  Je kunt hem hier vinden:  https://practischestudie.nl/onderwijs/studieplanning-maken

  Onderwijsquote van de week

    “Intelligence plus character that is the goal of true education.” – Dr. Martin Luther King Jr.

 • PS op Brightspace

  20 september 2018

  Donderdag = Onderwijsnieuws

  Sinds kort heeft PS ook een Brightspace pagina! Op deze pagina staan allerlei practische documenten die jouw studieleven een stuk makkelijker kunnen maken. Verder zullen er belangrijke mededelingen en deadlines op verschijnen. Hij wordt nog verder ontwikkeld, dus als je iets nog heel graag terug zou zien op deze pagina, laat vooral een reactie achter! Alle input wordt gewaardeerd!

  Je kan de Brightspace pagina tussen de Brightspace Courses vinden door “Practische Studie” in te tikken!

  Onderwijsquote van de week

   “Education is the most powerful weapon which you can use to change the world.” – Nelson Mandela

 • Boekenplatform en Lix

  06 september 2018

   

  Nu alle introductiedagen achter de rug zijn is het tijd om serieus aan de slag te gaan. Bij VSSD kun je gloednieuwe studieboeken kopen, maar er zijn ook goedkopere opties. PS heeft zijn eigen Boekenplatform waar ouderejaars studenten wat geld kunnen verdienen met hun oude boeken en andere studenten goedkope boeken kunnen kopen! Een andere mogelijkheid is om e-books te kopen bij Lix. Deze week krijg je extra korting door onze voucher te gebruiken: STUDIE25.

  De boekenplatform en Lix kan je hier vinden.

   

 • Nieuw Onderwijsduo

  30 augustus 2018

  Hey! Hopelijk hebben jullie allemaal een uitmuntende vakantie gehad. Komend jaar nemen wij, Koen en Laura, het stokje over van Paulina en Gijs. Wij worden de nieuwe commissarissen Onderwijs Bachelor en Onderwijs  Master van PS.  Deze functies bedragen het full time evalueren en verbeteren van de opleiding civiele techniek. Want ook de mening en kritiek van de student moeten de docenten bereiken. Wij kijken er naar uit om komend jaar veel met jullie te sparren over onderwijs zaken en daarmee de kwaliteit van het onderwijs op een hoog niveau te houden!

  Met vragen/opmerkingen of gewoon een goed verhaal kan je altijd langskomen of een mailtje sturen naar bachelor-ps@tudelft.nl  of master-ps@tudelft.nl 

  Voor klachten kun je terecht op de website en een klachtenformulier invullen.

 • Winners of the Teacher of the Year Elections

  21 juni 2018

  During the last Back-to-Books Drinks of the year, the award ceremony of the Teacher of the Year Elections took place. This year, almost 700 students voted for their favourite lecturer! Because of this high amount of students, it was possible to determine a Top 3 for the Bachelor, every Master Track and for Overall Civil Engineering. The winners for every category are listed below:

  Overall Civil Engineering:

  1. K.N. van Dalen
  2. A. Metrikine
  3. J.W. Welleman

  Bachelor Civil Engineering:

  1. K.N. van Dalen
  2. J. G. Rots
  3. J.W. Welleman

  MSc-CE Building Engineering:

  1. H.R. Schipper
  1. J.W. Welleman
  3. K.C. Terwel

  MSc-CE Environmental Engineering:

  1. B.J.H. van de Wiel
  2. D.G. Weissbrodt
  2. S. Basu

  MSc-CE Geo-Engineering:

  1. F. Pisano
  2. A. Askarinejad
  3. M.A. Hicks
  3. R.B.J. Brinkgreve

  MSc-CE Geosciences & Remote Sensing:

  1. S. Basu
  2. M.A. Schleiss
  3. A.A. Verhagen

  MSc-CE Hydraulic Engineering:

  1. S.G.J. Aarninkhof
  2. J.P. van den Bos
  3. M.F.S. Tissier

  MSc-CE Structural Engineering:

  1. A. Metrikine
  2. K.N. van Dalen
  3. J.W. Welleman

  MSc-CE Transport & Planning:

  1. R. van Nes
  2. V.L. Knoop
  3. A.J. van Binsbergen
  3. W. Daamen

  MSc-CE Watermanagement:

  1. H.H.G. Savenije
  2. M. Bakker
  3. R.J. Labeur
  3. T.A. Bogaard

  MSc: Construction Management & Engineering:

  1. M. Leijten
  2. M. van den Boomen
  2. M.G.C. Bosch-Rekveldt
  2. M.J.C.M. Hertogh

  MSc: Transport, Infrastructure & Logistics:

  1. J.A. Annema
  2. A. Verbraeck
  ​​​​​​​3. A.J. van Binsbergen

 • Studie-maaltijden

  21 juni 2018

  Nu de tentamens er weer aankomen, kan iedereen elke minuut wel gebruiken om te studeren. Een maaltijd koken kan dus al als te veel verspilde tijd gezien worden. Om ervoor te zorgen dat niet iedereen op een dieet van afhaalvoedsel gaat leven, verzorgd PS ook deze tentamenperiode een studie-diner. Deze zal plaatsvinden op woensdag 27 juni, 18:30 – 19:30 uur, in PSOR. Inschrijven kan door hier te klikken.

  Ben jij zo’n student die een hele goede reden nodig heeft om uit bed te komen en valt daar studeren niet onder? Dan kunnen wij wellicht helpen, want ook deze periode organiseert PS een studie-ontbijt. Om hierbij te zijn, moet je wel bijtijds je bed uit. Dit zal plaatsvinden op woensdag 4 juli, 8:30 – 9:30 uur, op PS. Hierna kan je gelijk aan de slag. Inschrijven kan door hier te klikken.

 • Prijsuitreiking Docent van het Jaar 2017/2018

  14 juni 2018

  Iedereen heel erg bedankt voor de vele stemmen die wij hebben binnengekregen tijdens de Docent van het Jaar verkiezing! Uiteindelijk is de teller bij bijna 700 stemmen gestopt. Na al het stemmen zijn voor verschillende categorieën een Top 3 bepaald. Wil jij weten of jouw favoriete docent meer stemmen heeft gekregen dan alleen de jouwe, kom dan aankomende maandag (18 juni) naar PSOR waar de prijsuitreiking zal plaatsvinden. De borrel zal starten om 16:30 uur en de prijsuitreiking rond 17:30 uur.

  Deze Back to Books-borrel zal voor een groot deel in het thema staan van de prijsuitreiking, maar er zullen nog meer festiviteiten plaatsvinden. Verder kan je ook pizza bestellen, zodat je niks hoeft te missen. Hiervoor moet je je inschrijven via deze link.

 • Hydrologie Deeltentamen 1

  07 juni 2018

  Wie afgelopen week de hydrologie deeltoets heeft gemaakt, weet dat er bij een paar vragen onduidelijkheden waren en dat het tentamen erg lang was. Uiteindelijk zijn de cijfers opgehoogd. Dit is een goede noodoplossing, maar natuurlijk geen ideale situatie. Naar aanleiding van veel klachten en vragen is PS in gesprek gegaan met de docenten. Uit dit gesprek zijn een aantal concrete verbeterpunten gekomen:

  • De tweede deeltoets zal uit minder vragen bestaan dan de eerste. 
  • In het laatste college van dit blok zullen het eerste deeltentamen en de practica besproken worden.Dit zal ook nog in een announcement aangekondigd worden op Brightspace. 
  • Komend jaar zal er worden gekeken of de tijd voor een evenlang tentamen kan verlengd worden naar 2 uur; de docent vindt het belangrijker dat je nauwkeurig kan werken dan dat je onder tijdsdruk moet presteren. 
  • Komend jaar zal het oefenmateriaal waarschijnlijk uitgebreid worden, bijvoorbeeld met een oefenvraag over een van de proeven.
  • Bij de lijst van tentamenstof op Brightspace zullen de practica toegevoegd worden, om miscommunicatie te vermijden. 
  • Komend jaar zal er gekeken worden of het niveau van de eerste colleges wat verhoogd kan worden; veel studenten haken namelijk vroeg in de periode af, omdat de collegestof erg voor de hand liggend lijkt. Later in de periode wordt de stof echter moeilijker en relevanter voor de tentamens. Helaas komen veel studenten op dat moment al niet meer naar college. 
  • Er al gekeken worden of het numeriek tentamen eerder in de tweede tentamenweek gepland kan worden, zodat er meer tijd is om voor de integrale toets van hydrologie te leren, indien je deze moet maken. Het is echter mogelijk dat dit niet gaat lukken, aangezien de planning van tentamens afhankelijk is van veel factoren en in eerste instantie gericht is op nominale studenten, die de integrale toets niet hoeven te maken. 

  Het is aan te raden om de tweede deeltoets ook te gaan maken als je de eerste niet hebt gehaald! Dit is een erg goede oefening! Ook is het belangrijk om de colleges te volgen, aangezien er dit jaar veel tentamenvragen wel zijn besproken tijdens de colleges en je daardoor beter voorbereid zult zijn op de toetsen!

  Bedankt aan de TJC en aan Koen voor de tijd en de moeite die ze hebben gestoken in de evaluaties. Als je nog vragen hebt, kan je altijd mailen naar tjc-ps@tudelft.nl

 • Ethiek in de Bachelor

  01 juni 2018

  Dit jaar is het tweede jaar dat er ethiek in de Bachelor wordt verwerkt. Het idee erachter is dat civiel studenten leren omgaan met ethische vraagstukken binnen hun vakgebied. In de uitvoering betekent dit dat er in elke periode een ethiek onderdeel verwerkt zit in een vak. Aan het einde van de bachelor moet een student dan zelf een ethiek portofolio hebben opgebouwd en moet hij/zij dit presenteren tijdens zijn BEP.

  De uitvoering hiervan is echter nog vrij nieuw. PS is nauw betrokken bij het evalueren van deze nieuwe ethiek leerlijn. Daarom zijn wij benieuwd wat studenten ervan vinden!

  Wat vind jij ervan en hoe zou jij dit verbeteren? Laat het weten door deze korte enquete in te vullen.

  Bedankt!!

 • Docent van het Jaar verkiezing

  24 mei 2018

  Zoals elk jaar kan er gestemd worden op de Docent van het Jaar halverwege de vierde periode, zo ook dit jaar! Breng snel je stem uit, want de verkiezing sluit maandag 11 juni! Een week later, maandag 18 juni, zal de uitslag bekend gemaakt worden door middel van een feestelijke prijsuitreiking in PSOR, 16:30 - 18:30 uur. Zet deze datum dus ook alvast in je agenda!

  Stemmen kan via deze link.

  Alvast bedankt voor jouw stem en tot maandag de 18e!

 • Verkiezingen SR en FSR

  17 mei 2018

  Is het jou ook al opgevallen, al dat groen-geel en blauw-wit? ORAS en Lijst Bèta lopen o.a. op onze faculteit rond om iedereen duidelijk te maken dat je volgende week kan stemmen op de Studentenraad (SR). Dit is een officieel orgaan dat in overleggen met het College van Bestuur (CvB) de belangen van studenten vertegenwoordigd. Jouw stem is daarom heel belangrijk, want hoe meer er gestemd wordt, hoe sterker de stem van de studenten zal zijn in de overlegvergaderingen tussen de SR en CvB.

  Ben je er nog niet uit op wie je zou willen stemmen, kijk dan vooral op de websites van beide partijen om te zien waar ze voor staan: ORAS; en Lijst Bèta.

  Verder zijn tegelijkertijd de verkiezingen van de Facultaire Studenten Raad (FSR). Ook hier is jouw stem van groot belang! De FSR doet hetzelfde als de SR, maar dan op facultair niveau; zij gaan in discussie met bijvoorbeeld de decaan.

  Voor jouw gemak, kan je in één keer voor zowel de SR als de FSR stemmen. Verder kan er zowel woensdag 23 mei als donderdag 24 mei gestemd worden. Stemmen kan thuis en op de faculteit. In beide gevallen gebeurt dit online.

Sponsoren

 • RHDHV
 • Deltares
 • Fugro
 • Tensar
 • Fluor
 • Tideway
 • Brunel
 • Wagemaker

Realisatie: verenigingenweb