FAQ


(Klik op flowchart voor download)

Boeken en Dictaten
Laptops

Oefententamenbundels
Inschrijven tentamens
Collegerama
Ringbanden, snelhechters en nietjes

Boeken en Dictaten

Veel vakken binnen de opleiden maken gebruik van dictaten. Deze dictaten zijn geschreven door de docenten zelf waardoor er dus geen boeken nodig zijn. Je kan deze dictaten vinden op BrightSpace binnen het specifieke vak.

Boeken kan je kopen bij de VSSD, deze bevindt zich op Leeghwaterstraat 42, op twee minuten loopafstand van civiel. Voor tweedehandsboeken kun je terecht bij boekswap en het boekenplatform van PS

Laptops

De aanschaf van een laptop is officieel niet verplicht. Echter is het in de praktijk lastig om bepaalde vakken te volgen zonder laptop. Het bezit van een laptop wordt dan ook sterk aangeraden. De laptops die worden aangeboden via het laptop project van de TU Delft zijn in staat om grote software programma's goed te draaien. Op de faculteit zijn ook vaste computers te vinden die deze software hebben. De laptops die worden aangeboden (laptop project) zijn goed genoeg voor je hele studententijd. Zie ook de website van de TU Delft

Tentamenbundels

Elk kwartaal bieden we bij PS tentamenbundels aan, deze zijn hier te vinden. Hier zitten minstens vier oefententamens van het betreffende vak in, zodat je genoeg kan oefenen en weet wat je te wachten staat op het echte tentamen. Helaas is niet elk vak ervoor geschikt om op deze manier openbaar te maken, doordat het tentamen bijvoorbeeld mondeling is of teveel lijkt op voorgaande jaren. Als onderwijs commissarissen proberen wij zoveel mogelijk vakken aan te blijven bieden en anders in samenwerking met docenten te kijken naar andere vormen van oefenmateriaal.

Hieronder staat een overzicht van de tentamenbundels die momenteel beschikbaar zijn.

    Vakcode Vak  
Jaar 1 Q1 CTB1001-D1 Analyse  
  Q1 CTB1110 Constructiemechanica 1  
  Q2 CTB1001-D2 Analyse  
  Q2 CTB1210 Dynamica & Modelvorming  
  Q3 CTB1310 Constructiemechanica 2  
  Q4 CTB1002-D2 Lineaire Algebra  
Jaar 2 Q1 CTB2100 Differentiaalvergelijkingen  
  Q1 CTB2110 Vloeistofmechanica  
  Q2 CTB2200 Kansberekening en Statistiek  
  Q2 CTB2210 Constructiemechanica 3  
  Q4 CTB2400 Numerieke Wiskunde  
  Q4 CTB2410 Waterbouwkunde  
  Q4 CTB2420 Hydrologie  
Jaar 3 Q3 CTB3330 Structural Mechanics 4  
    CTB3335 Concrete Structures  
    CTB3350 Open Channel Flow  

Inschrijven tentamens

Voor elk tentamen dat je tijdens je studie maakt moet je je vanaf 56 tot uiterlijk 14 kalenderdagen voor het tentamen via Osiris inschrijven. Aanmelden doe je als volgt: log in op je BrightSpace pagina en ga naar Osiris. Hier moet je wederom inloggen met je studentaccount. Vervolgens klik je links het menu op Inschrijven en vul je de vakcode van het betreffende vak in. Je krijgt een bevestiging via de mail van Osiris als de inschrijving is gelukt.

Hierna ontvang je een tentamenticket per e-mail. Tegenwoordig is dit geen geldig bewijs meer. Bij elk tentamen moet je inchecken met je collegekaart. Zorg dus dat je deze altijd meeneemt naar je tentamen.

Wanneer je te laat bent met aanmelden kan je nog tot 2 dagen van tevoren een mail sturen naar het online tentamenloket via examdesk@tudelft.nl. Dat geeft geen garantie op een tentamenplek, want dat is afhankelijk van hoeveel lege plaatsen er nog in de zaal aanwezig zijn. Je krijgt 1 werkdag van tevoren te horen of je wel of niet alsnog toegang hebt tot je tentamen. 

Wanneer je door overmacht je niet aan hebt kunnen melden voor het tentamen, kan je terecht bij de examencommissie van je eigen opleiding. Wanneer je aanvraag goed wordt gekeurd, ontvang je een overmachtsverklaring. Deze kan je mee sturen met het verzoek aan het tentamenloket, waardoor je bovenaan de wachtlijst wordt gezet. Ook in dit geval krijg je 1 dag van tevoren te horen of je wel of niet mee kan doen aan het tentamen.

Collegerama

Sinds een aantal jaar kunnen vakken worden opgenomen op collegerama. Hierdoor kan je colleges kan terugkijken via BrightSpace. Erg practisch als je een college hebt gemist of je wilt een college nog een keer zien.

Inmiddels zijn de meeste vakken van de bachelor al een keer opgenomen. Helaas wil niet elke docent dat zijn of haar colleges worden opgenomen. Als onderwijscommissarissen willen wij graag dat alle vakken beschikbaar zijn op Collegerama, en hiervoor pleiten wij ook bij de docenten. 

Ringbanden, snelhechters en nietjes

Heb je een verslag geschreven? Bij ons kan je altijd nietjes halen. Als je meer pagina’s bij elkaar wilt houden verkopen we ook snelhechters en ringbandjes (voor 20 tot 240 pagina’s) inclusief voor- en achterpagina aan onze balie voor €0,40 per stuk. Vervolgens kan je zelf je verslag inbinden op ons entresol.

Sponsoren

  • Fluor
  • LievenseCSO
  • RHDHV
  • Van Oord
  • Ingenieursbureau Den Haag
  • Sweco
  • Fugro
  • Antea Group

Realisatie: verenigingenweb