FAQ


(Klik op flowchart voor download)

Boeken en Dictaten
Laptops

Oefententamenbundels
Inschrijven tentamens
Collegerama
Ringbanden, snelhechters en nietjes

Boeken en Dictaten

Veel vakken binnen de opleiden maken gebruik van dictaten. Deze dictaten zijn geschreven door de docenten zelf waardoor er dus geen boeken nodig zijn. Dictaten kunnen via BlackBoard besteld worden. Log hiervoor in op je persoonlijke pagina en ga naar MyStudentInfo. Daar klik je vervolgens op Order online Readers, nu kan je de dictaten bestellen! Deze kan je zowel thuis als op de faculteit laten bezorgen. Als je voor deze laatste optie kiest, krijg je een mailtje als de dictaten binnen zijn en kan je ze vervolgens met het afhaalbewijs op halen bij het Logistiek Punt, op de begane grond tegenover collegezaal B.

Boeken kan je kopen bij de VSSD, deze bevindt zich op Leeghwaterstraat 42, op twee minuten loopafstand van civiel. Voor tweedehandsboeken kun je terecht op boeken.tudelft.nl en het boekenplatform van PS

Laptops

De aanschaf van een laptop is officieel niet verplicht. Echter is het in de praktijk lastig om bepaalde vakken te volgen zonder laptop. Het bezit van een laptop wordt dan ook sterk aangeraden. De laptops die worden aangeboden via het laptop project van de TU Delft zijn in staat om grote software programma's goed te draaien. Op de faculteit zijn ook vaste computers te vinden die deze software hebben. De laptops die worden aangeboden (laptop project) zijn goed genoeg voor je hele studententijd. Zie ook de website van de TU Delft

Tentamenbundels

Elk kwartaal bieden we bij PS tentamenbundels aan, deze kunnen aan de PS-balie worden gekocht. Hier zitten minstens vier oefententamens van het betreffende vak in, zodat je genoeg kan oefenen en weet wat je te wachten staat op het echte tentamen. Helaas is niet elk vak ervoor geschikt om op deze manier openbaar te maken, doordat het tentamen bijvoorbeeld mondeling is of teveel lijkt op voorgaande jaren. Als onderwijs commissarissen proberen wij zoveel mogelijk vakken aan te blijven bieden en anders in samenwerking met docenten te kijken naar andere vormen van oefenmateriaal.

Hieronder staat een overzicht van de tentamenbundels die momenteel leverbaar zijn, en wat de kosten daarvan zijn.

    Vakcode Vak Prijs
Jaar 1 Q1 CTB1001-D1 Analyse €0.40
  Q1 CTB1110 Constructiemechanica 1 €1.60
  Q2 CTB1001-D2 Analyse €0.70
  Q2 CTB1210 Dynamica & Modelvorming €0.60
  Q3 CTB1310 Constructiemechanica 2 €2.60
  Q4 CTB1002-D2 Lineaire Algebra €0.60
Jaar 2 Q1 CTB2100 Differentiaalvergelijkingen €0.50
  Q1 CTB2110 Vloeistofmechanica €1.60
  Q2 CTB2200 Kansberekening en Statistiek €0.80
  Q2 CTB2210 Constructiemechanica 3 €1.40
  Q4 CTB2400 Numerieke Wiskunde €0.80
  Q4 CTB2410 Waterbouwkunde €1.20
  Q4 CTB2420 Hydrologie €0.40
Jaar 3 Q3 CTB3330 Structural Mechanics 4 -
    CTB3335 Concrete Structures -
    CTB3350 Open Channel Flow -

Tentamenbundels voor keuzevakken zijn alleen online beschikbaar

Inschrijven tentamens

Voor elk tentamen dat je tijdens je studie maakt moet je je vanaf 56 tot uiterlijk 14 kalenderdagen voor het tentamen via Osiris inschrijven. Aanmelden doe je als volgt: log in op je BlackBoard pagina en ga naar MyStudentInfo. Daar heb je bovenaan drie tabbladen, waarvan Osiris Student er één is. Klik hierop, en vervolgens op Start Osiris. Hier moet je wederom inloggen met je studentaccount. Vervolgens klik je links het menu op Inschrijven en vul je de vakcode van het betreffende vak in. Je krijgt een bevestiging via de mail van Osiris als de inschrijving is gelukt.

Een ‘nieuw’ iets daarbij, is dat je een tentamenticket, die je per e-mail ontvangt na een succesvolle aanmelding via Osiris (dit mag zowel geprint als op je smartphone) mee moet moet nemen naar je tentamen. Heb je je tentamenticket niet mee? Dan moet je wachten tot iedereen naar binnen is waarna de surveillant jouw naam op de lijst op zoekt. Je moet dus twee dingen mee nemen:

  • Tentamenticket (update: dit mag zowel geprint als op je smartphone) 
  • Campuskaart 

Wanneer je te laat bent met aanmelden kan je nog tot 2 dagen van tevoren een mail sturen naar het online tentamenloket via examdesk@tudelft.nl. Dat geeft geen garantie op een tentamenplek, want dat is afhankelijk van hoeveel lege plaatsen er nog in de zaal aanwezig zijn. Je krijgt 1 werkdag van tevoren te horen of je wel of niet alsnog toegang hebt tot je tentamen. Wanneer je toegang hebt gekregen ontvang je ook jouw tentamenticket die je uitgeprint moet meenemen naar het tentamen.

Wanneer je door overmacht je niet aan hebt kunnen melden voor het tentamen, kan je terecht bij de examencommissie van je eigen opleiding. Wanneer je aanvraag goed wordt gekeurd, ontvang je een overmachtsverklaring. Deze kan je mee sturen met het verzoek aan het tentamenloket, waardoor je bovenaan de wachtlijst wordt gezet. Ook in dit geval krijg je 1 dag van tevoren te horen of je wel of niet mee kan doen aan het tentamen.

Meer informatie is terug te vinden op www.examdesk.tudelft.nl

Collegerama

Sinds een aantal jaar kunnen vakken worden opgenomen op collegerama. Hierdoor kan je colleges kan terugkijken via Blackboard (het tabblad My Studentinfo). Erg practisch als je een college hebt gemist of je wilt een college nog een keer zien.

Inmiddels zijn de meeste vakken van de bachelor al een keer opgenomen. Helaas wil niet elke docent dat zijn of haar colleges worden opgenomen. Als onderwijscommissarissen willen wij graag dat alle vakken beschikbaar zijn op Collegerama, en hiervoor pleiten wij ook bij de docenten. 

Ringbanden, snelhechters en nietjes

Heb je een verslag geschreven? Bij ons kan je altijd nietjes halen. Als je meer pagina’s bij elkaar wilt houden verkopen we ook snelhechters en ringbandjes (voor 20 tot 240 pagina’s) inclusief voor- en achterpagina aan onze balie voor €0,40 per stuk. Vervolgens kan je zelf je verslag inbinden op ons entresol.

Sponsoren

  • TUDelft
  • Ballast Nedam
  • Dura Vermeer
  • VolkerWessels
  • Mourik
  • Ingenieursbureau Den Haag
  • Deltares
  • ZRI

Realisatie: verenigingenweb