Het Gezelschap "Practische Studie"
U bent hier:

Pers

Op 11 juni 2020 zal het Gezelschap "Practische Studie" het wereldrecord Krattenbrug terug proberen te halen naar Delft. Recht voor de aula van de TU Delft zal een bouwwerk worden gerealiseerd bestaande uit ruim 10000 kratten en een overspanning van ongeveer 30 meter.

Een brug op deze schaalwordt niet gebouwd met dit matieraal en met de uitdagende bouwmethode waar een hoop rekenwerk en modelvorming achter schuilgaat, is dit simpelweg uniek in Nederland.

Iedereen heeft vroeger wel eens een bruggetje of een dijk van zand gebouwd op het strand, waar als deze instrort de gevolgen niet groot zijn. Naast de recordpoging willen we graag laten zien wat er schuilgaat achter deze brug en welke vaardigheden hier bij komen kijken. Maar welke kennis komt er nu kijken bij het bouwen van een 30 meter lange overspanning van losse kratten? En waarom zijn juist civielers zo goed in? En wat is de rol van de TUDelft hier specifiek in?

Om dit alles op een boeiende en ludieke manier te tonen zal er op de dag van de recordpoging speciaal voor de pers mogelijkheid zijn om dit met eigen ogen te mogen aanschouwen.

Bent u geintresseerd en wilt u meer informatie kunt u contact opnemen via onderstaande contactgegevens. U wordt dan graag te woord gestaan.

Met vriendelijke groet,

Thom Kusters
Commissaris Partnerships – APEX 2020

krattenbrug-ps@tudelft.nl

Partners