Externe activiteiten

KIVI symposium Resilience en Risicobeheer

Omschrijving

Joe Gilliette, 50, is director maintenance bij Advanced Chemicals in Houston. Eerder was hij Chief Safety and Risk Management. Toen Joe vijf jaar geleden naar Houston kwam had hij niet verwacht ooit zo veel water te zien. Het was niet alleen de enorme hoeveelheid regen. Joe woont in de villawijk bij North Eldridge Parkway, die volledig blank kwam te staan toen de autoriteiten op 28 augustus besloten het water van het overvolle Addicks reservoir gecontroleerd te spuien. Joe kon niet naar zijn werk. Straten en randwegen waren onbereikbaar. Joe en zijn vrouw Andrea zaten, net als de buren, een paar dagen gevangen op de verdieping. Joe probeerde zo goed en zo kwaad als mogelijk van huis te werken en te communiceren met zijn medewerkers. Maar achter een PC is het lastig de veiligheidsaspecten van een volledig gestoorde productie-eenheid te beoordelen.

Natuurgeweld en dramatische beelden. Onvoorziene ontwrichtende omstandigheden. Het ondenkbare blijkt toch te gebeuren. Hurricanes, gewone stormen en overdadig watergeweld kunnen we niet voorkomen of bestrijden. Wat kunnen we wel? 
De KIVI-afdelingen Bouw & Waterbouwkunde en RisicoBeheer & Techniek maken studie van het weerstandsvermogen van infrastructuur en technische installaties. Hoe staat een stad, een gebied, een land, een bedrijf er voor als de natuur aanvalt? Resilience is noodzaak. Intensief en doelmatig risicobeheer is onmisbaar. De nieuwe ISO-norm 22316 Organisational Resilience er bij leggen. Welke lessen te trekken voor Nederland? Dat alles op het symposium Resilience en Risicobeheer.

Voorstudie 
Een werkdag na inschrijving ontvangen deelnemers per e-mail de Syllabus Organisational Resilience en Risicobeheer en een praktijkgeval. Deelnemers worden verzocht dit praktijkgevallen uit te printen, een antwoord te formuleren en dit antwoord digitaal mee te brengen naar de bijeenkomst.
Deelnemers werken de praktijkgevallen uit voordat zij naar het Werksymposium komen. De vraagstelling en aandachtspunten worden tijdens de discussies. Kennis wordt uitgewisseld en inzichten verdiept.

Spreker(s)
Dagvoorzitter prof. dr. ir. Bas Jonkman, voorzitter Afdeling voor Bouw- en Waterbouwkunde, TU Delft, Hoogleraar Waterbouwkunde
mr. ing. John van der Puil
dr. Tina Comes, Associate Professor TU Delft, Designing Resilience
Mattijs Bos MSc, Adviseur Waterveiligheid Royal HaskoningDHV
drs. Natasha Dodonova, werkgroep RBT

Locatie
De Bouwcampus, gebouw 26A
Van der Burghweg 1, 2628 CS Delft

CVS organiseert blogwedstrijd voor jonge talenten in de vervoersplanologie!

De Stichting Colloquium Vervoersplanologisch Speurwerk (CVS) gunt jonge talenten in de vervoersplanologie een goede start in het werkveld. Daarom organiseren we een blogwedstrijd voor jonge talenten in de vervoersplanologie. Afstudeerders en recent afgestudeerden van een breed scala aan opleidingen aan hogescholen en universiteiten worden uitgenodigd hun kijk op het congres thema van dit jaar met ons te delen in een blog van zo'n 600-700 woorden. Dat thema is ‘Lang zullen we leren!’.
De blogs worden beoordeeld op originaliteit, lef, aansluiting bij het thema, schrijfstijl en de mate waarin ze de lezer overtuigen. De drie beste bloggers winnen gratis deelname aan het 44e CVS congres op 23 en 24 november dit jaar in Gent. Winnende blogs worden gepubliceerd op de CVS-website. De deadline voor het insturen van de blog is 10 juli.
Het jaarlijkse CVS congres is hét congres voor iedereen die zich bezighoudt met vraagstukken rondom mobiliteit, verkeer, ruimtelijke inrichting en alles daaromheen. Een uitstekende plek voor jonge talenten om vakgenoten te ontmoeten, deel te nemen aan discussies over het werkveld en zo hun carrière een vliegende start te geven.
Alle details over de blogwedstrijd vindt u hier (http://www.cvs-congres.nl/call-for-papers/blogwedstrijd).

Sponsoren

  • Wagemaker
  • Fugro
  • ZRI
  • Practische Studie
  • Brunel
  • Deltares
  • Antea Group
  • Van Oord

Realisatie: verenigingenweb