Het Gezelschap "Practische Studie"
U bent hier:

Welzijn

Twee jaar geleden bundelden de OWee en de studentenverenigingen van de VerenigingsRaad hun krachten met de campagne 'Ben je Oké?' van Rutgers. Op alle evenementen van zowel de OWee als de studentenverenigingen zijn posters geplaatst met de aanspreekpunten bij grensoverschrijdend gedrag. De campagneflyers zijn ook verspreid onder deelnemers. Als toevoeging op de ‘Ben je oké?’ campagne zullen er aanvoerders- en polsbandjes zijn voor iedereen binnen de organisatie die aanspreekbaar is als deelnemers zich niet prettig voelen. Door het unanieme karakter van deze banden zullen ze duidelijk herkenbaar zijn binnen het COW en de OWee. 

Naast het Civiel Ontvangst Weekend voert het Gezelschap ''Practische Studie'' voor al haar evenementen de 'Ben je oke?' campagne. Dit houdt in dat op alle activiteiten mensen van de organisatie aanspreekbaar zijn om in vertrouwen ongewenst gedrag te kunnen melden. De taakverdeling hiervan wordt vanuit het bestuur van PS en de desbetreffende organiserende commissie gedaan. Meer informatie over de campagne 'Ben je oke?' is te vinden op de website.

Stichting Gelijkspel maakt en geeft workshops over de omgangsnormen rondom seks aan studentenorganisaties en -verenigingen. Ons programma is uniek omdat het verder gaat dan een seksuele voorlichting. Wij zetten het seksuele spel uiteen aan de hand van verschillende situaties die in het studentenleven plaatsvinden. Door middel van deze casussen gaan wij het gesprek met de studenten aan. Wij bespreken taboe onderwerpen en geven studenten inzicht over onderwerpen zoals seksueel plezier en ‘sexual consent’. Samen met de studenten herschrijven wij de omgangsnormen omtrent seks. Dit doen wij met behulp van een metafoor: de spelregels, die nodig zijn om van iedereen een winnaar te maken! 

Op het Civiel Ontvangst Weekend zal door Stichting Gelijkspel een uitgebreide workshop gegeven worden naar alle deelnemers omtrent omgangsvormen rondomg seks. Deze workshop maakt, net als voorgaande jaren, standaard deel uit van het programma. Meer informatie over de Stichting Gelijkspel is te vinden op hun website.