Het Gezelschap "Practische Studie"
U bent hier:

Verhaal van een eerstejaars student

Vorig jaar heeft Nils een leuk verhaal geschreven over zijn ervaring tijdens het fysieke eerstejaarsweekend. Ondanks dat het COW dit jaar natuurlijk online is en het er compleet anders uit gaat zien, is het misschien toch leuk om een beeld te hebben van hoe het COW er normaal uit zou zien. Ben jij een goede schrijver? Zet dan aankomend jaar jouw ervaringen rondom het COW op papier en stuur het naar ons! Wie weet sta jij volgend jaar wel op deze pagina

COW – verhaal van een eerstejaars student

Op donderdagmiddag stonden wij als onwetende aankomend eerstejaars Civielers verspreid over vijf verzamelpunten in het land. Met een tas vol meegenomen troep stond ik met 50 anderen zenuwachtig op station Tilburg. Na de standaard grappen van “Hey, ga jij ook civiel doen?” werd het tijd om elkaar beter te leren kennen. En wat is een betere manier om dat te doen door Civiel-liedjes te zingen? Met teksten zoals “Ik zag 2 bouwko’s huisjes bouwen” en “Leeghwater was een Civieler” was het stiekem best leuk om liedjes te schreeuwen terwijl er honderden mensen langsliepen.

Met “beton, beton, beton, beton, beton, beton, beton” nog in ons hoofd zijn we onder leiding van een projectleider van de gemeente Tilburg naar het nieuwe kernwinkelgebied in Tilburg gaan kijken. Hierbij liepen we zelf als sexy Civielers (oehh yeah) door het gebied heen, terwijl we (uiteraard) naar betonnen blokken aan het kijken waren. Na deze excursie was het tijd om met de bus naar het altijd mooie Someren te gaan. Bij aankomst werden we toegezongen door alle mentoren, waar wij natuurlijk véél harder tegenin gingen met onze net geleerde liedjes.

Na het eten en het grote betonspel kon het echte feest beginnen. Elke avond was er een feest (disCOW) in een eigen thema waarbij iedereen helemaal uitpakte voor een zo vet mogelijke avond. Deze feesten in thema escaleerden zo volledig, dat je ze practisch (‘vo!) wel uit wílde spelen. Zo proefden we het begin van het studentenleven door met zijn allen volledig naar de klote te gaan.

Daarnaast waren er tijdens het weekend continue spellencircuits waarbij je steeds nieuwe Civielers leerde kennen. Deze spellen werden zo enthousiast gespeeld dat je telkens weer kapot was, ofwel van de lichamelijke inspanning ofwel van het in de slappe lach liggen als het fout ging. Om af te koelen was de COWcie gelukkig zo aardig om ons met zijn allen in een klein badje met slootwater te laten staan, heel lief van ze!

Op de laatste avond was er een cantus waarbij je met je net gevormde OWee groepje zat. Dit was een avond vol met extreem enthousiast zingen en gezelligheid overal. Het was supermooi om te zien hoe iedereen in drie dagen verandert van een groepje zenuwachtige aankomende studenten naar een groep die enthousiast en gezamenlijk mee staat te schreeuwen alsof het leven ervan af hangt! Met deze mooie afsluiter van het onvergetelijke COW was het tijd om de volgende dag naar Delft te gaan en samen als Civielers de OWee te lopen!

Nils Groenhof

Partners