Temporary Works Design

 Geïnteresseerd in  Nederlandse en internationale studenten
 Voorkeur masterrichtingen  Geen
 Biedt aan  Baan
 Dag  Woensdag 16 mei 2018

 

Vacatures

Over Temporary Works Design

Temporary Works Design; Engineered to function!

Temporary Works Design (TWD) is een ingenieursbureau dat constructies en tools ontwerpt en laat bouwen die gebruikt worden door de grote civiele en offshore aannemers. Omdat elk project uniek is, zijn flexibiliteit, functionaliteit en vooral creativiteit de drijvende krachten achter onze ontwerpen. Samen met onze klant komen we tot de beste oplossing voor zijn of haar klus.

Daarbij kun je denken aan gigantische "robotarmen" voor het installeren van de grootste windmolen fundaties offshore; de installatie van 250 betonnen caissons van 9000 ton voor een nieuwe haven in noord Afrika; of het ontwerp van constructies waarmee het Rijksmuseum is opgevijzeld tijdens de verbouwing.

Voor de uitbreiding van de haven van Dover, heeft TWD een vol automatische combiwall machine ontworpen om zo 2,5 kilometer aan stalen palen binnen een recordtijd te kunnen installeren.

Volkerstevin UK was op zoek naar een bouwmethode waarmee zij het verschil konden maken. Vanaf het eerste concept was TWD betrokken. De machine, vastgeklemd op de al eerder geïnstalleerde palen, is uitgerust met hydraulische armen om zo de funderingspalen precies in de juiste positie de grond in te slaan. Na het plaatsen van deze palen, kan de template onafhankelijk van de kraan naar voren glijden en haar positie hydraulisch gestuurd aanpassen voor de volgende funderingspaal. Op deze wijze kon men veilig en snel werken. De machine won vorig jaar de "civiele innovatie van het jaar" prijs in Engeland.

Tevens hebben we Volkerstevin geholpen met veel randzaken als zeevasting constructies, bouwkuipen, toegangsplatformen, en aanmerings- en stabiliteitsberekeningen. Alle ontwerpwerkzaamheden zijn aangestuurd vanuit ons onlangs geopende kantoor in Londen in samenwerking met ons kantoor in Rotterdam.

Op de werkvloer

Op de werkvloer heerst een leuke, ondernemende en open sfeer. Je werkt in een jong, professioneel team met creatieve en ambitieuze collega’s. Samen werk je aan slimme en praktische oplossingen voor uitdagende projecten. Een afwisselende baan waarin je betrokken bent van het ontwerp tot de mobilisatie van grote installatie projecten, voor diverse toonaangevende (offshore) aannemers! Samen werken we hard om kwaliteit te leveren en onze projecten op tijd af te ronden, maar er is ook altijd tijd om samen te lunchen en regelmatig met elkaar leuke activiteiten te ondernemen.

Doorgroeien naar jouw perfecte baan

Doordat we een jong en groeiend bedrijf zijn, zijn er voortdurend nieuwe kansen voor persoonlijke en professionele groei. TWD stimuleert de ontwikkeling van medewerkers. Dit doen we onder andere door één op één coaching, software- en techniek-specifieke cursussen, lessons learned meetings en site visits.

Ben jij flexibel, praktisch en creatief?

Meld je dan hier aan voor een individueel gesprek!

Sponsoren

  • VolkerWessels
  • Antea Group
  • TUDelft
  • Boskalis
  • Heijmans
  • Max Bögl
  • Van Oord
  • Tensar

Realisatie: verenigingenweb