Het Gezelschap "Practische Studie"
You are here:

Ingenieursbureau Amsterdam

Geïnteresseerd in  Nederlandse studenten
 Voorkeur masterrichtingen
  • Structural Engineering
  • Building Engineering
  • Geo-Engineering
  • Watermanagement
  • Geomatics
  • Hydraulic Engineering
  • Construction management & Engineering
  • Enviormental Engineering
 Biedt aan  afsudeer, stages, bijbanen, bacheloreindwerk, starters
 Dag

3/4 juni 2020

Schrijf je meteen in

Over Ingenieursbureau Amsterdam

Amsterdam, technisch uitdagend

De gemeente Amsterdam is eigenaar van de inrichting en infrastructuur van de stad, met  een waarde van miljarden euro's. Jaarlijks investeert de gemeente ruim een half miljard euro in de instandhouding en vernieuwing daarvan en in nieuwbouw. Aansprekende projecten? Twee bruggen over het IJ, het Zuidasdok, de afbouw van de Noord/Zuidlijn en grote gebiedsontwikkelingen zoals Houthavens, Amstelkwartier, Overhoeks en IJburg II. We werken aan infrastructuur voor elektrisch rijden, een energie neutrale wijk en het klimaatbestendig maken van Amsterdam. En aan de vervanging van 200 km historische walmuren en honderden bruggen. We bouwen de komende jaren tien grote (fiets-)parkeergarages onder de drukste pleinen en de grachten van de stad.

 

Onze passie

Onze passie ligt bij de complexiteit van stedelijke gebieden. Vakinhoudelijke expertise, betrouwbaarheid en kennis van de stad Amsterdam zijn onze kracht. We hebben expertise op het gebied van civiele constructies, water en delta-technologie, stedelijke inrichting en milieu, infrastructuur en verkeersadvies en project- en contractmanagement. Met grote ambitie voor de stad adviseren en sturen wij projecten van idee tot en met de uitvoering. Bijzonder aan het werken in de stad is de mix van technische en maatschappelijke complexiteit van het werk. De vervanging van 30 meter walmuur aan de Kromboomssloot vraagt meer innovatie dan de vervanging van 20.000 m2 asfalt verharding. Het realiseren van een drielaags parkeergarage onder een gracht in hartje Amsterdam is misschien wel complexer dan een aquaduct in de N201.

 

Expertise in huis

Het Ingenieursbureau (1000 medewerkers inclusief inhuur) heeft hiervoor alle expertise in huis. Een kleine greep: beton- en staalconstructeur, werktuigbouwkundigen, elektrotechnici, geotechnici, (geo) hydrologen, verkeerskundigen, waterbouwkundigen, waterbeheersers, rioleurs, planologen, biologen, ecologen, (technisch-) bedrijfskundigen, kostendeskundigen, juristen, et cetera. Het Ingenieursbureau heeft een platte organisatie en een open informele, resultaatgerichte cultuur. Centraal staan onze projecten en onze kennisorganisatie. In onze werkwijze krijgen nieuwe contractvormen, Best Value Procurement, Systems Engineering, BIM, big-data en smart city en vele andere volop de aandacht.

 

Partners